Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujas futbolo vadas – apie krepšinį, E.Jankausko likimą ir A.Pukelio šešėlį

Lietuvos futbolo federacijos generaliniu sekretoriumi išrinktas Edgaras Stankevičius tikisi, kad krepšinio sferoje įgyta patirtis padės jam traukiant iš dugno šalies futbolą.
Edgaras Stankevičius
Edgaras Stankevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vienuolika metų krepšinyje ir tik treji futbole – tokie pagrindiniai skaičiai E.Stankevičiaus CV. Nepaisant to, antradienį jam buvo patikėtos svarbiausios pareigos Lietuvos futbole.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas išrinko 31 metų kaunietį į federacijos generalinio sekretoriaus postą, kuris pagal organizacijos naujus įstatus turi daugiau galių nei prezidentas, kuriuo dirba Tomas Danilevičius.

„Visko gali nutikti, tai karšta kėdė, bet optimizmo yra daug“, – po Vykdomojo komiteto posėdžio Vilniuje sakė E.Stankevičius, pastaruoju metu dirbęs buvusio generalinio sekretoriaus Nerijaus Dunausko pavaduotoju.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius (dešinėje)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius (dešinėje)

E.Stankevičius, dviejų vaikų tėvas ir Lietuvos sporto universiteto magistras, didžiąją karjeros dalį dirbo krepšinio vadybininku. Jis mano, kad krepšinyje nuo 18 metų kaupta patirtis gali praversti futbole.

„Vienuolika metų praleidau krepšinyje. Pliusas – perėjau nuo vaikų krepšinio iki moterų ir vyrų, dirbau viename didžiausių krepšinio portalų, teko prisidėti ir prie Lietuvos krepšinio lygos vystymosi, – sakė E.Stankevičius, į futbolą pasukęs 2016 metais, kai tapo federacijos komercijos vadovu. – Mačiau įvairias subtilybes krepšinyje, galiu pasilyginti ir padaryti analizę.

Šiai dienai darbas ir perspektyvos futbole yra tokios, kad eisime į priekį, nes dar žemiau neturime teisės kristi. Turime išnaudoti ryšius su UEFA ir FIFA, dar geriau komunikuoti, kad pritrauktume daugiau investicijų ir tarptautinių renginių, tokių kaip salės futbolo pasaulio čempionatas Lietuvoje 2020 metais.

Tarptautinės organizacijos ir renginiai yra privalumas lyginant krepšiniu.“

Jis pabrėžė, kad darbus federacijoje pradės nuo administracijos, ten yra numatęs svarbių pokyčių: „Minčių ir idėjų turiu nemažai, dabar vidinė emocinė būsena yra įdomi. Bet tikrai yra ką veikti. Federacijoje keičiasi struktūra, yra nemažai pokyčių administracijoje, tai vienas iš tęstinių darbų. Vienas einamųjų dalykų – kitų metų biudžeto suformavimas, peržiūrėti apskritis, kaip geriau perdalyti biudžeto dalį joms.“

Iš futbolo šakinių asociacijų ir apskričių federacijų sudarytame 20-ies narių LFF Vykdomajame komitete E.Stankevičius turėjo tvirtą užnugarį 15:3 pasibaigusioje rinkimų procedūroje prieš kitą kandidatą, buvusį Lietuvos rinktinės futbolininką Deimantą Bičką.

E.Stankevičiaus kandidatūrą iškėlė įtakingos LFF Vykdomojo komiteto jėgos: Lietuvos salės futbolo asociacija (LSFA), kurios prezidentu yra Vidmantas Butkevičius, Lietuvos moterų futbolo asociacija, vadovaujama kito „Hummel“ bendrovės bendrasavininko Artūro Krukio, o taip pat Tauragės futbolo asociacija. Pastarosios vadovu yra prieštaringos reputacijos verslininkas Arūnas Pukelis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arūnas Pukelis-Švinius

15min paklaustas, kaip tęstiniams darbams su rėmėjais ir federacijos įvaizdžiui atsiliepia tai, kad vienu svarbiausių veikėjų federacijoje yra A.Pukelis, naujasis generalinis sekretorius sakė: „A.Pukelis yra vienas iš VK narių, turi savo karjerą, bet šiandien dirba futbolo labui, yra vienas federacijos Ekonomikos komiteto narių. Kiek teko susidurti su Arūnu ir jo vykdomais darbais, teko girdėti vien gerus atsiliepimus.

Gandų ir tam tikrų nuomonių girdime daug. Tačiau svarbiausia yra kompetencija. Arūnas yra vienas iš VK narių, o jie reiškia jam palaikymą kaip vienam Ekonomikos komiteto narių.“

Dar viena žaizda LFF veikloje yra Lietuvos rinktinės rezultatai.

Tautų lygos C diviziono ketvirtoje grupėje Lietuvos rinktinė yra pralaimėjusi visas ketverias rungtynes 4-ojoje grupėje, o tai gali lemti pokyčius trenerių štabe.

Nors Edgaro Jankausko sutartis su LFF galioja iki 2019 metų rudens, federacijos prezidentas ir generalinis sekretorius pabrėžė, kad trenerio likimas bus svarstomas anksčiau – iki šių metų gruodžio.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas

„Šiandien darbotvarkėje šio klausimo iš pradžių nebuvo, bet iškėlėme jį, nes matome prastus rezultatus, jie netenkina ir futbolo federacijos, – sakė LFF prezidentas T.Danilevičius. – Nusprendė, kad neskubėsime, bet reikia nuspręsti iki gruodžio 1 dienos. Tai skaudi vieta mums, nes rezultatų nėra.

Tačiau ir skubotų sprendimų nenorime. VK dar svarstys šį klausimą.“

„Rezultatai tikrai prasti, rezultatai nedžiugina ir federacijos, Vykdomojo komiteto, ir sirgalių, – T.Danilevičiui antrino E.Stankevičius. – Kadangi esu atsakingas už darbą su rėmėjais, teko išklausyti ir jų įvertinimą. Visi suprantame, kad rinktinės laukia D divizionas, klausimą reikia spręsti.“

Pats E.Stankevičius trečiadienį su federacija sudarys naują sutartį dėl naujų pareigų, kurios bus neterminuotos.

Tai reiškia, kad skirtingai nei LFF prezidentas, kurio kadencija baigsis 2020 metais, generalinis sekretorius gali netekti pareigų ir anksčiau – jo likimą lemia federacijos Vykdomasis komitetas.

Futbolo kuluaruose kalbama, kad būtent Vykdomojo komiteto narių noru iš pareigų buvo priverstas pasitraukti E.Stankevičiaus pirmtakas N.Dunauskas.

Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Stasys Stankus
Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Stasys Stankus

Praėjusią savaitę federacija pranešė, kad N.Dunauskas dalyvaus UEFA kursuose, bet taip pat gali būti, kad išėjusiam valdininkui yra paruošta kita patogi kėdė.

„Gali būti“, – sakė T.Danilevičius, paklaustas, ar N.Dunauskas gali pakeisti Lietuvos techninio futbolo vystymosi vadovą Stasį Stankų, kuriam antradienį federacija įteikė ordiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius