Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

Sulaukęs kritikos strėlių „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika situacijos nedramatizuoja

„Šiaulių“ krepšinio klubo aistruoliai sunerimę – 2010–2011 metų sezonas klostosi ne taip, kaip norėtųsi. Pernai tris bronzinius trofėjus iškovoję šiauliečiai šiemet šio pasiekimo nepakartos.
Antanas Sireika
Antanas Sireika / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kovoje dėl kelialapio į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketverto turnyrą „Šiauliai“ 2:0 nusileido šį sezoną įspūdingą žaidimą demonstruojančiam Prienų „Rūdupiui“. 

Etatine Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalininke tituluojama „Šiaulių“ komanda neblizga ir šalies pirmenybėse. Pastarosios trejos rungtynės pralaimėtos turnyro lentelės gale esančioms komandoms. Šiauliečiai rezultatu 91:97 Palangoje nusileido „Nagliui“, savų žiūrovų akivaizdoje 63:86 buvo sutriuškinti Vilniaus „Perlo“,  galiausiai 68:92 svečiuose pralaimėjo absoliutiems lygos autsaideriams „Alytaus“ krepšininkams.

Sulaukęs kritikos strėlių „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika situacijos nedramatizuoja.

„Lygoje žaidžia trylika komandų, kurios bus patenkintos užimta vieta? Tik prizininkės. Ir tai antros vietos nugalėtojai nebus laimingi, o ką kalbėti apie tuos, kurie bus ketvirti ar trylikti. Bus nepatenkintų, bet toks gyvenimas, vieniems pasiseka vieną kartą, kitiems – kitą“, – nuogąstaujantiems, kad „Šiauliai“ šiemet gali prarasti bronzinės komandos titulą, sako A.Sireika.

– Trys pralaimėjimai iš eilės ne pačioms pajėgiausioms LKL komandoms, nesėkmė LKF taurės turnyre. Kas atsitiko?

– Visoms komandoms sezono metu būna pakilimų ir nusileidimų. Mums šiuo metu nelengvas laikotarpis, ne pakilimas ir mums. Žinoma, tam įtakos turėjo žaidėjų kaita, įvairios traumos: šiuo metu Darius Gvezdauskas yra po traumos, Mindaugas Žukauskas neseniai pradėjo žaisti, du mėnesius nežaidė. Kai trūksta kokio žaidėjo, keičiasi komandos braižas. Šiemet surinkta nauja komanda, nėra tiek patirties, susiklausymo. Be to, autsaideriai taip pat gali keistis. Niekas jiems neuždėjo tokios etiketės, jie keičiasi, pas juos taip pat būna pakilimų ir nuosmūkių. Būna, kad ir lyderiai pralaimi. Ar čia stebuklas koks?

– Tačiau Šiaulių arenoje šiemet krito Vilniaus „Lietuvos rytas“. Kodėl komandos žaidimas toks banguotas?

– Dėl to, kad nėra taip, kaip turėtų būti: kai žaidėjai gerai jaučia vienas kitą, jie sužaidžia, nesvarbu, sekasi ar nesiseka. Juk būna dienų, kai nesiseka žaidėjams. Stipresnė, labiau patyrusi komanda išeina iš situacijos, o mes – mažiau susiklausę, todėl mums sunku iš sudėtingų situacijų išsisukti. O žaisti galime. Buvo šį sezoną netikėtų laimėjimų ir netikėtų pralaimėjimų. Sporte tai natūralu.

– Ar galima teigti, kad po praėjusio sezono komandą palikus lyderiams Mindaugui Kuzminskui, Arvydui Šikšniui šiemet nepavyko suburti konkurencingos ekipos?

– Norėtųsi, kad tie žmonės, su kuriais komanda gerai žaidė, liktų, o jei ne – kad turėtume panašius ar tokio pat lygio, bet ne visada pavyksta. Niekas nedaro, kad būtų blogiau, bet ne visada sekasi. Jei neturėjome visų žaidėjų ar išsirinkome ne tokius žaidėjus, ar nepavyko surinkti tų, kurių norėtume ir dar traumos prisidėjo – natūralu, kad nežaidžiame tokio krepšinio, kokio norime.

Kodėl žurnalistai nerašė, kai komanda labai gerai žaidė? Kodėl negyrė, kai septynis kartus iš eilės prizininkai buvo? O kai pralaimime – darote tragediją. O kokia čia tragedija? Šiauliai nėra didžiausias miestas, kad viską laimėtų. Galėjo – laimėjo, dabar negali – nelaimi. Niekas tyčia nežaidžia taip, kad neužimtume prizinės vietos, tačiau keičiasi kitos komandos, keičiamės mes. Kartais pavyksta suburti komandą, kartais – ne.

– Ar šiemet bus aršesnė kova dėl prizinių vietų?

– Čia ne mano nuomonė, kiti sakė, kad nepamena tokios lygios kovos. Kadaise svajodavome, kad komandos žaistų kaip Ispanijoje: bet kuri komanda galėtų pasipriešinti lyderiams. Kai keturiolikta čempionato komanda nugali Madrido „Real“, niekas nešaukia, tai natūralu. Šiemet debiutantas Palangos „Naglis“ turi tris amerikiečius. Kuo „Naglis“ skiriasi nuo senbuvių? Jei „Perlo“ dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ baigtis sprendžiama paskutinėmis sekundėmis, ar tai neparodo, kad lyderiai negali atsipalaiduoti? Negalima sakyti, kad „Perlas“ – jauniklių komanda, nieko neiškovojo. Jų pavadinimas tas pats, tačiau po praėjusio sezono komanda pasikeitė, pasistiprino, jie sugeba nugalėti „Šiaulius“, sugeba lygiai kautis su „Žalgiriu“. Tai rimta, tvirta komanda, todėl šis pralaimėjimas – ne stebuklas, čia – sportas.

– Artėja LKL žvaigždžių diena, vadovausite „Lietuvių“ komandai. Ar ekipos rezultatai negadina nuotaikos prieš šventę?

– Čia vienos dienos šventė, ir tiek. Bus proga visiems atsipūsti po įtemptų varžybų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius