-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 26 /23:38

Skaudžios traumos, „Liverpool“ vartininko kuriozai ir fantastiškasis G.Bale'as: „Real“ triumfavo Čempionų lygoje

Trečius metus iš eilės ir ketvirtą kartą per penkerius metus. Madrido „Real“ rezultatu 3:1 įveikė „Liverpool“ klubą ir lieka nenukarūnuotas UEFA Čempionų lygoje. Cristiano Ronaldo neišnaudojo savo progų, tačiau mačo herojumi tapo po keitimo aikštėje pasirodęs Garethas Bale'as, pasiuntęs du fantastiškus įvarčius į kurioziškai finale klydusio Loriso Kariuso vartus.
Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje
Madrido „Real“ triumfas Čempionų lygoje / „Scanpix“ nuotr.

Pirmas „Real“ įvartis krito po absurdiškos vokiečio klaidos 51-ą minutę. Karimas Benzema kyštelėjo koją, kai L.Kariusas išmetinėjo kamuolį gynėjams ir šis įriedėjo į vartus.

Atrodė, kad „Liverpool“ atsities, kai Sadio Mane 55-ą min. rezultatą išlygino. „Liverpool“ futbolininkai surezgė sėkmingą išpuolį keldami kampinį.

Tačiau 61-ą minutę aikštėje pasirodė G.Bale'as, nulėmęs rungtynių baigtį ir tapęs geriausiu mačo žaidėju.

64-ą min. G.Bale'as pelnė įvartį įspūdingu smūgiu per save, o 83-ią min. L.Kariusą nuginklavo tolimu šūviu. Valas pataikė tiesiai į „Liverpool“ vartų sargą, tačiau šis kamuolį atmušė itin nesėkmingai, nukreipdamas jį į vartus.

L.Kariusas verkdamas atsiprašinėjo sirgalių pasibaigus mačui. Šie supratingai plojo košmarą Kijeve išgyvenusiam vartų sargui.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Real“
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Real“

Tai šeštas finalas iš eilės, įskaitant visus turnyrus, kurį pralaimėjo Jurgenas Kloppas. Jo kariauna sėkmingai pradėjo rungtynes ir spaudė į kampą Karališkąjį klubą, tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis, kai sužaidus pusvalandį traumą patyrė „Liverpool“ lyderis Mahomedas Salah.

Guodžiamas ir komandos draugų, ir varžovų M.Salah su ašaromis akyse paliko Olimpinio stadiono aikštę, Netrukus panašus likimas ištiko ir „Real“ gynėją Dani Carvajalį. Jam rungtynės bvaigėsi taip pat pirmajame kėlinyje.

Iš viso „karališkasis“ klubas Čempionų lygą laimėjo net 13 kartų, tik tris sykius suklupo lemiamoje dvikovoje.

„Liverpool“ pajėgiausiame žemyno turnyre yra nugalėjęs penkis kartus, pastarąjį sykį – 2005-aisiais. Kijeve „Liverpool“ pralaimėjo trečią Čempionų lygos finalą.

VIDEO: „Vieni vartai“ – pasaulio futbolo čempionato laidos anonsas

„Real“ startinė sudėtis: Navas, Carvajalis, Varane'as, Sergio Ramosas, Marcelo, Modričius, Casemiro, Kroosas, Isco, Benzema, Ronaldo.

„Liverpool“ startinė sudėtis: Karius, Alexanderis-Arnoldas, Lovrenas, Van Dijkas, Robertsonas, Milneris, Hendersonas, Wijnaldumas, Salah, Firmino, Mane.

  • „Real“ rungtynes pradėjo lygiai tokia pat sudėtimi kaip ir 2017 m. Čempionų lygos finalą. Tai pirmas kartas turnyro istorijoje, kai ta pati sudėtis pradėjo du skirtingus finalus.
  • 26 metai ir 170 dienų – tai „Liverpool“ starto sudėties amžiaus vidurkis. Tai jauniausia vienuolikė ČL finale nuo 2013 metų, kai Dortmundo „Borussia“ amžiaus vidurkis tebuvo 25 metai ir 255 dienos.
Čempionų lygos finalo statistika
Čempionų lygos finalo statistika

RUNGTYNIŲ EIGA:

83 min. Įvartis! Dar viena L.Kariuso klaida ir dar vienas puikus G.Bale'o įvartis! Velso futbolininkas smūgiavo iš toli ir pataikė tiesiai į vartininką, tačiau L.Kariusas taip nesėkmingai atmušė kamuolį, kad šis įskriejo į vartus.

80 min. „Liverpool“ vis labiau bandė spausti „Real“, tačiau dar vieno šedevro vos nesukūrė G.Bale'as. Fantastiškas jo perdavimas išorine pėdos dalimi pasiekė K.Benzemą, tačia prancūzo smūgį L.Kariusas atrėmė.

74 min. C.Ronaldo iššoko prieš vartininką, tačiau atliko papildomą judesį ir to pakako, kad „Liverpool“ gynėjai spėtų blokuoti portugalo smūgį.

72 min. „Liverpool“ po ilgos pertraukos užgulė „Real“ vartus. S.Mane smūgiavo kaire koja, bet pataikė į virpstą.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Real“
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ – „Real“

64 min. Įvartis! Garethas Bale'as!!! Neįtikėtinas, fantastiškas smūgis per save ir įvartis!! „Real“ išsiveržė į priekį 2:1.

60 min. Nacho galingą smūgį L.Kariusas atrėmė pirštų galais. Z.Zidane'as į kovą metė G.Bale'ą, kuris pakeitė Isco.

55 min. Įvartis! S.Mane išlygino rezultatą. D.Lovrenas laimėjo oro dvikovą po pakelto kampinio ir numetė kamuolį arčiau vartų, kur koją kyštelėjo S.Mane.

51 min. Įvartis! Kuriozinis įvartis krito į „Liverpool“ vartus. Neįtikėtinai vaikiškai suklydo „Liverpool“ vartų sargas L.Kariusas... 24-erių vokietis rankomis norėjo išmesti kamuolį gynėjams, tačiau čia pat buvęs K.Benzema pakišo koją ir kamuolys įriedėjo į vartus...

47 min. „Liverpool“ gynėjų klaida vos nekainavo įvarčio – Isco pataikė į skersinį.

45+3 min. K.Benzema suprato likęs visiškai laisvas ir surizikavo tolimam smūgiui – šalia vartų. Po pirmojo kėlinio 0:0. Paskutinį kartą Europos turnyro finale „Real“ nesugebėjo įmušti 1981 metais. Ir tai buvo rungtynės su „Liverpool“ (0:1).

42 min. C.Ronaldo smūgiavo galva, tačiau L.Kariusas atrėmė smūgį. Suskubęs K.Benzema pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę. Kėlinio pabaigoje „Real“ perėmė kamuolio kontrolę.

35 min. Netrukus ašaromis apsipyė ir „Real“ gynėjas Carvajalis. Jam taip pat aikštę teko palikti dėl traumos.

29 min. Kovodamas su S.Ramosu skausmingai ant raktikaulio nusileido M.Salah. Egiptietis bandė grįžti į aikštę, tačiau „Liverpool“ sirgaliams netrukus teko susitaikyti – M.Salah negalėjo tęsti žaidimo ir buvo pakeistas. M.Salah aikštę paliko su ašaromis akyse.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“

24 min. Fantastiškai sužaidė K.Navasas. R.Firmino smūgis buvo blokuotas, tačiau kamuolys atšoko prie T.Alexanderis-Arnoldo kojų. 19-mečio gynėjo klastingas smūgis praslydo pro S.Ramoso kojas, tačiau K.Navasas pademonstravo įspūdingą reakciją ir atrėmė smūgį.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“

20 min. „Liverpool“ spaudimas tiesiog įspūdingas. „Real“ bandymai pereiti į ataką dažniausiai strigo jau pirmose stadijose.

14 min. Chaosas prie „Real“ vartų, tačiau užbaigti apgulties tiksliu smūgiu anglų klubui nepavyko. „Real“ bandė rodyti ragus kontraatakose – C.Ronaldo turėjo šansą, bet smūgiavo kiek virš vartų.

8 min. R.Varane'ui teko padirbėti stabdant aštrų R.Firmino perdavimą. „Liverpool“ diktavo žaidimo tempą pirmosiomis minutėmis.

6 min. C.Ronaldo reido kairiuoju kraštu metu pademonstravo driblingo sugebėjimus, tačiau pirmoji pavojinga „Real“ ataka baigėsi vėliavėlės kilstelėjimu – nuošalė. Netrukus po to „Real“ jau teko sutelkti dėmesį gynyboje – „Real“ žaidėjams kelis kartus iš eilės teko blokuoti grėsmingus „Liverpool“ smūgius.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“
„Scanpix“ nuotr./„Real“ – „Liverpool“

„Real“ su „Liverpool“ Europos varžybose tarpusavyje grūmėsi šeštą kartą. Tris pergales šventė Anglijos komanda, bet Ispanijos klubas laimėjo pastarąsias trejas rungtynes.

Šio sezono pusfinalyje „Real“ eliminavo Miuncheno „Bayern“ ekipą (2:1, 2:2), o „Liverpool“ privertė pasiduoti „Roma“ futbolininkus (5:2, 2:4).

Čempionams atiteks 15,5 milijono eurų, „Liverpool“ – 11 mln. eurų. Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai už šį sezoną iš viso susižėrė 87 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius