-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 28

2010-ųjų sporto žymės: permainos valdžioje

Sportinis gyvenimas visuomet pilnas įvykių. Ne išimtis – ir 2010-ieji. Apžvelgdami metus, išskyrėme svarbiausius pasikeitimus sporto valdžioje.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kūno kultūros ir sporto departamentas. Dalyvaudamas konkurse užimti KKSD generalinio direktoriaus vietą Klemensas Rimšelis neslėpė nesąs sporto žmogus. Tačiau iššūkio nebijojo ir būtent jis laimėjo balandžio 30 d. vykusį konkursą. K.Rimšelis nurungė Sveikuolių sąjungos prezidentą, 2011 m. Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto vadovą ir su futbolu siejamą sostinės verslininką. 

Lietuvos ledo ritulio federacija. Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkų apkaltintas neveiklumu, Rolandas Bučys neketino iš Ledo ritulio federacijos prezidento posto trauktis savo noru. Savo darbo rezultatais besididžiavęs R.Bučys vadovo postą vis dėlto turėjo apleisti po kovo viduryje įvykusio federacijos narių susirinkimo. Jame naujuoju LLRF prezidentu, beje, tik metų kadencijai buvo išrinktas didžiausias R.Bučio oponentas, LRK „Energija“ vadovas ir ledo ritulininkas Petras Nausėda.

Lietuvos nacionalinė slidinėjimo asociacija. Vidinės intrigos, nesutarimai, pykčiai – tuo dar šių metų pradžioje gyveno LNSA. Buvusiam prezidentui Pauliui Augūnui priekaištauta dėl per didelio dėmesio kalnų slidinėjimui, o generaliniam sekretoriui Jakovui Gimbickiui – dėl nesiskaitymo su slidinėjimo visuomene ir specialistais. Brendo permainos ir jos į asociacijos vadovų postus pasodino Remigijų Arlauską, kuris tapo prezidentu, bei Gintautą Černiauską, kuris pakeitė J.Gimbickį.

Lietuvos regbio federacija. Vos pusantrų metų LRF vadovavęs verslininkas Antanas Bosas rugsėjį pasitraukė iš šių pareigų, motyvuodamas noru daugiau laiko skirti šeimai ir verslui. Jį pakeitė Jurbarko regbio klubo „Lūšis“ įkūrėjas, taip pat verslininkas Rolandas Alksnys. 

Lietuvos imtynių federacija. „Kai 2009 m. buvau išrinktas į Europos imtynių federacijos (CELA) Vykdomąjį komitetą, dėl didesnio darbo krūvio tapo nuskriausta šalies Imtynių federacija. Be to, federacijai vadovauju nuo 1996 m., tad atėjo laikas leisti pasireikšti naujam vadovui“, – kalbėjo buvęs LIF prezidentas Andrejus Gribojedovas. Jam vadovaujant, Lietuvos imtynininkai iškovojo net 42 medalius oficialiuose įvairių amžiaus grupių imtynių čempionatuose. Vasarį A.Gribojedovą pakeitė buvęs LIF Etikos ir revizijos komiteto pirmininkas Darius Čepauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius