Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

2016 metų olimpinių žaidynių sostine taps Čikaga?

JAV prezidentas Barackas Obama su šeima, geriausias visų laikų krepšininkas Michealas Jordanas, aktorė Oprah Winfrey, amerikietiškojo futbolo žvaigždė Mortenas Andersenas. Tokia įspūdinga Čikagos (JAV) miesto delegacija atvyks išgirsti verdikto, kas taps 2016 metų vasaros olimpinių žaidynių sostine.
Olimpinė gėlių kompozicija
Olimpinė gėlių kompozicija / Juozo Lapeikos nuotr.

Sprendimą Tarptautinis komitetas paskelbs šį penktadienį Kopenhagoje (Danija) vyksiančio 13-ojo Olimpinio kongreso metu. Tačiau olimpinio miesto titulo siekiančiai Čikagai teks susidurti su stipriais konkurentais – Madridu, Tokiju ir Rio de Žaneiru.

„Amerikiečių delegacija yra pačios stipriausios sudėties, atvyks pats B.Obama. Tai leidžia įtarti, kad Čikaga yra įsitikinusi, jog būtent jai atiteks garbė rengti vasaros olimpines žaidynes 2016 metais“, – sakė interneto lošimų portalo „Unibet“ lažybų tarpininkas Kennethas Pedersenas.

Pasiremdami delegacijų sudėtimi ir kitais kriterijais, lažybų tarpininkai spėja, kad Čikaga iš visų miestų turi didžiausią – 52 proc. – tikimybę tapti XXXI olimpiados sostine. Rio de Žaneiro, Tokijo ir Madrido šansai vertinami atitinkamai 30 proc., 15 proc. ir 6 proc.

„Vis dėlto nurašyti kažkurį iš miestų dar per anksti, ypač Rio de Žaneirą – juk Pietų Amerikos žemyne dar nevyko nė vienos olimpinės žaidynės, tai taip pat gali turėti įtakos komiteto sprendimui“, – sakė K.Pedersenas.

Kopenhagoje vyksiančioje ceremonijoje kitiems miestams kandidatams taip pat atstovaus aukščiausi valstybės pareigūnai ar garsenybės. Ispanija atsiųs šalies karalių Juaną Carlosą, o Japonija – princą Naruhito ir prezidentą Yukio Hatoyama. Brazilijai atstovaus legendinis futbolininkas Pele ir šalies prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva. Vis dėlto, pasak K.Pederseno, šių trijų valstybių delegacijos galėtų būti dar įdomesnės.

„Brazilijai derėtų atsiųsti karūnos „Miss Brazilija 2009“ laimėtoją gražuolę Larissą Costą, o japonai delegacijos sudėtį galėtų paįvairinti įtraukdami Miyuki Hatoyamą – pirmąją šalies ledi, kuri tikina, jog prieš 20 metų buvo pagrobta ateivių ir nugabenta į Venerą“, – svarstė „Unibet“ atstovas.

Vasaros olimpinės žaidynės rengiamos kas ketverius metus. 2008 metais jos vyko Pekine (Kinijoje), o 2012 m. vyks Londone (Didžioji Britanija). Pirmosios vasaros olimpinės žaidynės surengtos 1986 m. Atėnuose (Graikija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius