Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 19

Keičia pavadinimą: parolimpinis komitetas virto paralimpiniu

Pagrindinė neįgaliųjų sportą Lietuvoje koordinuojanti nevyriausybinė organizacija pakeitė pavadinimą ir dabar vadinasi Lietuvos paralimpinis komitetas.
Parolimpinis nuo šiol bus Paralimpinis komitetas
Parolimpinis nuo šiol bus Paralimpinis komitetas / LPOK nuotr.

Sprendimas vienbalsiai priimtas neeilinėje buvusio Lietuvos parolimpinio komiteto Generalinėje asamblėjoje.

„Pavadinimo keitimas buvo būtinas, nes tris dešimtmečius gyvenome atsilikdami nuo pasaulio. Tarptautinis paralimpinis komitetas sako, kad terminas „paralimpinės žaidynės“ susideda iš graikiško žodžio „para“ (graik. – παρά), lietuviškai reiškiančio „šalia“ arba „greta“ ir žodžių junginio „olimpinės žaidynės“. Tai reiškia, kad paralimpinės žaidynės vyksta šalia, greta olimpinių žaidynių. Ir iš tiesų taip yra jau trisdešimt metų – nuo 1988 m. Seulo žaidynių, kai paralimpiada vyksta iškart po olimpiados“, – dėstė Lietuvos paralimpinio komiteto generalinis sekretorius Paulius Kalvelis.

LPOK nuotr./Parolimpinis nuo šiol bus Paralimpinis komitetas
LPOK nuotr./Parolimpinis nuo šiol bus Paralimpinis komitetas

Pasak P.Kalvelio, kitas ne mažiau svarbus sprendimo keisti organizacijos pavadinimą argumentas – pagarba Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) intelektinei nuosavybei.

„Olimpinė chartija sako, kas yra intelektinė IOC nuosavybė. Pavadinimas „olimpinis“ ir įvairios jo formos – viena iš nuosavybės dalių. Akivaizdu, kad ankstesnis mūsų organizacijos pavadinimas – Lietuvos parolimpinis komitetas – buvo neteisėtas, nes leidimo iš IOC naudoti jų intelektinę nuosavybę organizacija nebuvo gavusi. Lietuvoje už IOC nuosavybę atsakingas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas. Gerbiame draugus, todėl turėjome žengti šį žingsnį“, – dėstė P. Kalvelis.

Anot P.Kalvelio, teko sušaukti neeilinę Generalinę asamblėją, nes skubėta įrašyti naują organizacijos pavadinimą į naująjį Kūno kultūros ir sporto įstatymą.

„Dabar laukia kiti su pavadinimo keitimu susiję darbai ir formalumai, kuriuos sutvarkysime artimiausiu metu. Netrukus pristatysime naują Lietuvos paralimpinio komiteto interneto svetainę, kuri bus informatyvesnė ir funkcionalesnė. Apie pokyčius visuomenę informuosime. Mūsų veikloje niekas nesikeičia, žengiame pirmyn, savo tikslų link“, – sakė P.Kalvelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius