-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 19

Dėl kepuraitės diskvalifikuotam Brazilijos plaukikui visgi buvo įteiktas aukso medalis

Pan Amerikos žaidynės Meksikoje ilgam įstrigs Brazilijos plaukikui Leonardo De Deusui. Ne tik dėl to, kad sportininkas debiutavo šiose žaidynėse ir tapo čempionu 200 metrų peteliške rungtyje. Po finišo jis buvo šokiruotas dėl netikėtos diskvalifikacijos.
Leonardo De Deusas
Leonardo De Deusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pergalės džiaugsmas, nusivylimas ir ašaros. Triumfu Pan Amerikos žaidynėse L.De Deusas negalėjo mėgautis taip, kaip kiti čempionai. Po finišo plaukikui buvo pranešta, kad jis yra diskvalifikuojamas ir neteks aukso medalio. Sekretoriato teisėjai nusprendė, kad brazilas pažeidė reglamentą, dėvėdamas kepuraitę su rėmėjo logotipu.

20 minučių po finišo L.De Deusas savo trenerių apsuptyje verkė, kol išgirdo galutinį verdiktą – diskvalifikacija yra atšaukiama ir plaukikui bus įteiktas aukso medalis.

Pasirodo, prieš startą organizatoriai patikrino visų sportininkų kostiumus ir jokių pastabų brazilui neturėjo. Galų gale buvo pranešta, kad kepuraitė reglamento visgi nepažeidė.

„Labai daug verkiau, kai išgirdau apie diskvalifikaciją. Negalėjau patikėti tuo, kas vyko. Buvau šokiruotas. Sąžiningai laimėjau auksą, bet dėl organizatorių kaltės galėjau jo netekti. Visgi teisybė nugalėjo“, – džiaugėsi čempionu tapęs L.De Deusas, kuris distanciją įveikė per 1 min. 57,92 sek.

Sidabro medaliu pasipuošė amerikietis Danielis Madwedas. „Džiaugiuosi, kad auksas atiteko Leonardo. Nebūtų buvę malonu gauti aukso medalį tik dėl skirtingų kepuraičių“, – sakė D.Madwedas.

Reuters/Scanpix nuotr./Leonardo De Deusas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leonardo De Deusas
Reuters/Scanpix nuotr./Leonardo De Deusas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leonardo De Deusas


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius