Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27

Fašistų paieška Londone: pagavę du Lietuvos krepšinio „nacius“, britai stadione atrado ir vieną saviškį

Anglijos „West Ham United“ futbolo klubo vadovybė visam gyvenimui uždraudė vienam iš sirgalių rodytis ekipos rungtynėse. Apie šį sprendimą pranešė „The Telegraph“.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai Londono olimpiadoje.
Lietuvis nacistiškai saliutavo per rungtynes / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Aistruolis, kurio vardas ir pavardė slepiama, taip griežtai nubaustas už tai, kad 13-ojo Anglijos čempionato turo dvikovoje tarp „West Ham United“ ir „Tottenham Hotspur“ komandų buvo pastebėtas saliutuojant iškėlus ranką. Šis gestas buvo traktuotas kaip nacistinis sveikinimas.

Lapkričio 24-ąją vykusiame mače pergalę rezultatu 3:1 šventė „Tottenham“ .

Po rungtynių minėtas sirgalius buvo sulaikytas policijos pareigūnų ir įspėtas apie draudimą naudoti nacistinę simboliką ar gestus.

Taip pat buvo sulaikytas ir dar vienas futbolo sirgalius, kuris mačo metu šaukė antisemitinius šūkius.

„West Ham United“ pranešė, jog ir toliau laikysis nuostatos, kad visos rasizmo ir antisemitizmo apraiškos bus griežtai baudžiamos ir ekipa nesitaikstys su tokiu sirgalių elgesiu.

„Tottenham Hotspur“ ekipa dažnai yra įžeidinėjama nedraugiškai ir antisemitiškai nusiteikusių futbolo aistruolių.

Teigiama, kad „Tottenham“ ekipą palaiko didžioji Londono žydų bendruomenės dalis. Antisemitiniai šūkiai skambėjo ir per Europos lygos mačą su „Lazio“ ekipa. Italų sirgaliai ne kartą skandavo antisemitinius šūkius.

Į fašistinės simbolikos naudojimo skandalus Londone pateko ir mūsų šalies sirgaliai.

Londono olimpiados krepšinio varžybose „ne kaip visi“ už savo rinktinę sirgęs mūsų šalies aistruolis Prokuratūros kaltinamas nesantaikos kurstymu, fašizmu, fašistinės simbolikos naudojimu – jam gresia iki dvejų metų nelaisvės.
Incidentas su neįvardijamu, tačiau iš nuotraukų Lietuvos prokuratūros tyrėjų jau identifikuotu mūsų šalies krepšinio sirgaliumi įvyko per Londono olimpiados krepšinio rungtynes tarp Lietuvos ir Argentinos komandų.

Britų padarytoje nuotraukoje, kurią išplatino portalas „Daily Mail“ yra užfiksuotas lietuvis, iškėlęs ranką panašiai, lyg rodydamas nacių saliutą.

Tvarką prižiūrintys savanoriai ir policininkai, esą, kreipėsi į Lietuvos sirgalių minią ir prašė jų atsisėsti ir netrukdyti kitiems stebėti rungtynių.

„Bet kai prie jų priėjo du juodaodžiai savanoriai, vienas iš Lietuvos sirgalių į juos sureagavo fašistiniu gestu ir pradėjo „ūkauti“, imituodamas beždžionių garsus“, – rašė britų portalas.

Britų antirasistinės organizacijos pareiškė protestą ir pareikalavo ištirti šį kriminaliniu nusikaltimu įvardijamą lietuvio poelgį, o „Daily Mail“ šį žmogų pavadino „Olimpiniu naciu“.

Šalies Prokuratūra jau  žino pavardę vyriškio, kuris neva juodaodžius savanorius  pasveikino nacistiniu saliutavimu. Už nesantaikos kurstymą prieš bet kokią  tautą, rasę, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pagal šalies įstatymus prasižengusiam gresia iki dvejų metų nelaisvės.

Kitas Lietuvos krepšinio sirgalius, 36-erių Petras Leščinskas, Londone taip pat buvo apkaltintas rasistiniu išpuoliu ir po olimpinio krepšinio turnyro rungtynių su Nigerija teismo nubaustas 11 tūkst. Lt bauda. Kaip aiškino britai, lietuvis taip pat kurstė rasinę neapykantą skleisdamas beždžiones imituojančius garsus ir rodydamas nacistinius gestus.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius