-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 04

Luiso Suarezo ir Giorgio Chiellini konflikto pėdsakais: garsiausi įkandimai futbolo istorijoje

Šeštadienį vyksianti UEFA Čempionų lygos finalo dvikova tarp Turino „Juventus“ ir „Barcelona“ ekipų kursto labai daug aistrų, o viena tokių – Luiso Suarezo ir Giorgio Chiellini mikrodvikova. Ar paspaus italas ranką jam praėjusią vasarą pasaulio čempionate įkandusiam urugvajiečiui? Artėjant svarbiausiam Europos futbolo mačui siūlome prisiminti garsiausius įkandimus pasaulio futbolo istorijoje.
Lorisas Benito ir kiaunė
Lorisas Benito ir kiaunė / „Scanpix“/AP nuotr.

Oliveris Kahnas

Legendinis vokiečių vartininkas yra laikomas vienu geriausių šios šalies futbolininkų per visą istoriją, tačiau per jo karjerą buvo ne vienas epizodas, kai Oliveris prarasdavo savitvardą ir ne visai leistinais būdais išsikraudavo ant savo priešininkų. Vienas tokių epizodų nutiko 1999-aisiais, kai Miuncheno „Bayern“ žaidė prieš pagrindinę savo konkurentę Dortmundo „Borussia“ ekipą. Viename epizode O.Kahnas į kaklą įkando varžovų komandos puolėjui Heiko Herrlichui, o po kelių epizodų kung fu stiliumi nokautavo kitą „Borussia“ snaiperį Stephane'ą Chapuisat.

Oliveris Kahnas
Oliveris Kahnas ir Heiko Herlichas
VIDEO: Oliver Kahn dando uma mordida no atacante - Oliver Kahn bites opponent forward
VIDEO: Oliver Kahn - Bromacia

Jermainas Defoe

2006 metais visuomenės dėmesį į save atkreipė tuometinis Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjas Jermainas Defoe. Įsiutęs už tai, kad į jį tiesiomis kojomis „įvažiavo“ „West Ham United“ saugas Javieras Mascherano, snaiperis puolė prie argentiniečio ir įkando jam į petį. Po šio epizodo tarp abiejų komandų futbolininkų prasidėjo grumtynės.

Jermainas Defoe ir Javieras Mascharano
Jermainas Defoe ir Javieras Mascharano
VIDEO: Defoe muerde a Mascherano

Nobby Stilesas

Anglijos rinktinės ir „Manchester United“ klubo legenda Nobby Stilesas taip pat buvo kietas vyrukas. Sklando kalbos, kad 1966 metų pasaulio čempionato finalo prieš Vakarų Vokietijos futbolininkus pabaigoje anglas įkando vienam savo varžovui, tačiau mačo arbitras  Gottfriedas Dienstas iš Šveicarijos to neužfiksavo. „Bedančiu kariu“ vadintą saugą iki šiol anglų futbolo sirgaliai prisimena su šypsenomis.

Nobby Stilesas
Nobby Stilesas

Vinnie Jonesas

„Redirected“ kino juostos blogiukas 1995 metais vilkėjo „Wimbledon“ klubo marškinėlius ir vieno vakarėlio metu Dubline įkando į nosį „Daily Mirror“ žurnalistui Tedui Oliveriui. Šis iš karto apsipylė kraujais, tačiau net matydamas kraupų vaizdą W.Jonesas nejautė jokios graužaties. Vėliau jis juokavo, kad taip elgiasi su visais žmonėmis.

Vinnie Jonesas ir Paulas Gascoigne'as
Vinnie Jonesas ir Paulas Gascoigne'as

Dennisas Wise'as

Buvęs Londono „Chelsea“ ir Anglijos rinktinės saugas garsėjo dėl savo agresyvaus ir bekompromisinio žaidimo stiliaus, tačiau 1999 metais nuėjo pernelyg toli. Tuometinio UEFA taurių laimėtojų taurės turnyro rungtynėse su „Mallorca“ metu anglas įkando į nosį varžovų ekipos žaidėjui Marcelino. Nors UEFA vadovų nemalonės anglui pavyko išvengti, Anglijos čempionate tvardyti emocijas tą sezoną sekėsi dar sunkiau – dėl diskvalifikacijos praleista net 15 mačų.

„Scanpix“ nuotr./Dennis Wise'as
„Scanpix“ nuotr./Dennis Wise'as

Francisco Gallardo

Daugelis į šį sąrašą pakliuvusių futbolininkų įkąsti bandė savo varžovams, tačiau Francisco Gallardo sugebėjo išsiskirti originalumu. 2001 metais saugas nusprendė įkąsti savo komandos draugui Jose Antonio Reyesui, kai visi „Sevilla“ futbolininkai sugriuvo į krūvą džiaugdamiesi tik ką pelnytu įvarčiu. Dar labiau stebina tai, kad ispanas dantimis čiupo ne bet ką, o savo komandos draugo varpą. Tokio elgesio Ispanijos futbolo federacija neatleido ir F.Gallardo sulaukė sankcijų.

Francisco Gallardo
Francisco Gallardo
VIDEO: Les plus belles morsures dans le sport: Gallardo mord les testicules de Reyes

Jossas Labadie

Penktajame Anglijos futbolo ešelone rungtyniaujantį Jossą Labadie pagrįstai būtų galima vadinti vampyru. Šis 24-erių metų vyrukas už savo keistą pomėgį kandžiotis rungtynių metu buvo baustas ne kartą ir iš savo klaidų vis vien nepasimokė. Praėjusiais metais atstovaudamas „Torquay United“ ekipai jis krimtelėjo „Chesterfield“ saugui Ollie Banksui ir buvo diskvalifikuotas 10 rungtynių bei nubaustas 2 tūkst. svarų sterlingų bauda. Šiemet atstovaudamas „Dagenham & Redbridge“ J.Labadie tokiu pat būdu nuskriaudė „Stevenage“ atstovą Ronnie Henry.

Jossas Labadie
Jossas Labadie
VIDEO: Daggers player accused of biting opponent ~ Stevenage vs Dagenham & Redbridge

Gianmario Comi

„Milan” klubui priklausantis ir Italijos „Serie B“ žaidžiančio „Avellino“ marškinėlius vilkintis puolėjas pagrįstai yra vadinamas „Serie B vampyru“. Praėjusią vasarą vykusiose Italijos taurės rungtynėse su „Bari“ jis įkando varžovų komandos žaidėjui Giuseppe De Luca. Arbitras išvarė G.Comi iš aikštės, tačiau klubas prieš savo futbolininką jokių sankcijų nesiėmė.

Gianmario Comi
Gianmario Comi ir jo „auka“ Giuseppe De Luca
VIDEO: Gianmario Comi rakibi Giuseppe de Luca’yı ısırdı!

Kiaunė Šveicarijoje

2013 metais neregėtas incidentas įvyko Šveicarijos Superlygos rungtynėse tarp „Thun“ ir „Zurich“ klubų. 22 tvirtų vyrų atkaklią kovą netikėtai sustabdė į aikštę įbėgęs mažas pūkuotas gyvūnėlis. Ciuricho ekipos gynėjas Lorisas Benito pabandė sugauti akmeninę kiaunę, tačiau, vos pagriebtas į rankas, gyvūnas savo aštriais dantukais čiupo futbolininko pirštą ir skaudžiai jam įkando. Šis epizodas tribūnose sukėlė tikrą juoko audrą.

Lorisas Benito
„Scanpix“/AP nuotr. Lorisas Benito
VIDEO: Pine Marten Bites Loris Benito During Football Match In Switzerland

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius