Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27

Rusijos rinkimų aidai Barselonoje: Putinas blogiau už Madrido „Real“

Vieno populiariausių Rusijos sporto naujienų portalo sports.ru tinklaraščio autorius Aleksandras Višneviskis originaliai išreiškė savo protestą prieš nesąžiningus Dūmos rinkimus ir masinius balsų klastojimo atvejus.
Plakatas
Plakatas / sports.ru

Gruodžio 24 dieną, kuomet Maskvoje ir kituose Rusijos miestuose itin aktyviai rinkosi sąžiningų šalies Dūmos rinkimų reikalavę žmonės, panaši akcija įvyko ir Katalonijos sostinėje Barselonoje. Čia, prie Rusijos konsulato, taip pat susirinko grupelė Ispanijoje gyvenančių rusų.

Šios akcijos organizatoriumi, kaip teigia savo tinklaraštyje, ir tapo Barselonoje gyvenantis 28 metų A. Višnevskis, į aikštę prie Rusijos diplomatinės atstovybės atėjęs nešinas itin originaliu palaktu.

„Putinas blogiau už Madrido „Real“ – skelbė užrašas ispanų ir rusų kalbomis.

„Nuėjau į Barselonos policiją ir paprašiau leidimo organizuoti mitingą“, – savo tinklaraštyje rašo rusas. Katalonijos teisėtvarkininkai leido rengti protesto akciją, o taikų susibūrimą iš šalies ramiai stebėjo autonominė katalonų policija – vadinamoji „Mossos d'Esquadra“.

Pasak A. Višnevskio, jis manąs, jog dėl tokios protesto formos Ispanijos sostinės klubo sirgaliai tikrai nepyks ir net jam pritars.

„Putinas blogiau už Madrido „Real“. Tai reiškia, kad „Real“ geriau už Putiną. Vargu ar „Real“ gerbėjai puls neigti tokį pasakymą. Šiaip ar taip, aš nenorėjau pasakyti nieko blogo apie „Real“. Protesto akcija vyko Barselonoje, o jūs ir patys puikiai suprantate, kokie čia santykiai tarp „Barcelona“ ir „Real“ futbolo klubų“, – tinklaraštyje aiškina autorius.

Simpatijų „Barcai“ neslepiantis A. Višnevskis teigia, kad jo plakatas sulaukė praeivių dėmesio – daugelis šypsojosi, kėlė nykščius, o vienas vaikinas priėjo ir pareiškė, kad jis sergąs už „Real“ ir visiškai palaikąs jo poziciją.

„Aš ne iškart sugalvojau tą užrašą. Kadangi protestas vyko Katalonijoje, Barselonoje, kurios simboliu yra futbolo klubas „Barcelona“, kilo mintis sujungti lozungą plakate su „Barcos“ fanų užrašais“, – taip šmaikščios frazės kilmę aiškina tinklaraščio autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius