Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2011-ieji – Sporto lūžio metai

Šių metų Sporto vadybos apdovanojimams plaukiančios paraiškos atspindi tam tikrus lūžius Lietuvos sporto gyvenime. Europos krepšinio čempionato metu žengtas didžiulis žingsnis sporto infrastruktūros vystymo srityje, žymiai išaugo sporto renginių masiškumas ir jų kiekis.
Krepšinio kamuolys
Krepšinio kamuolys / „Scanpix“ nuotr.

Lietuvos metų renginiu tituluojamas Europos krepšinio čempionatas buvo įvertintas ir Tarptautinės krepšinio federacijos. Jos atstovo teigimu, per visą Europos čempionato istoriją būtent Lietuvoje buvo geriausiai suorganizuotas krepšinio čempionatas.

Čempionatas atskleidė sporto infrastruktūros svarbą, iškilo naujos ar atnaujintos arenos, rėmėjų komunikacija tryško visais įmanomais kanalais, o spalvingi sirgaliai palaikymo šūksniais ir dainomis užvaldė ne tik sporto arenas, bet ir miesto gatves.

„2011-ieji yra lūžio metai ne tik dėl praūžusio Europos krepšinio čempionato, šiemet buvo gausu dviračių, automobilių, bėgimo sporto renginių, kurie traukte traukė dalyvius ir rėmėjus“ – teigia asociacijos valdybos pirmininkas dr. Tomas Karpavičius.

Be to, šie metai ypač reikšmingi, nes būtent dabar ruošiamasi 2012 Londono olimpinių žaidynių iššūkiams.

Lietuvos sportas energingai keitėsi, sporto šventės pritraukė ne tik profesionalus, bet ir sporto entuziastus, o tarp jų žymius visuomenės veikėjus. Didžiausias dviračių renginys „Velomaratonas“ pasiekė rekordinį skaičių – beveik keturis tūkstančius dalyvių.

Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė „Omnitel 1000km lenktynės“, „300 ežerų ralis“ Zarasuose. Reikšmingos pergalės pasiektos paplūdimio tinklinio, jaunių krepšinio, pasaulio ir Europos irklavimo čempionatuose.

Iškilminga Sporto vadybos apdovanojimų 2011 ceremonija vyks „Forum Palace“ rūmuose Vilniuje, lapkričio 23 dieną, o gruodžio 3 dieną jos įrašą transliuos televizija TV3.

Renginio metu bus apibendrintas Europos krepšinio čempionatas, apžvelgti ir įvertinti geriausi metų sporto įvykiai ir renginiai, iškiliausių asmenybių veikla, sporto infrastruktūros objektai, savivaldybių veikla, aktualizuojamas pasirengimas 2012 m. Olimpiadai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius