Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

Astos Žukaitės dienoraštis (5): Palapinių miestelyje – „karviukas“ ispanas Paco, bandymai užkurti lėktuvą ir melas dėl krepšinio

Vos keli kilometrai nuo Panevėžio „Cido“ arenos yra įsikūręs palapinių miestelis. Palapinės yra aptvertos tvoromis, šalia – aerodromas, tad nenustebina du čia pat užsilikę nenaudojami lėktuvai. „Mes čia atskridome ir prie pat prisiparkavome“, – juokavo Lenkijos sirgaliai. Juoko ir įspūdžių iš palapinių miestelio pasisėmiau su kaupu. Ypač iš ispano su karvės kostiumu.
Papa palapinių miestelyje
Papa palapinių miestelyje / A.Žukaitės nuotr.

Ten apsilankiau su Ispanijos Marca.com žurnaliste Karina Kvašniova. Be jokios abejonės, jai skirsiu atskirą dienoraštį. Su Karina apsigyvenome tetos Dalios namelyje, o šiandien kartu patraukėme į palapinių miestelį.

Kur yra įsikūrę Didžiosios Britanijos krepšinio gerbėjai – nesunku atspėti. Didžiausios keturvietės palapinės padabintos jų šalies vėliavomis, tarp kurių puikavosi ir didelė vėliava su užrašu „Basketball supporters“ (ang. palaikantys krepšinį)

A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje
A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje

Patys britai didžiuojasi savo komanda, o ypač treneriu. Jie liko patenkinti akistata su su Lietuva ir teigė dėl pralaimėjimo nė kiek nesisielojantys. „Trečiajame kėlinyje pademonstravo gražų krepšinį, tad mes tikimės pergalių ateityje ir gal net vietos kitame etape“, – kalbėjo britų sirgaliai.

A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje
A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje

Britų palapinėse yra dviaukštės lovos, po dvi vienoje palapinėje. Daugelis aistruolių prisipažino pirmą kartą gyvenantys tokiose palapinėse. „Mes norėjome būti arčiau arenos, todėl ir gyvename čia. Tiesa, kainos ir kokybės santykis nėra adekvatus“, – sakė britai. Už parą keturvietėje palapinėje britai teigė mokantys daugiau nei 100 svarų sterlingų.

Ispanas su karvės kostiumu – palapinių miestelio žvaigždė. Paklausus britų, ar čia yra ispanų, šie atsakė, kad keli yra, bet kuriose gyvena palapinėse nežinojome. Tiesa, vieną ispaną tikrai pažinsite: jis laksto apsirengęs karvės kostiumu ir vilki Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Papa palaikys Lietuvą. Francisco yra tikras ispanas, bet įdomu tai, kad jis visur vaikšto su Lietuvos marškinėliais. Ne tik šiemet, bet ir pernai Turkijoje jis palaikė ispanus apsivilkęs žaliais marškinėliais. Paco (taip jį sutrumpintai vadina draugai) prisipažino norintis, kad šiemet čempionatą laimėtų Lietuva.

A.Žukaitės nuotr. /Papa palapinių miestelyje
A.Žukaitės nuotr. /Papa palapinių miestelyje

„Jūsų valstybei per daug svarbus šis čempionatas ir Jums kur kas svarbiau jį laimėti. Mane žavi tai, kad krepšinis vienija jūsų žmones. Jūsų pergalė būtų nacionalinė šventė tautai, taigi nors esu ispanas, bet aš sergu už jus“, – štai taip sakė Paco.

Apsimelavo direktoriui. Vienas ispanas su Karina kalbėti nesutiko. Štai dėl kokios priežasties: savo darbdaviui jis pasakė, kad susirgo ir negalės eiti į darbą kelias savaites. Tuo tarpu jis kartu su Papa susikrovė lagaminus ir atskrido į Lietuvą, kad pamatytų Europos krepšinio čempionatą: „Sorry, mano direktorius gali mane pamatyti per TV ar internete ir tada man bus riesta. Aš šiuo metu sergu.“

Aerodrome norėjo užkurti lėktuvą. Išvydome ir lenką su sulaužyta ranka. Pasidarė smalsu, bet pastarasis tik numykė paklaustas, ar traumą patyrė Lietuvoje. Kiek vėliau sužinojome iš britų, kad vakar vėlų vakarą, garsiai skambant muzikai, vienas įsiaudrinęs ir apšilęs palapinių miestelio gyventojas norėjo užkurti aerodrome lėktuvą. Tvora, skirianti stovyklą ir aerodromą, pasirodė kiek per sudėtinga kaimyninės šalies piliečiui. Teisybės dėlei verta paminėti, kad britai negalėjo patvirtinti, ar tai tikrai yra tas pats žmogus.

A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje
A.Žukaitės nuotr. /Palapinių miestelyje

Štai tokie mano įspūdžiai iš palapinių miestelio. Beje, Karina vėliau filmavo antrąjį reportažą savo asmeniniam tinklaraščiui Marca.com svetainei, kuriame klausinėjo ispanų, ką jie mano apie naująjį Lietuvos rinktinės krepšininką Marijoną Mikutavičių. Tik vienas iš jų suprato apgaulę, o kiti beveik vieningai tikino, kad „visai neblogas, visai neblogas. Man patiko jo debiutas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius