Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauną pakerėjusi Rusijos čiuožėja sulaukė rekordinio dėmesio

Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžusios „AmberCup“ dailiojo čiuožimo varžybos Lietuvai buvo istorinės. Panašu, tai taps puikiu tramplinu ateičiai – jau rezgami planai surengti Europos čempionatą. Ant ledo netrūko ne tik įspūdingų pasirodymų, buvo daug rekordų, keistenybių ir įdomių istorijų.
Aleksandra Trusova
Aleksandra Trusova / „Scanpix“ nuotr.

Susidomėjimas

Kaune vyko trečiasis ir rekordinio susidomėjimo sulaukęs ISU „GrandPrix“ jaunimo varžybų etapas. Tiesiogines transliacijas internetu iš viso stebėjo 15 tūkstančių žmonių. Dar įspūdingesni rusės Aleksandros Trusovos vaizdo peržiūrų Youtube skaičiai – jos laisvąją programą jau peržiūrėjo pusė milijono žmonių, parašyta tūkstančiai komentarų.

VIDEO: Alexandra Trusova (RUS) | Ladies Short Program | Kaunas 2018

Rusės fenomenas

Aleksandra Trusova Kaune tapo didžiausia renginio žvaigžde. Į ją krypo ir viso pasaulio dėmesys – tai buvo pirmasis oficialus jos sezono pasirodymas. 14-metė rusė pateko į istoriją – ji pirmoji pasaulyje atliko keturgubus šuolius. Merginą į Lietuvą atlydėjo mama ir močiutė, ant rankų visada laikiusios augintinį šunelį. Po pasirodymo pati A.Trusova rankose spaudė meškiuką. Pasirodo šis žaislas jai ypatingas, mat jį padovanojo ryškiausia pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigždė Jevgenija Medvedeva.

A.Trusovos dominavimas buvo daugiau nei akivaizdus. Iš viso ji surinko 221.44 taškus. Palyginkite – paskutinėje vietoje likusi Kipro atstovė Eliana Kalogirou pelnė vos 44.96 balus.

VIDEO: Alexandra Trusova (RUS) | Ladies Free Skating | Kaunas 2018

Kaštonas ant ledo

Iki šiol neaišku, kaip ant ledo per amerikiečio Andrew Torgashevo pasirodymą atsirado kaštonas. Teisėjai tik spėliojo – galbūt kaštonas iškrito iš čiuožėjo kelnių, galbūt kažkas iš žiūrovų jį numetė ant ledo. Bet kuriuo atveju, tai nesukliudė amerikiečiui triumfuoti varžybose.

2 iš 3

Tai buvo pirmasis „GrandPrix“ etapas šiemet, kuriame rusai nesusišlavė visų pergalių. Vyrų varžybose pergalė atiteko amerikiečiui. Iki šiol kituose etapuose pirmosios vietos atitekdavo tik Rusijos atstovams.

Geografija

Ant Kauno „Žalgirio“ arenos ledo pasirodė čiuožėjai iš 32 pasaulio šalių. Nuo Honkongo iki Pietų Afrikos Respublikos. Daugiausiai čiuožėjų delegavo Rusija, JAV, Kanada ir Lietuva.

Vanduo

Per dieną buvo išgeriama daugiau nei 500 litrų vandens

Medaliai

Varžybų nugalėtojams atiteko išskirtiniai rankų darbo medaliai. Juos gamino „Keliautojų medalionas“ juvelyrė Irina Račiūnienė.

Mylimiausi

Užkulisiuose buvo renkamas mylimiausias publikos čiuožėjas/pora. Ja tapo Deividas Kizala su partnere Mira Polishook.

Trikdžiai

Paskutinę varžybų dieną sugedo viena iš dviejų ledo valymo mašinų. Bet kuriuo atveju ISU atstovai įvertino organizaciją „aukščiau nei standartas“ ir buvo labai nustebinti žiūrovų skaičiumi bei sportininkų palaikymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius