-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

100 –ąjį kartą „Vilnius – Dakaras“ ekipažas startuos Lietuvos sostinėje

Vilniuje gegužės 21 dieną jau 100- ąjį kartą nugriaudės „Vilnius – Dakaras“ ekipažo varikliai.
Foto naujienai: 100 –ąjį kartą „Vilnius – Dakaras“ ekipažas startuos Lietuvos sostinėje
Dimitrijaus Matvejevo nuotr. / zmones24.lt
Temos: 2 Dakaras Ralis
Vilniuje gegužės 21 dieną jau 100-ąjį kartą nugriaudės „Vilnius – Dakaras“ ekipažo varikliai. Spektaklyje vaidins žiūrovų pamėgti aktoriai Vytautas Šapranauskas ir Inga Jankauskaitė. „Vilnius – Dakaras“ premjera įvyko pernai, balandžio mėnesį. Nuo to laiko spektaklį jau matė daugiau nei 45 tūkstančiai žiūrovų! Nuotaikingą spektaklio muziką sukūrė garsus kompozitorius Faustas Latėnas, o dekoracijomis ir kostiumais rūpinosi dailininkas Gintaras Makarevičius. Spektaklio populiarumas pranoko ne tik organizatorių, bet ir režisieriaus Kosto Smorigino lūkesčius. Spektaklis šiuo metu jau rodomas Latvijoje, taip pat netolimoje ateityje planuojama spektaklį pastatyti ir kitose Europos šalyse.

Dykumoje skalbiami apatiniai ir jausmai


Spektaklis „Vilnius – Dakaras“ pastatytas pagal specialiai „Domino“ teatrui parašytą Sigito Parulskio pjesę priverčia braukti juoko ašarą ne tik moteris, bet ir vyrus. Tai istorija apie vyro ir moters santykius, apie santykiuose atsirandančią dykumą ir komiškus nutikimus ieškant kelio atgal į lenktynių trasą. Nors spektaklio herojai atsidūrė dykumoje, jie neatsisako kasdieninių buities darbų: moteris šluoja dykumą, vyras taiso automobilį, moteris su paskutiniu vandeniu plauna apatinius ir skambina interjero dizaineriui. Kas yra ta dykuma, skirianti ir jungianti du žmones? Ar ekipažas - tai tik vienas šalia kito esantys žmonės? Kiek kartų žmogus gali dalyvauti gyvenimo Dakare? „Visas spektaklis – tai lyg filmas, kuriame kiekviena scena kaskart įgauna vis kitų prasmių“, - pasakojo Odrę vaidinanti aktorė I. Jankauskaitė. Ši komedija skirta drąsiems žiūrovams, nebijantiems pasižiūrėti į kreivą veidrodį ir skaniai pasijuokti iš savo ir kaimyno problemų!

Sėkmės ženklas Nr.1 : daugiausia žiūrovų sulaukiantis spektaklis

Spektaklio sėkmės istorija iš tiesų stulbinanti. Visų pirma, bilietai į spektaklio premjerą „Vilnius – Dakaras“ buvo išpirkti per 15 minučių! Organizatoriai nenorėdami nuvilti žiūrovų, negavusių bilietų, spėjo paskelbti papildomus spektaklius. Nuo to laiko, komediją sostinėje matė daugiau nei 15 tūkstančių žmonių, o visoje Lietuvoje spektaklis „Vilnius – Dakaras“ jau susilaukė mažiausiai 45 tūkstančių žiūrovų dėmesio! Spektaklio organizatoriai nuolat sulaukia kvietimų atvažiuoti į Lietuvos miestus ir miestelius. Iki gegužės mėnesio spektaklis buvo parodytas 40-yje skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių!

Sėkmės ženklas Nr.2 : padvigubintos pajėgos

Nuo 2008-ųjų metų, spalio mėnesio, prie V. Šapranausko ir I. Jankauskaitės poros prisijungė kitas profesionalių aktorių: Eglės Jackaitės ir Ramūno Rudoko duetas. Aktorė spektaklyje startavo būdama ypatingos būsenos – ji laukėsi vaikelio. E. Jackaitė džiaugėsi, kad scenoje jai nereikėjo slėpti nėštumo, nes spektaklio herojė Odrė taip pat laukiasi. Po kelių mėnesių pertraukos E. Jackaitė jau birželio mėnesį sugrįš į sceną. Jos scenos partneris R. Rudokas juokauja, kad iki šiol jie vaidino trise, o dabar vaidins dviese.

Sėkmės ženklas Nr. 3: „Vilnius – Dakaras“ kirto Lietuvos sienas

Komedijos sėkmės aidas neilgai trukus pasiekė Latviją. Ten Lietuvos ir Latvijos režisierių dėka startavo „Ryga – Dakaras“. Spektaklį „Ryga – Dakaras“ režisavo Kostas Smoriginas, tačiau adaptuoti Latvijos žiūrovams padėjo latvių režisierius Olegas Šapošnikovas. Nors kolegos prieš tai nebuvo pažįstami, tačiau abu džiaugėsi itin sėkmingu startu. Vaidmenys naujajame spektaklyje Rygoje buvo pasiūlyti įspūdingai Latvijos televizijos žvaigždei Janai Dulevskai ir aktoriui Janiui Jaransui, kuris Latvijos publikai pažįstamas kaip „urvinis žmogus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius