Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Agnieška Dobrovolska grįžta į sceną

Kurį laiką mamos pareigas ėjusi atlikėja Agnieška netrukus savo gerbėjams pristatys naują singlą „Aš sugrįžtu“.
Foto naujienai: Agnieška Dobrovolska grįžta į sceną
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Kurį laiką mamos pareigas ėjusi atlikėja Agnieška netrukus savo gerbėjams pristatys naują singlą „Aš sugrįžtu".


Kodėl taip netikėtai nusprendėte grįžti į didžiąją sceną?


Priežastis pati paprasčiausia: negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo be muzikos (šypsosi).


Bet gana netrumpai buvote dingusi iš pramogų verslo?..


Taip, buvau truputėlį nutolusi nuo vakarėlių, televizijos ir kitokios viešos veiklos, nes auginau vaikučius. Bet niekada nesilioviau koncertuoti. Mane kviesdavo įvairios įmonės, vakarėlių organizatoriai - visada atsirasdavo žmonių, kurie norėdavo pasiklausyti mano dainų.


Kaip reagavo jūsų vyras į ketinimus vėl nerti į pramogų pasaulio vandenis?


Jis visada mane palaikė, mielai padėdavo prižiūrėti mažylius, išleisdavo į koncertus ir visus renginius, kuriuose turėdavau dainuoti. Dabar taip pat porą kartų per savaitę, kai šokių studijoje tobulinu sceninius judesius, jis pasilieka su vaikučiais.


O kai pradėsite rimtai koncertuoti, mažylius taip pat prižiūrės vyras?


Tikrai ne visada. Turime labai gerą auklę. Pas mus ji pradėjo dirbti, kai Lukui buvo vienuolika mėnesių, o Lukreciją  pažįsta nuo gimimo. Jau daugiau nei dvejus metus ji mūsų vaikus prižiūri du kartus per savaitę ir kai mums reikia kur nors išvažiuoti. Taigi motinystę su darbu scenoje kuo puikiausiai suderinsiu žinodama, kad mano vaikučiai patikimose rankose (šypsosi).


Kokios jūsų naujos dainos?


Savo dainomis noriu visiems pasakyti ne tik tai, kad aš esu, dainuoju, sugrįžtu, bet ir tai, kad ilgainiui muzika kaip ir pats atlikėjas keičiasi, auga, tobulėja.

Savo naujų kūrinių stiliaus tiksliai įvardyti negalėčiau, nes noriu, kad klausytojai susidarytų tvirtą nuomonę apie mano dainas tik tada, kai patys jas išgirs.


Jūs pati dalyvaujate kūrybiniame procese?


Beveik visoms dainoms tekstus kūriau aš pati. Sykį pabandžiau dėl įdomumo šį bei tą parašyti, ir su manimi dirbantys žmonės pasakė, kad man tai puikiai pavyksta. Tada ir nusprendžiau - jei galiu pati kurti, kam samdyti kitą žmogų (šypsosi).


O kaip jūsų kūrybą vertina artimieji?


Manau, puikiai. Vyras - didžiausias mano gerbėjas. Nors galbūt „gerbėjas" ne pats tinkamiausias žodis. Andrius aktyviai dalyvauja įrašant dainas. Jis stebi, klauso, pataria, kaip pakeisti vieną ar kitą instrumentą, kad muzika gražiau skambėtų. Be jo, man dar labai svarbi mano mamos nuomonė, ji - pats didžiausias autoritetas. Trumpai tariant, kurdama šeimos nuomonės paisiau labai rimtai (šypsosi).


Kada gi pasirodys  singlas „Aš sugrįžtu"?


Galiu patikinti, kad tai nutiks jau visai netrukus.


Nebijote konkurencijos? Juk visi skundžiasi, kad krizė, darbo mažai...


Iš tiesų buvau labai nustebusi, kad šį rudenį, kai ekonomikos krizė pačiame įkarštyje, albumai „kepami" vienas po kito. Taip pat randasi naujų atlikėjų bei grupių. Tačiau konkurencija, mano manymu, - neblogas dalykas, ji skatina pasitempti ir atkakliau siekti savo tikslų. Be to, nuo daugelio atlikėjų, kurie dainuoja pagal fonogramas, skiriuosi tuo, kad dainuoju tik gyvai.


Tikitės, kad pinigai, investuoti į singlo leidybą, atsipirks?


Tikiuosi, kad žmonės manęs pasiilgo ir norės išgirsti mano dainas. Kalbant apskritai, pinigai nėra pats svarbiausias ir vienintelis mano kūrybos matas.


Gal jau rengiate įspūdingą singlo pristatymą?


Kol kas verda kūrybinis darbas. Kasdien gimsta po keletą naujų idėjų, bet kai kurie dalykai jau yra aiškūs. Tebūnie tai siurprizas.


Vis dėlto gal bent šį bei tą atskleisite?..


Tikrai žinau, kad scenoje būsiu ne viena. Skirtingai nei daugelis atlikėjų, nestovėsiu prie mikrofono, kol už manęs ar greta manęs šoks keletas šokėjų. Norėčiau, kad man dainuojant gyvai pritartų bent keletas instrumentų.


Gal ir pati imsitės kokio instrumento?


Dar nepriėmiau galutinio sprendimo. Galbūt per koncertus grosiu fleitos partijas.


O apie sceninį įvaizdį jau pagalvojote?


Šito tikrai negaliu atskleisti (šypsosi). Bet galiu išduoti paslaptį, kad tariuosi su vienu operatoriumi dėl vizualinių sprendimų scenoje, galbūt nustebinsiu žiūrovus skaidrių šou ar vizualinėmis projekcijomis. Tačiau per pasirodymus viskas bent keletą kartų keisis, nes neįmanoma į vieną visumą susieti skirtingo stiliaus dainų.


Trumpai tariant, galima tikėtis įspūdingo sugrįžimo...


Tikiuosi (šypsosi). Manau, kad įspūdį žiūrovams padarys ir savotiškas ekskursas į praeitį - atliksiu visiems puikiai žinomą dainą „Meilės burbulai". Tiesą sakant, su šita daina jau norėčiau atsisveikinti, bet žiūrovai neleidžia. Kad visiems būtų įdomiau, nusprendžiau ją perdainuoti regio stiliumi.


Be kokios dar dainos neįsivaizduojate savo koncertų?


Tai daina „Tango Latino", kurią man sukūrė amžiną atilsį Egidijus Remeikis (autoavarijoje žuvęs „Tipo grupės" narys - aut. past.). Ją atliksiu ir per singlo „Aš sugrįžtu" pristatymą.


Ko galėtumėte sau palinkėti?


Ką čia ir palinkėsi, tiesiog norėčiau, kad ir mano klausytojams, ir man pačiai sugrįžimas į didžiąją sceną būtų malonus ir ilgai nesibaigiantis nuotykis (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius