Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agresyviausia pasaulio gražuolė - Naomi Campbell

Girdint apie Naomi Campbell atsidavimą labdarai ir nuolatinį bendradarbiavimą su UNICEF, sunku patikėti, kad po paskutinio agresijos proveržio ji gavo viešųjų darbų.
Foto naujienai: Agresyviausia pasaulio gražuolė - Naomi Campbell
Po incidento su „British Airways“ oro linijomis manekenė nebegalės skraidyti šios kompanijos lėktuvais. / zmones24.lt
Girdint apie Naomi Campbell atsidavimą labdarai ir nuolatinį bendradarbiavimą su UNICEF, sunku patikėti, kad kalba eina apie tą pačią juodaodę „gazelę“, kuri po paskutinio agresijos proveržio gavo viešųjų darbų.

Ankstyva karjera
Mažoji Naomi užaugo retai matydama motiną ir nepažinodama savo tėvo. Mergaitės mama, iš Jamaikos kilusi šokėja, labai daug keliaudavo po Europą su savo šokėjų trupe, todėl mažoji Naomi užaugo su aukle. Paaugusi mergaitė, be abejo, norėjo sekti motinos pėdomis, todėl būdama 10-ties ji pakliuvo į vieną Londono baleto mokyklų. Tiesa, galima sakyti, jog savo karjerą manekenė pradėjo būdama septynerių, kai laimėjo atranką į Bobo Marley dainos vaizdo klipo filmavimą. Po kelerių metų ji gavo dar vieną pasiūlymą nusifilmuoti vaizdo klipe – šįkart tai buvo populiari aštuoniasdešimtųjų grupė „Culture club“. Galbūt šie nedideli pasirodymai televizijoje visai nebūtų išgarsinę Naomi ir ji būtų tapusi balerina, tačiau kartą į šokių mokyklą užklydo „Elite“ modelių agentūros darbuotojas, kuris, pamatęs egzotišką gražuolę, nedvejodamas pasiūlė modelio kontraktą, kurį Naomi, matyt, nujausdama savo galimybes, ilgai nesvarsčiusi priėmė.

Stulbinanti šlovė
Manekenė, kuri ne kartą yra sakiusi, kad labai didžiuojasi savo egzotiškais veido bruožais, pralaužė ledus, mat tapo pirmąja juodaode mergina ant prancūziško „Vogue“, o vėliau ir kitų mados žurnalų viršelių. Nors Naomi pradėjo nuo podiumų manekenės karjeros, labai greitai ji gavo daugybę pasiūlymų tapti įvairių kompanijų veidu ir tokiu būdu buvo pristatyta Amerikos rinkai. Greitai Naomi išdrįso fotografuotis žurnalui „Playboy“, o 1992-aisiais jos nuotraukos pasirodė Madonnos knygoje „Sex“. Nuo karjeros pradžios modelis jau yra pasirodęs daugiau nei ant 500 žurnalų viršelių. 1990-ieji – pats veikliausias Naomi laikotarpis. Kai ji su kitomis žymiomis manekenėmis nusifilmavo Georgo Michaelo vaizdo klipe „Freedom“, jau buvo susiformavęs vadinamasis modelių elitas. Supermodeliais laikytos: Cindy Crawford, Claudia Shiffer, Linda Evangelista, Kate Moss ir Naomi Campbell. Be modelio karjeros, Naomi bandė pati kurti drabužius – įkūrė savo mados namus, kuriuose buvo gaminami ne tik drabužiai, bet ir vardiniai manekenės kvepalai. Be to, kartą sudainavusi drauge su Vanilla Ice, nutarė pati imtis dainavimo. Jos debiutinis albumas „Baby Woman“ Didžiojoje Britanijoje tapo visiška katastrofa, tačiau drąsiai teigti, kad derinys „manekenė- dainininkė“ nepasiteisino, negalima, mat Japonijoje jis tuo metu jis buvo vienas iš perkamiausių albumų.

Siaubingas charakteris
Nuo pat karjeros pradžios Naomi Campbell buvo laikoma viena įnoringiausių manekenių, o su karjera ėmė didėti ir modelio aikštingumas bei agresyvumas. 2000-aisiais Naomi buvo apkaltinta dėl savo asistentės užpuolimo. Anot Naomi darbuotojos, ši susierzinusi jai trenkė telefonu ir grasino išmesti iš važiuojančio automobilio. Į kalėjimą Naomi nebuvo pasodinta vien todėl, kad prisipažino apgailestaujanti. Skandalingoji manekenė sumokėjo nukentėjusiajai neįvardintą sumą ir pasižadėjo teismui lankyti pykčio valdymo kursus. Atrodo, anoniminių smurtautojų susirinkimai modeliui nepadėjo, mat 2005-aisiais į teismą ją padavė nauja asistentė, kaltindama Naomi beveik tuo pačiu – fiziniu ir verbaliniu smurtavimu. Tais pačiais metais Naomi, susidūrusi su nemėgstama italų aktore viename Romos viešbučių, paleido pastarajai iš nosies kraują. „Ji smogė man į veidą tarsi Mike’as Tysonas“, – sutrikusi vėliau pasakojo aktorė. Prieš porą metų sužalojusi savo namų šeimininkę mėgstamiausiu ginklu – mobiliuoju telefonu – Naomi jau buvo apkaltinta antro laipsnio užpuolimu ir jai grėsė iki 7 metų kalėjimo. 2007-aisiais ji buvo suimta ir po teismo posėdžio paskelbta kalta dėl savo darbuotojos užpuolimo. Naomi buvo skirta savaitė viešųjų darbų ir kelios dienos pykčio valdymo seminarų. Kitą dieną supermodelis jau šveitė Niujorko sanitarijos departamento koridorius. Pati manekenė sako, kad dėl agresijos priepuolių kaltas jos tėvas, kuris niekada ja nesirūpino ir netgi neparodė noro susipažinti. Tačiau tie, kuriems su Naomi teko susidurti iš arčiau, sako, kad manekenė tiesiog labai išlepusi ir pasipūtusi; manekenei atrodo, kad aplinkiniai privalo jai paklusti, o tie, kurie netyčia nusižengia modelio taisyklėms, turi ištverti audringą pykčio protrūkį.

Kontroversiška asmenybė
Naomi, be savo aikštingo charakterio, taip pat garsėja kaip vyrų kolekcionierė. Nors tai galbūt labai susiję – retas ištvertų tokią audringą gražuolę šalia savęs ilgiau nei metus. Manekenė yra draugavusi su ištisa daugybe žymiausių pramogų pasaulio vyrų bei garsiausių turtuolių. Smūgiuoti, matyt, išmokė pats Mike’as Tysonas, su kuriuo ją siejo artimi santykiai, dainuoti – Ericas Claptonas ir visa galybė hiphopo atlikėjų, su kuriais Naomi siejo tikrai ne dainavimo pamokėlės. Ilgiausiai turbūt truko modelio santykiai su italų milijonieriumi Flavio Briatorre’u. Tačiau jų santykiams buvo lemta iširti, mat savarankiškoji Naomi nenorėjo būti tik namų puošmena – ji troško lygiavertės partnerystės, kuri seno kirpimo italų turtuoliui buvo nesuprantama.
Kiek mažiau žinoma manekenės pusė – tai bendradarbiavimas su įvairiausiomis labdaros organizacijomis. Daugiausia savo lėšų ir energijos Naomi skiria Afrikos vaikams. Labdaros tikslais modeliui teko susidurti su Nelsonu Mandela. Šią pažintį Naomi vadina pačia nuostabiausia gyvenime, nes geresnio ir protingesnio žmogaus jai nėra tekę sutikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius