Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Mamontovas. Sunkūs išbandymai – praeityje

Andrius pasakoja, kad per bendrus gyvenimo kartu su žmona metus pasitaikė atvejų, kai jiems buvo tiesiog bandoma pakenkti.
Foto naujienai: Andrius Mamontovas. Sunkūs išbandymai – praeityje
Foto naujienai: Andrius Mamontovas. Sunkūs išbandymai – praeityje / zmones24.lt
Didžiausias turtas – šeima
Andrius be jokios abejonės balse drąsiai sako, kad didžiausias turtas jo gyvenime – šeima. Tai žmonės, kuriais jis pasitiki besąlygiškai. „Šie žmonės man dovanoja mane ir visada primena, koks aš esu iš tiesų.“ Jis neapsimetinėja ir nepostringauja sakydamas, kad jo šeimoje visuomet viskas buvo tik rožėmis klota. Vyras pripažįsta, kad ir jo šeimoje per tuos šešiolika metų, kiek jie su Inga kartu, visko buvo. „Buvo momentas gyvenime, kada aš ir sąmoningai, ir nesąmoningai buvau vertybes nustūmęs į šoną, leidau kitiems daryti man įtaką. Tačiau vieną akimirką aš tiesiog atsimerkiau ir supratau, kad dabar jau laikas sustoti“, – neslepia jis, tačiau į smulkmenas nesileidžia. Tai, pasak jo, jau pernelyg intymu. Andriaus nuomone, atvirumas yra pats stipriausias saitas, siejantis žmones, ir užuolankomis prasitaria, kad, ko gero, atviras ir draugiškas ryšys su žmona, išgelbėjo jų šeimą. Menininkas filosofuoja: „Yra etapų gyvenime, kada tu būni ne tas, kas iš tikrųjų esi, bet vėliau suvoki, kad to reikėjo tam, kad išsigrynintum ir vėl iš naujo atrastum tikrąsias vertybes. Tuos periodus aš jau praėjau“, – nustebina atvirumu. Andrius pasakoja, kad per bendrus gyvenimo kartu su žmona metus pasitaikė atvejų, kai jiems buvo tiesiog bandoma pakenkti. „Susidūrėme su mase dalykų: bandymais apšmeižti, įsibrauti, su anoniminiais laiškais, pradurtomis mašinos padangomis, nupjautais stabdžių vamzdeliais ir kitais negatyviais dalykais.“ Tačiau stiprus ryšys ir draugystė viską nugali. „Inga yra žmogus, su kuriuo turiu stipriausią ryšį, kokį kada nors esu turėjęs. Dėl to sakau, kad esu labai laimingas žmogus.“

Intuicija jo neapgavo
Prieš daug metų vos pamatęs savo naująjį butą Andrius nusprendė, kad tai namai, kuriuose bus gera visai jo šeimai. Iki šiol jie tebegyvena tame pačiame bute prie miško. Iš ryto prabudęs Andrius pro palėpės langą stebi debesis ir girdi į stoglangį barbenantį lietų. „Nejaučiu, kad gyvenčiau mieste, jausmas toks, tarsi nuolat atostogautume prie jūros, tą jausmą dar labiau sustiprina siaučiančio vėjo ir lietaus garsai. Nežinau kitos vietos, kur taip gerai jausčiausi kaip namie. Man čia patinka“, – šypsosi jis.
Savo namus dainininkas saugo. Į juos bet kas ir bet kada neužklysta, nes tai, pasak Andriaus, tik jų namai. „Namų erdvė man visada siejosi tik su tais žmonėmis, kurie juose gyvena. Be abejo, pas mus kartais ateina svečių, bet nedažnai. O ir aš ne iš tų, kuris nuolat vyksta į svečius“, – tikina Andrius. Jaukiuose muzikanto namuose jis įsikūręs tik sau skirtą kambarėlį. „Mano darbo kambarys – mano erdvė, kurioje krūva muzikinių instrumentų, čia užsidaręs naktį galiu atsidėti kūrybiniams ieškojimams.“ Jei tik nekoncertuoja, nerepetuoja ar nekeliauja, jis stengiasi laiką leisti namuose su šeima.

Vaikams jis – ne tik tėvas, bet ir draugas

Devynerių sūnų ir trylikametę dukrą su žmona Inga auginantis Andrius sako, kad vaikai – tai galimybė sugrįžti į vaikystę ir vėl iš naujo išgyventi jau pamirštus pojūčius. Andrius savo vaikams stengiasi būti draugas ir dažniausiai tiek su sūnumi, tiek su dukra kalba jų kalba. Jis juokiasi, kad visa jų terminologija jam labai smagi. A. Mamontovas prisipažįsta kartais būnantis pernelyg griežtas, kartais pabarantis, bet niekuomet nesistengiantis išlieti ant vaikų savo blogų emocijų. Vyras šypsosi pasakodamas, kad pastaruoju metu tenka pakovoti ir su paaugliškomis, dažnai pratrūkstančiomis dukros emocijomis. „Aš ją apibaru, bet paskui vis tiek priėjęs pasakau, kad labai myliu“, – prisipažįsta žinomas dainininkas. Žodis „myliu“ jo šeimoje toli gražu ne tabu. Priešingai, sakomas itin dažnai. „Kone kiekvieną dieną aš tą žodį sakau vaikams ir žmonai. Esu įsitikinęs, kad jeigu iš tikrųjų tai jauti, tuomet nereikia to laikyti savyje. Manau, kad nereikia gailėti šito žodžio“, – nustebina Andrius. Vyras sako nesistengiantis laikyti savęs pavyzdžiu vaikams, tačiau stengiasi gyventi taip, kad vaikai jį matytų kaip pavyzdį ir nereikėtų to net sakyti.

Atostogos – keliskart per metus
Per metus Andrius atostogauja kelis kartus. Vienos atostogos visuomet būna kartu su vaikais, kitos – tik dviese su žmona. Dabar šeimyna planuoja kelionę į Londoną. Anglijoje dainininkas turės koncertų, o paskui su šeima ten dar savaitėlę ilsėsis. „Londone gyvenantys vaikų krikštatėviai jau daug metų mus kviečia, bet tik dabar viską susiderinome ir balandį išvykstame. Vaikai jau kelerius metus laukia šios kelionės“, – džiaugiasi Andrius pagaliau išpildęs pažadą vaikams. Jis sako niekada nežadantis to, ko negali ištesėti. Geriausia vieta, kurioje žinomas atlikėjas visiškai atsigauna – kalnai arba buvimas šalia jų. Kaip sako Andrius, būdamas tose vietose jis pasisemia ramybės ir energijos, kuri išlieka ilgam. „Gal ir keista, bet kartais mintimis užtenka nukeliauti į tas vietas, kuriose buvai ir vidury baltos dienos gali stabilizuoti savo būseną, jei ji yra išderinta“, – tikina Andrius. Ar tose ramybės kupinose kelionėse atostogaudami dviese su žmona nebrandina minčių apie dar vieną jųdviejų atžalą? Išgirdęs tokį klausimą Andrius neišsisukinėja. „Kartais pakalbame, galvojame apie tai, bet kol kas mūsų gyvenime ir taip yra labai daug gražių dalykų. Dabar norisi keliauti, o ir auginant du vaikus yra ką su jais veikti“, – šmaikštauja jis. Pasak Andriaus, ir dukra, ir sūnus jų šeimoje buvo planuoti ir labai laukiami, o trečio kol kas neplanuoja.

Laukia koncertų

Studijavęs statybos ekonomiką, vėliau krimtęs žurnalistikos mokslus Andrius nuo muzikos niekuomet nebuvo nutolęs. „Ir nebenoriu niekur bėgti – tai mano pašaukimas“, – išrėžia jis. Ir, pasak jo, visai nesvarbu, uždirbi daug ar mažai, svarbiausia – ką nori savo muzika pasakyti klausytojams. Šiuo metu jis nuolat sėdi prie kompiuterio ir tvarko administracinius naujojo albumo „Geltona, žalia, raudona“ reikalus bei ruošiasi koncertiniam turui su naujomis dainomis. Pasak jo, nuojauta kužda, kad laukia labai smagus laikas. „Dabar apskritai laikas, kada turiu jau pakankamai patirties, taip pat turiu labai daug visokiausių sumanymų ir tam energijos nestinga. Šiandien galiu pasakyti, kad gyvenu tokį gyvenimą, apie kokį svajojau dar būdamas vaikas. Tai mane įkvepia ir teikia labai daug džiaugsmo. Todėl atsibudęs neankstų rytą aš žinau, kad manęs laukia graži ir gera diena“, – šypsosi muzikantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius