Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asta Milerienė: būtų egoistiška tikėtis palaikymo...

Buvusi garsios Lietuvos grupės „Airija" būgnininkė Asta Milerienė ketvirtadienį su airių merginų grupe „Black Daisy" ir vokaliste Sinead Mulvey, kaip ir mūsiškis Sasha Son(g), mėgins patekti į „Eurovizijos" finalą.
Foto naujienai: Asta Milerienė: būtų egoistiška tikėtis palaikymo...
Foto naujienai: Asta Milerienė: būtų egoistiška tikėtis palaikymo... / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Asta Milerienė.

Gimimo data, vieta: 1976 07 12, Alytus. 32 m.

Šeima, kurioje gimė: tėtis Algirdas Simanavičius (mirė 2003 m.) ir mama Birutė Simanavičienė (54); turi tris seseris - Editą, Kristiną ir brolį Nerijų.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi; su vyru Dariumi Mileriu-Nojumi augina du sūnus - Arijų (10) ir Roką (3).

Pasiekimai: 1992 m. Alytuje susikūrusios ir 2000 m. iširusios legendinės folkroko grupės „Airija" būgnininkė; šiuo metu groja airių grupėje „Black Daisy", kuri su vokaliste Sinead Mulvey šiemet atstovauja Airijai „Eurovizijos" dainų konkurse.


Buvusi garsios Lietuvos grupės „Airija" būgnininkė Asta Milerienė ketvirtadienį su airių merginų grupe „Black Daisy" ir vokaliste Sinead Mulvey, kaip ir mūsiškis Sasha Son(g), mėgins patekti į „Eurovizijos" finalą. Tiesa, lietuvė per pusfinalį nesitiki ypatingo palaikymo iš savo tautiečių, nors neabejoja, kad airiai kaip visuomet nepagailės balsų.


Vaikus prižiūri vyras


Su Asta susisiekėme praėjusią savaitę, kai ji jau viešėjo Maskvoje. Paklausta, kokį įspūdį jai paliko Rusijos sostinė, pirmą kartą šiame mieste viešinti Asta Milerienė prisipažino, kad ją nustebino nesibaigiantys automobilių srautai, milžiniški daugiabučių kvartalai. Lietuvę, skirtingai nei koleges  iš grupės, džiugina viešbutyje patiekiamas į lietuvišką panašus maistas.


Astos vyras, dainininkas ir renginių organizatorius Darius Mileris-Nojus liko Dubline su sūnumis Arijumi ir Roku ir į Maskvą palaikyti žmonos nevyko. „Darius yra nuostabus vyras ir tėtis, todėl žinau, kad vaikai bus saugūs ir gerai prižiūrėti", - šypsosi dabar jau ir Airijoje žinoma būgnininkė.


Jau trečius metus Airijos merginų grupėje grojanti Asta neslepia, kad į specialiai „Eurovizijai" sukurtą „Black Daisy" ir Sinead Mulvey projektą (grupę ir vokalistę suvedė „eurovizinės" dainos „Et Cetera" autorius - aut. past.) airiai deda daug vilčių, todėl šiam konkursui merginos ruošėsi itin atsakingai. „Būdavo taip, kad išvažiuoji į repeticiją 9 valanadą ryte, o grįžti tik 9 vakare", - pasakoja Asta.


Atpažįsta Dublino gatvėse


Lietuvę būgnininkę sakė jaučianti didžiulį airių palaikymą. „Kartą, apsipirkinėdama parduotuvėje, išgirdau, kad paaugliai šnabždasi kažką apie mane. Kai atsisukau, jie sušuko „Lithuania". Viena kaimynė airė sustabdė mane gatvėje ir prisipažino, kad net paskambino visiems draugams pasigirti, jog aš gyvenu šalia jos", - juokdamasi kalba muzikantė.


Asta įsitikinusi, kad Airijos lietuviai, nepaisydami krizės, palaikys savo tautietį ir pasipildys telefonų sąskaitas, kad galėtų nusiųsti kuo daugiau balsų. Tiesa, ji pati nesitiki didžiulio tautiečių Lietuvoje palaikymo. „Tikriausia būtų per daug egoistiška to tikėtis. Nors, kiek žinau, mano draugai, giminės ir artimieji agituoja visus balsuoti šiais metais už Airiją. Vieni draugai net pasakė: „Asta, tu nepalikai mums pasirinkimo, už ką balsuoti."


Už pasirodymą gaus pinigų


Moteris pasidžiaugė, kad atstovauja šaliai, kuri, skirtingai nei Lietuva, negaili pinigų dėl gero pasirodymo populiariame konkurse. Nacionalinis kanalas RTE skiria tiek pinigų, kiek reikia, todėl merginoms nereikia sukti galvos dėl jokių išlaidų, susijusių su „Eurovizija". „Įsigijome daug visokių drabužių, batų, apmokamos visos grožio procedūros. Su merginomis juokaujame, kad po „Eurovizijos" teks pirkti papildomą spintą. Mums nusamdytas žinomas plaukų bei makiažo specialistas, dirbęs su Lady Gaga filmuojant vieną iš jos vaizdo klipų. RTE atstovai Maskvoje mums netgi nupirko reikiamų vitaminų, rūpinasi, kad gerai maitintumėmės ir nepervargtume", - pasakoja būgnininkė. Kol dar tik ruošėsi konkursui, televizija apmokėjo ne tik choreografų, vokalo mokytojų pamokas, bet ir taksi išlaidas. „Gaudavau trumpąją žinutę iš vadybininko, kad tokią ir tokią valandą prie namų lauks taksi", - pasakoja Asta. Televizija nepagailėjo net 10 000 eurų (daugiau nei 34 000 litų) už vaizdo klipo sukūrimą. Maža to, visos muzikantės gauna nemažus honorarus už pasirodymą „Eurovizijoje".


Sasha Son(g) - šaunuolis


„Airijoje vyrauja nuomonė, kad „Eurovizijos" konkursas yra  šalies, o ne ją atstovaujančio atlikėjo rūpestis kuo geriau pasirodyti. Gaila, kad Lietuvoje visiškai kitoks požiūris. Šaunuolis Sasha Son(g) ir visa jo komanda, kad be valstybės paramos sugebėjo taip puikiai pasiruošti šiam konkursui", - kalbėjo ji. Asta Sashos Son(g) pasirodymą pirmąsyk pamatė Amsterdame, kuriame taip pat koncertavo su savo grupe. Lietuvio pasirodymas jai ir jos kolegėms airėms paliko didžiulį įspūdį: „Stebėjome jo pasirodymą ir net kūnų šiurpuliukai bėgiojo, kai visa salė dainavo žodis žodin kartu su juo. Manau, kad jis turi daug šansų."


Astos grupė, prieš išvykdama į Maskvą, pasirašė sutartį su leidybos kompanijos „Sony" atstovais Airijoje, kurie jau išleido singlą su „eurovizine" daina. Asta neabejoja, kad po „Eurovizijos" jos grupė taps žinoma ne tik Airijoje, bet ir visoje Europoje. „Beje, grupės merginos labai laukia pasirodymo Lietuvoje,  nes ne sykį girdėjo, kokia graži yra mūsų šalis ir patys lietuviai. Kartais net pajuokauja: „Kodėl pas mus nėra tokių gražių vyrų kaip Lietuvoje?" - sako A. Milerienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius