Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Atmintinė vasaros festivaliams

Ar tu jau pasiruošusi vasaros pramogoms? Į kokius muzikos festivalius keliausi?
„Tamsta Muzika 2009“ festivalio akimirka
„Tamsta Muzika“ festivalio akimirka / Organizatorių nuotr.

Mano mylimi – lietuviška „Tamsta Muzika“ ir „Heineken Open’er“.

Jau trečiadienio naktį, kartu su puse Lietuvos, keliausime į Gdynią, į antrus metus iš eilės geriausiu Europos didžiuoju festivaliu vadinamą renginį. Apie muzikinę šio festivalio dalį prirašyta nemažai, kiekvienas pasižymėjome būtinus išgirsti atlikėjus, aš parašysiu apie savo festivalio atradimus grįžusi, o dabar man norisi priminti praktiškuosius kelionės į muzikos festivalį aspektus.

Visada po didelio renginio, kelionės ar įvykio, kuris dar kartosis ateityje, darau klaidų sąrašą – kad praėjus metams, nepamirščiau pasirūpinti tais dalykais, kurie ypatingai svarbūs, bet lengvai užmirštami skubant. Todėl iš savo juodraščių rašau trumpą atmintinę merginai, keliaujančiai į festivalį.

Festivalis – ne tik muzikos, bet ir nuotaikos šventė! Ten gali būti kokia tik nori, kokia niekada nebūni ar kokia norėtum būti, bet nedrįsti. Gali būti femme fatale, gali būti išsišokėlė arba romantiška mergina. Pernai stebėjausi ir džiūgavau, kokie įdomūs ir originalūs žmonės atvyksta į festivalį. O jeigu tu nori išsiskirti, turi tuo iš anksto pasirūpinti!

Apranga – ne tik vis dar madingos (ir labai patogios) ilgos suknelės, šiltas dailus megztukas nakčiai, maudymosi kostiumėlis, bet ir tai, kas tave išskirtų iš minios. Tinka įvairūs aksesuarai, kuo ryškesni rūbai. Pasiūlymai, ko nereikėtų pamiršti:

Tiurbanas – praktiška, gražu, madinga ir įdomu (jei dar nematei, liepos mėn. „Laimos“ žurnale buvo visa paplūdimio divos fotosesija su tiurbanais, gražiais gražiausiais!).

Patogus kombinezonas – trumpas dienai ir ilgas vakarui.

Ilgi marškiniai rytui, kai keliausi į dušą ir teks stovėti ilgoje eilėje, užsimiegojusi ir dėvinti ilgus marškinius pasijusi kaip namie.

Dailus diržas su pinigine, jei nesinorės visko nešioti rankinėje.

Avalynė – romantiškoji mergina dieną paplūdimiu lakstys basomis kojomis, rodydama spalvotai nulakuotus kojų nagus, eidama į koncertą apsiaus patogias basutes, o lyjant lietui neišsigąs ir vilkėdama gražiausią suknelę įšoks į aulinukus iki gurnelių. Patogu ir madinga: gražiosios kvapniosios „Melissos“ – ir į dušą, ir į koncertą, ir į paplūdimį.

Daiktai – neperšlampama kosmetinė, kurią drąsiai nešiesi į dušą – ten viskas labai šlapia; didelis skėtis nuo saulės – tiks tiek stovyklavietėje, tiek prie jūros; sudedamos kėdutės ir mažas staliukas – juk pusryčiaujant reikia kažkur dailiai pasidėti kavos puodelį; neperšlampantis lietpaltis – jei netyčia užklups lietus; nemažas veidrodėlis (o kaip gražu būtų didelis pastatomas veidrodis šalia palapinės!) – ryto makiažams ar minėtam tiurbanui susisukti; drėgnos servetėlės – visiems gyvenimo atvejams; žinoma, kremas nuo saulės;  nagų lakas – kad vis pataisytum sugadintą manikiūrą; .

Lietuviška atributika – pamatysi, kad festivalyje labai stipri lietuviška dvasia! Palapinių miestelyje plevėsuoja Lietuvos vėliavos, vėliavėlės, todėl ir tu pasirūpink, kaip parodyti, kad esi lietuvaitė! Jei nori kažko įdomaus ir lietuviško – rinkis „LT Identity“ rūbus ir aksesuarus. O pernai tik atvykusios į festivalį pačios darėme girliandą iš geltona-žalia-raudona spalvų!

Maistas, be kurio negali gyventi ir nesitiki rasti jo festivalyje – lietuviški sausainiai, kuriuos mėgsti kramsnoti ar „Karūnos“ šokoladas – prisimink, ką mėgsti!

Laisvalaikio pramogos – kamuolys paplūdimio žaidimams, žurnalai, knygos, nešiojamas radijo imtuvas muzikai stovyklavietėje (būsi dėmesio centre!).

Pasirūpinti namie – depiliacija, manikiūras, pedikiūras.

Užmiršime visus rūpesčius, gulėsime plepėdamos, deginsime kojas, spręsime kryžiažodžius, niūniuosime dainų žodžius ir siausime, rasime naujų pažinčių ir atgaivinsime senas, juk tokia vasara!

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius