Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutė Šaltytė - Belousovienė. Ką veikia „supermama“?

Keturis vaikus auginanti buvusi laidos „Supermamos“ vedėja Birutė šiuo metu atlieka namų šeimininkės vaidmenį ir vos spėja suktis.
Foto naujienai: Birutė Šaltytė - Belousovienė. Ką veikia „supermama“?
Foto naujienai: Birutė Šaltytė - Belousovienė. Ką veikia „supermama“? / zmones24.lt
Temos: 2 Supermama Mama
Keturis vaikus auginanti buvusi laidos „Supermamos“ vedėja Birutė šiuo metu atlieka namų šeimininkės vaidmenį ir vos spėja suktis.

Gyvena pagal vaikų tvarkaraštį
Dar visai neseniai dirbusi televizijoje Birutė šiuo metu rūpinasi namais ir pulku vaikų. „Nors ir nebedirbu televizijoje, laisvo laiko beveik neturiu. Sukuosi ir derinu savo laiką pagal vaikų grafikus. Save dabar vadinu asmenine vaikų vairuotoja“, – juokiasi moteris. Auginti keturis vaikus, jos manymu, gal net lengviau nei vieną lepūnėlį. Jos šeimoje, tvirtina moteris, viskas visiems dalijama po lygiai. O jeigu kuriam staiga ima trūkti dėmesio, rūpestingoji mama tuo nedelsiant pasirūpina. „Neseniai su vaikais buvome pas gydytoją. Ji patarė pasistengti surasti laiko kiekvienam vaikui individuliai. Taip dabar stengiamės ir daryti: su dukra keliauju į parduotuves, užbėgame į kokią kavinę, su sūnumi nueinu į kiną. Žodžiu, stengiuosi, kad nė vienam netrūktų dėmesio. Mano vyriausiajam jau šešiolika, jis gyvena savo gyvenimą, todėl jam jau nebereikia tiek dėmesio, kiek kitiems. Mažylis Oskaras be tėvų negali. Jei išvykstame į kokią kelionę, vaikas tuoj pasijunta labai blogai“, – pasakoja Birutė. Aktyvūs „supermamos“ vaikai lanko net po kelis būrelius, todėl Birutė yra pasidalijusi su drauge, kuri kada paims vaikus iš mokyklos ir įvairių užsiėmimų. Nuo dešimtos vakaro gausios šeimos namuose privaloma tyla. „Tuomet jau reikia ramybės ir poilsio. Vaikai tai žino, bet kartais vis tiek sugalvoja dar kokių nors užsiėmimų. Tada, aišku, tenka ir pasibarti, – neslepia moteris. Visi su savo principais, norais ir savuoju „aš“, tad tenka ieškoti kompromisų.“ Vaikai žino savo teises, tačiau pareigas neretai pamiršta. „Nors ir pati susitvarkau, retsykiais ateina moteris, kuri padaro generalinę tvarką, bet ir vaikai turi savo dienas, kuomet jie privalo tvarkyti namus“, – sako „supermama“.

Nepamiršta pasirūpinti ir savimi
Daili moteris tikrai neatrodo ir, kaip pati sako, visiškai nesijaučia „nusivylusia namų šeimininke“. Birutė, augindama ir auklėdama savo atžalas, susiplanuoja laiką taip, kad spėtų ir į sporto klubą, ir į grožio saloną. O kartais net ir namuose randa laisvą minutę paskaityti įdomią knygą. O kada leidžia laiką dviese su vyru? „Suspėjame pabūti savaitgaliais. Darbo dienomis Valentinas būna pavargęs, todėl kokius nors svarbius sprendimus palieku savaitgaliui. Kartais mes dviese suplanuojame kelionę porai dienų į kokią Europos sostinę. Arba tiesiog kapstomės sode, tvarkome aplinką. Kai pasitaiko proga, lekiame pas draugus. Pokalbiams laiko užtenka“, – sako moteris.

Atrado šeimyninę laimę
Jau ne vienus metus Birutė tiesiog švyti. Tačiau ji neslepia, kad buvo laikas, kada gyvenimas tikrai neatrodė toks mielas. Prieš dešimtmetį moteris išsiskyrė su pirmuoju savo vyru, su kuriuo sugyveno dabar su Birute augančius dukrą Gabrielę ir sūnų Arną. Lemtingą sprendimą Birutė priėmė sudalyvavusi grožio konkurse: „Jaučiau, kad yra kažkas negerai ir reikia keisti savo gyvenimą. Dalyvavimas grožio konkurse man padėjo atrasti save ir sustiprėti. Tada ryžausi skirtis“, – nenoriai apie praeitį kalba ji. Tačiau dėl šio žingsnio ji visiškai nesigaili. „Dabar esu laiminga, nes turiu šeimą, apie kokią svajojau“, – džiaugiasi ji. Tapusi grožio karaliene, Birutė gavo pasiūlymą dirbti televizijoje ir net septynerius metus buvo orų pranešėja. Po šio projekto Birutė tapo laidos, skirtos mamoms, vedėja, tačiau neilgam. Kurgi dingo laida „Supermamos“? „Ne viskas priklauso nuo manęs. Konkrečių priežasčių nežinau, tačiau neprarandu vilties, kad tokia ar panaši laida dar būtinai pasirodys.“ Moteris sako nejaučianti didžiulio poreikio grįžti į televiziją, tačiau pripažįsta, kad jeigu gautų viliojantį pasiūlymą, tikrai neatsisakytų. „Dar visai neseniai vyrui užsiminiau, kad galbūt jau ir man pats laikas pradėti dirbti, tačiau Valentinas leido pasirinkti. Aš ir taip realizuoju save, o prie šeimos biudžeto, manau, labai stipriai neprisidėčiau, todėl abu sutarėm, kad dar kol kas pabūsiu namų šeimininke. Kita vertus, juk vaikams svarbu, kad mama visada šalia, kad gali skirti jiems meilės, šilumos ir dėmesio“, – tikina keturių vaikų mama.

Į tolimas keliones – visi kartu
Kartą per metus visi šeši šeimos nariai išsiruošia į tolimesnę kelionę. „Supermama“ sako, kad palikti vaikų vienų nesinori. Birutė su vyru rūpinasi kelionės reikalais, didieji prižiūri mažesniuosius, ir taip kuo puikiausiai visa šeima praleidžia atostogas drauge. O kaip Valentinas sugyvena su dviem Birutės vaikais iš pirmosios santuokos? „Puikiai. Jis nepretenduoja jiems į tėčius, nes vaikai turi savo tėtį ir su juo bendrauja. Sūnus ir dukra taip pat niekada nevadina jo tėčiu. Šešiolikmetis Arnas ir Valentinas apskritai bendrauja kaip tikri vyrai. Žodžiu, mums visiems drauge labai smagu“, – džiaugiasi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius