-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daiva Tamošiūnaitė-Budrė: „Niekada nebuvau lyderė“

TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, neseniai nusifilmavusi kino juostoje „Nereikalingi žmonės“, tikina, kad visur ir visada būti pirmai – ne jai.
Foto naujienai: Daiva Tamošiūnaitė-Budrė: „Niekada nebuvau lyderė“
Daiva Tamošiūnaitė-Budrė su vyru Dainiumi / zmones24.lt
TV laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, neseniai nusifilmavusi kino juostoje „Nereikalingi žmonės“, tikina, kad visur ir visada būti pirmai – ne jai.

Kinas Daivai – ne naujiena
Visai neseniai žinoma televizijos laidų vedėja išbandė save režisieriaus Mario Martinsono filme „Nereikalingi žmonės“. „Tai didžiausia naujiena man“, – šypsosi veikli moteris. Tačiau prasitaria, kad dėl to nekilo jokių aršių diskusijų ir niekas garsiai nepasakė: „Na, ir ko tai Tamošiūnaitei reikėjo ten lįsti?!“ „Dabar girdžiu atsiliepimus, kad įtikinamai suvaidinau kalę, o tai, ko gero, geras komplimentas, nes vaidinau blogietę“, – juokiasi ji. Po debiuto moteris sako vis pasvarstanti, kad scenarijų rašymas filmams ar serialams galbūt galėtų tapti dar vienas malonus ir įdomus užsiėmimas. Pasirodo, dar mokyklos laikais kinas Daivai buvo vienas iš svarbiausių ir įdomiausių užsiėmimų. „Kaimo mokyklėlės, kurioje mokiausi, direktorė buvo tiesiog pakvaišusi dėl kino, todėl pagrindinė visų mokinių užklasinė veikla buvo kurti kino muziejų. Mokyklėlė turėjo kino salę, į kurią vakarais kaimo žmonės rinkdavosi žiūrėti indiškų filmų. Negana to, dar būdama moksleivė Plungės kino teatre aš pristatinėdavau filmus“, – šypsosi anuos laikus prisiminusi moteris. Sulaukusi šešiolikos Daiva gavo pasiūlymą pasvarstyti apie scenaristo studijas Maskvoje, bet nuo šios minties tuomet dar paauglę merginą atbaidė tėvai. Tačiau moteris šmaikštauja: „Aš visada sakau: „Kas lemta – pro tavo kiemą nepraeis!“ Štai ir vėl grįžau prie kino.“

Lyderystė ne jai
Nors Daiva scenoje nuo paauglystės, tačiau, kaip pati sako, niekada nebuvo kompanijos siela. „Augau viena pas močiutę, neturėjau draugų ir buvau pakankamai uždaras vaikas. Tačiau kai mane nuvedė į mokyklą, aš jau mokėjau skaityti ir rašyti lietuviškai bei rusiškai. Močiutė buvo mane visko išmokinusi. Sakykime, mokėjau daugiau negu kiti klasės draugai, todėl mane tiesiog stumte stūmė į sceną. Taip nuo jos iki šiol ir nenulipu.“ Pasak Daivos, moteris tik visai neseniai supratusi, kad gyvenime ji visuomet – antra. „Na, tarsi esu žinomas žmogus, nes dirbu tokį darbą, bet tai nereiškia, kad esu ryškiausias veidas – yra už mane kur kas ryškesnių, kurie „nenulipa“ nuo žurnalų viršelių, yra populiaresnių laidų vedėjų. Tai atradau tik visai neseniai, bet niekada ir nenorėjau būti lydere. Gal neturiu to lyderiui būdingo plėšrumo? Užimti lyderio pozicijas man niekada nebuvo įdomu, o kūrėjo – visada. Kartą, dar dirbdama „Radiocentre“, gavau pasiūlymą tapti programų direktore, tačiau šios avantiūros atsisakiau dėl galimybės improvizuoti ir pliurpti kasdieninėje laidoje, man tai pasirodė kur kas įdomiau“, – netikėtu požiūriu nustebina Daiva.

Geriausi vakarai – su šeima
Žinoma moteris su vyru Dainiumi turį tiek energijos ir jėgų, kad jiems dar ir dabar būtų vieni juokai linksmintis iki paryčių ir per vakarą apsilankyti kone visuose didžiausiuose sostinės klubuose. Tačiau, kaip sako pati Daiva, atėjo laikas vakarams su šeima. „Laiko Adelytei lieka nedaug, todėl norisi vis dažniau visiems kartu pabūti namuose: pažaisti, pavakarieniauti. Namuose man jauku ir gera, labai norėčiau juose kartu su šeima praleisti kuo daugiau laiko.“ Nors moteris dirba tikrai daug, vis tik sugeba rasti laiko ir pabūti su vyru. Daiva šypsosi, kad nėra tokių dalykų, kurių Dainius apie ją nežinotų. „Nors kartas nuo karto jis dar linkęs manimi abejoti ir galvoja, kad mane dar reikėtų pakontroliuoti. Tiesiog jam taip atrodo“, – nusijuokia ji. Daiva neslepia, kad jos vyras pavydas. „Dainius pasako, netyli. Kadangi dažnai renginius vedu su Dainiumi Martinaičiu, tai visada nuraminu, kad mano partneris viską papasakos. O Martinaitis manęs nė per žingsnį nepaleidžia – viską mato ir girdi“, – šmaikštauja Daiva.

Antro stebuklo nesitiki
Vienturtė dukra Adelė ir Daivai, ir Dainiui – didžiausias džiaugsmas, tačiau apie antrąjį jiedu negalvoja. Žinoma, pora norėtų antrojo vaiko, bet dar vieno stebuklo nesitiki. „Abu norėtume, tačiau mums būtų per daug rizikinga puoselėti tokius planus, nes tai, ką patyrėme besilaukdami Adelės, nebuvo lengva. Ir šiandien mus sutikusi gydytoja pasidžiaugia ir visada pasako „nepamiršk, motin, kad tai stebuklas“. Ko gero, tik mes su Dainiumi geriausiai žinome, kokį stebuklą namuose turime. Manau, būtų pernelyg nelogiška tikėtis antrojo tokio“, – atvirai sako Daiva. Tačiau netikėtai prasitaria, kad jiedu su Dainiumi svarstantys apie galimybę įsivaikinti antrąjį vaiką. Pasak Daivos, tokia mintis jiems buvo kilusi dar prieš susilaukiant Adelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius