Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Ibelhauptaitė ir Dexteris Fletcheris: ji pasirodė pačiu laiku!

Keturiasdešimt trečiojo savo gimtadienio rytą sutartoje vietoje - jaukiame „Stiklių" viešbučio žiemos sode - garsaus Guy Ritchie filmo „Lok, stauk arba šauk" žvaigždė britų aktorius Dexteris Fletcheris pasirodo minučių tikslumu.
Foto naujienai: Dalia Ibelhauptaitė ir Dexteris Fletcheris: ji pasirodė pačiu laiku!
Gedmanto Kropio nuotrauka / zmones24.lt

Keturiasdešimt trečiojo savo gimtadienio rytą sutartoje vietoje - jaukiame „Stiklių" viešbučio žiemos sode - garsaus Guy Ritchie filmo „Lok, stauk arba šauk" žvaigždė britų aktorius Dexteris Fletcheris pasirodo minučių tikslumu. Trindamas didžiules akis, įrėmintas neįtikėtinai ilgų riestų blakstienų, neslepia: neišsimiegojo. Išeitis - kava, tad jos prašydamas mosteli padavėjui. „Tavo vardo tikrai nepamiršiu", - šypteli, kai vienas kitam prisistatę paspaudžiame rankas. Už tai turiu dėkoti garsiajai bendravardei - Dexterio žmonai, žinomai režisierei Daliai Ibelhauptaitei (42). Savo moterį per interviu jis minės dar daug kartų.


Aksomu muštame krėsle rudą languotą šaliką po kaklu dailiai pasirišęs aktorius atrodo stilingas ir elegantiškas - lyg anglų džentelmenas iš filmų apie garsųjį seklį Šerloką Holmsą. Pasaulyje Dexteris labiausiai žinomas iš juostų „Karavadžas" , „Gotika", „Žmogus dramblys", „Skarmalė Runė". Be abejo, ir iš „Lok, stauk arba šauk". Kine ir televizijoje jis yra sukūręs įvairaus ryškumo vaidmenų. „Kiek? Sakai, per šešiasdešimt? Niekados jų neskaičiavau", - koketuoja delnu tramdydamas nepaklusnias žilstelėjusias garbanas. Filmavimo aikštelės partnerių sąrašas įspūdingas: Alas Pacino, Melas Gibsonas, Liamas Neesonas, Anthony Hopkinsas, Robertas De Niro, Jasonas Flemyngas, Michelle Pfeiffer ir kitos žvaigždės. Pasirodyti savo vaizdo klipe jį kvietė popdievaitė Kylie Minogue: „Mano tėtis ja žavisi. Pamatęs vaizdo klipą sakė, kad tai - labiausiai vykęs mano vaidmuo." Tarp artimiausių jo draugų - žymiuoju virėju vadinamas Jamie Oliveris ir jo žmona Jools, režisierius Matthew Vaughnas su dailiąja sutuoktine Claudia Schiffer. Ką toks žmogus niūrią žiemą per savo gimtadienį veikia Lietuvoje? „Norėjau pamatyti Dalią. Juk dabar ji čia dirba. Pastaruoju metu retai susitinkame ir net kalbamės - trukdo laiko skirtumas. Jai šis metas - karštas, nes artėja miuziklo „Svynis Todas: demonas kirpėjas" premjera. Dalia keliasi apie aštuntą ir bėga dirbti, tuo metu Londone - šešios ryto. Pavargusi krinta miegoti apie vidurnaktį, kai pas mus dar tik dešimta vakaro. Keliavau į Vilnių lyg į Niujorką - net vienuolika valandų! Nesąmonė, kad į Europos kultūros sostinę negalima tiesiogiai nuskristi iš Paryžiaus, Londono ar Briuselio. Teko persėsti Rygoje, užtat ir užtrukau. Labai tikiuosi, kad šios problemos greitai neliks", - kalba su kiekvienu kavos gurkšniu vis labiau nubusdamas. Užsisako antrą puodelį ir aiškina, kad tai - visai ne per daug. Rytais jis stengiasi nepraleisti mankštos sporto klube, bet tiesiog negali ten eiti neišgėręs kavos ir nesukirtęs kiaušinių: „Juk reikia baltymų, energijos. Esu misteris kava-kiaušiniai-sportas. Toks ritmas, kai nesifilmuoju kine."


Gimtadienio šventė - tik Vilniuje ar ir Londone?


Londone jau išvakarėse su draugais surengėme vakarėlį. Jamie Oliveris atsigabeno jūrų gėrybių ir visą paršelį! Lošėme kortomis, gėrėme vyno ir mėgavomės fantastišku maistu. Užtat tikrąją gimimo dieną atskirdau į Vilnių - noriu pabūti su Dalia, dviese pavakarieniauti.


Šiuo metu esate nelabai užsiėmęs, jei gyvenate režimu „kava-kiaušiniai-sportas"?


Dabar - būtent taip. Filmavausi gruodį, o visą sausį - ne. Kovą prasidės mano televizijos šou. Kine filmuosiuosi greičiausiai liepą.


Vaidinti pradėjote būdamas vaikas: jau dešimties tapote Anglijos žvaigžde, įkūnijęs Kūdikveidį Alano Parkerio miuzikle „Bagsis Malounė". Ar aktoriaus profesija neįgriso?


Aktorystė - ne darbas, paprasta profesija, o karjera, kuri nuolat keičiasi, auga. Pradėjau filmuotis būdamas visai vaikas. Tąkart mane parodė dešimt ar vos penkias sekundes. Dabar rodo ir porą valandų. Žiūrėdamas „Auksinių gaublių" teikimo ceremoniją gali svajoti kada nors šį apdovanojimą gauti ir atsiraitojęs rankoves plušėti kine. Gali nuspręsti, kad nori eiti dramos aktoriaus keliu, ir teatre vaidinti Shakespeare. Tas karjeros judėjimas įtraukia, įsuka. Visiems meno žmonėms jų profesija - ne darbas, o gyvenimas. Čia iš anksto negali numatyti daugybės dalykų. Pavyzdžiui, nuspėti, ar juosta sulauks sėkmės. Taip nutiko „Lok, stauk arba šauk". Filmavome turėdami nedidelį biudžetą. Mano honoraras buvo juokingai mažas. Bet niekuomet dėl to nesigailėjau. Vaidinti šioje juostoje - geriausias mano sprendimas. Patiko scenarijus, personažas. Niekas nesitikėjo, kad juosta taps tokia populiari visame pasaulyje ir uždirbs milijonus. Esu laimingas, kad tapau aktoriumi ir gyvenu tokį įdomų, toli nesuplanuotą gyvenimą.


Nebuvo gaila, kad neturėjote normalios vaikystės - bendraamžiai dar žaidė su mašinėlėmis, o jūs jau buvote įžymybė...


Tas tiesa, daug vaidinau. Bet vaiku - žmogumi, kuris neturi atsakomybės jausmo, už kurį viską daro kiti, pavyzdžiui, mama, buvau neįtikėtinai ilgai. Kai išalksti, mama įdeda maisto į lėkštę, paprašai pinigų - duoda. Nuostabus gyvenimas. Niekas nerūpi, tik vaidini sau...

Suaugau artėdamas prie trisdešimties. Iki tol neturėjau banko sąskaitos, nežinojau, kaip žmonės perka maistą, moka mokesčius. Tai truko, kol sutikau Londono teatre dirbančią Dalią. Ji padėjo man užaugti.


Ar sunkiai brovėtės į žvaigždžių pasaulį? Kaip jus, septyniolikmetį, sutiko kino vilkai Melas Gibsonas ir Anthony Hopkinsas, su kuriais filmavotės juostoje „Laivas „Bounty"?


Fantastiškai. Visi - vyresni, tikri mano dievukai. Buvo smagu apie juos trainiotis, stengdavausi prajuokinti, patikti. Ir man tai sekėsi. Jaučiausi pakylėtas: gyvenome gražioje Taičio saloje, puikiame viešbutyje, aplink - nuostabios merginos, prancūziškas maistas. Dieną naktį nereikėjo filmuotis, užtat turėdavome laiko paūžti. Tai ypač patiko Melui Gibsonui. Jis buvo kiek laukinis, mėgdavo puotauti, išgerti. Kartą naktį Gibsonas, Neesonas, dar pora aktorių ir aš nuėjome į netoliese esančio milžiniško viešbučio barą. Jame amerikiečių turistai rinkdavosi nusigerti. Kabaretas. Priliuobęs Gibsonas užsiropščia ant scenos ir parodo nuogą užpakalį. Žiūrovai ima klykti. Kaipmat atskuodžia apsaugininkai. Užverda visai rimtas mūšis. Neesonas čiumpa mane už pakarpos ir pakiša po stalu. Taip nenukentėjau. Užtat Gibsonas buvo smarkiai sumuštas. Trūko kaklo kraujagyslė. Teko jį gabenti į ligoninę, esančią didesnėje saloje. Filmavimas buvo sustabdytas - juk negalima dirbti, kai pagrindinio aktoriaus galva atrodo lyg futbolo kamuolys.

Šis nuotykis - beprotiškas, bet ko nenutinka, kai dvidešimt vyrukų trims mėnesiams įsikuria egzotiškoje saloje. Jie pradeda kraustytis iš proto, nes ilgisi namų, saviškių. Paskambinti artimiesiems buvo sudėtinga - reikėjo tą daryti per operatorių, rinkti kokius šešis šimtus skaičių.


Ar įžymybės, su kuriomis teko dirbti, tapo draugais?


Gibsoną mačiau prieš kelerius metus - buvo labai malonus. Su Neesonu neseniai smagiai pabendravome. Kai susitinki ir mielai kalbiesi su tais žmonėmis, su kuriais dirbai prieš porą metų, nieko keista. Bet šaunu, kai taip pat džiaugiesi išvydęs kolegą, su kuriuo filmavaisi prieš dvidešimt penkerius metus! Daug jų iš įvairių filmų tapo bičiuliais.


Kuris filmas ar personažas pačiam mieliausias?


Gal „Lok, stauk arba šauk"? Patinka ir kiti vaidmenys. Pavyzdžiui, televizijos seriale „Viešbutis „Babilonas" vaidinu tokį kietą, patyrusį, gerbiamą ir puikų humoro jausmą turintį vyruką. Tonis gali išspręsti visas viešbučio problemas. Tas žmogus tarsi dirba paprasčiausią darbą, bet kartu yra nepaprastas. Jis man įdomus, truputį išprotėjęs, kaip ir Muilas iš „Lok, stauk arba šauk".


Galbūt palaikote draugiškus ryšius ir su buvusiu „Misteriu Madonna" - Guy Ritchie?


Retkarčiais pasimatome per proginius renginius. Guy Ritchie - labai garsus, nes buvo vedęs Madonną, vieną žinomiausių planetoje žmonių.

Stipresnis ryšys liko su „Lok, stauk arba šauk" prodiuseriu Matthew Vaughnu. Jis dabar ėmėsi režisūros. Dieve, kokia graži jo žmona Claudia Schiffer! Jie sukūrė gražią šeimą, augina du vaikučius. Puikūs žmonės, bet ne tokie visų medžiojami kaip Madonnos šeima. Ji niekur nepasirodydavo be apsaugininkų. Dėl to net nebūdavo įmanoma normaliai pabendrauti. Nesusėsi paprastai ir neišgersi. O su Claudia ir Matthew vakarieniaujame, lošiame kortomis, išgeriame vyno.


Suvaidinęs populiariausiuose filmuose sukūrėte „elegantiškojo gangsterio" įvaizdį. Galėjote vesti bet kurią damą iš aukščiausio visuomenės sluoksnio, bet pasirinkote lietuvaitę Dalią...


Prieš ją sutikdamas nenorėjau vesti jokios moters. Dalia mano gyvenimui padarė milžinišką įtaką. Prieš susipažindamas gyvenau beprotiškai - švaisčiau pinigus, keičiau mašinas. Dalia pasirodė pačiu laiku, nes sparčiai ritausi žemyn: narkotikai, vakarėliai... Nebežinojau, kas aš, ką darau, kuo tapsiu rytoj, nerūpėjo karjera. O kišenėse jau švilpavo vėjai... Galbūt pasirinkdavau ne tuos režisierius, vaidmenis, o gal tiesiog per daug triukšmingai gyvenau. Mano karjera sustojo. Su Dalia viskas pasikeitė. Pradėjau gauti vaidmenų, grįžo šlovė, populiarumas.

Dalia padėjo man pasijusti mylimam. Ne tik dėl jos skleidžiamo jausmo. Ji išmokė mane mylėti save. Keista, kas nors ima ir tau įrodo, kad esi vertingas, turi talentą. Viską ėmėme daryti kartu.

Tiesa, dėl darbo nemažai laiko turime praleisti atskirai... Dabar Dalia pluša Vilniuje. Kai pradėsiu filmuotis televizijos seriale, aš būsiu užsiėmęs nuo ryto iki vakaro šešias dienas per savaitę. Jeigu tuo metu ji būtų mūsų namuose Londone, vis vien nedažnai matyčiau... Abu tokie. Užtat branginame kartu praleidžiamą laiką. Vienas kitu visiškai pasitikime.

Dalia rūpinasi visais, ne tik manimi. Ir tą daro taip nuoširdžiai, jautriai! Dėl šių savybių mano aplinkoje nėra nė vieno žmogaus, kuris Dalios nemylėtų. Mano bičiuliai, manau, ją myli labiau nei mane. Ji moka kitus paskatinti, atskleidžia gerąsias jų savybes.

Dalia labai stipri ne tik gyvenime, bet ir kūryboje. Kai kalba apie darbą, žmonės ja tiki. Ši moteris - labai protinga, turi lakią vaizduotę. Ji sugeba matyti visumą - visą spektaklį. Esu laimingas, nes tokia moteris mane myli. O aš, kai būname kartu, moku ją prajuokinti. Kai keliaujame, stengiuosi linksminti. Dalia mane išmokė pamilti Lietuvą. Ši šalis man - lyg antroji tėvynė.


Ar prisimenate pirmą apsilankymą Lietuvoje?


Mudu susituokę dvylika metų, nuo 1997-ųjų... Vadinasi, čia atvykau 1996 metais. Pirmasis įspūdis - kraują stingdantis šaltis ir gausybė sniego. Tąsyk lankėmės Palangoje, Kaune. Pamenu, Dalios tėtis siuvėjas padovanojo man fantastišką kailinę kepurę. Iki šiol ją turiu. Lietuviai, man atrodo, nebijo sunkaus darbo. Dalia - to pavyzdys. Iš mano pažįstamų tiek dirba tik Jamie Oliveris.


Judu dažnai traukiate į egzotiškas keliones. Pavyzdžiui, Afrikos džiunglėse stebite orangutanus. Į kurį kraštą dabar vyksite?


Neabejoju, kad po „Svynio Todo" premjeros Daliai reikės atostogų. Apie šį miuziklą ji seniai svajojo. Kaip operos, dramos teatro režisierė Dalia - puiki. Truputį nerimauju, kaip žiūrovai priims miuziklą. Žinau, ji viską padarys gerai, įgyvendins idėjas, bet čia žmonės nepratę prie tokio lengvo žanro...

Po premjeros galbūt trauksime į Afriką - Daliai šis žemynas atrodo stebuklingas. Tikiuosi, suderinsime darbų ir įsipareigojimų grafikus.


Kaip tvarkotės namie, kai žmonos nebūna ištisas savaites? Gaminate?


Negaminu. Kam? Juk yra žymusis virėjas Jamie (juokiasi). Jei rimtai, kai būname drauge, valgį ruošiu gal net dažniau nei Dalia. Ji užsiėmusi... Kepu avienos kepsnius, didkepsnius. Pačius paprasčiausius - su česnakais ir pipirais. Kai Dalia grįš, būtinai ką skanaus jai paruošiu.


Dexteris Fletcheris: tik faktai


Nuo mažens lankė garsią Anos Sher aktorių mokyklą. Filmuotis kine pradėjo septynerių.


Devynerių tapo filmo „Bagsis Malounė", kuriame gangsterius vaidina vaikai, žvaigžde. Beisbolo lazda ginkluotas Kūdikveidis išsyk įgijo daugybę gerbėjų.


Ryškus paauglystės darbas - 1980-aisiais susuktas Davydo Lyncho filmas „Žmogus dramblys".


1984-aisiais su kino žvaigždžių kompanija filmavosi juostoje „Laivas „Bounty", po metų pasirodė populiariame nuotykių filme „Revoliucija", kur vaidino su Alu Pacino.


Būdamas dvidešimties žiūrovams įsiminė jaunojo dailininko vaidmeniu garsiojoje juostoje „Karavadžas". Sėkmingai pasirodė „Gotikoje", pasakojančioje apie lordo Byrono ir jo bičiulių šėlsmą.


1988-aisiais sužibo Tomo vaidmeniu Bobo Hoskinso režisuotoje dramoje „Skarmalė Runė".


Nuo 1989 iki 1993 metų kūrė pagrindinį vaidmenį labai populiariame jaunimo televizijos seriale „Spaudos gauja" („The Press Gang").


1998-aisiais susuktame Guy Ritchie filme „Lok, stauk arba šauk" puikiai suvaidino žavų gangsterį Muilą.


Nuo 2008-ųjų filmuojasi populiariame britų televizijos seriale „Viešbutis „Babilonas".


Dar neturėdamas dvidešimties vaidino teatre - tuo laiku buvo jauniausias garsiosios „Royal Shakespeare Company" trupės narys. Teatre ir susipažino su lietuvių režisiere Dalia Ibelhauptaite, kuri „tapo heroje ir padarė didžiausią įtaką gyvenime".


Dalyvauja įvairiuose labdaros projektuose. Vienas jų - Londone rengiama tradicinė labdaros vakarienė. Jos metu surinktos lėšos skiriamos Lietuvos vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius