Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivis: „Niekada nedrįsčiau sukurti dainos apie Lietuvą, naudodamasis vogta muzika“

Siekdamas išvengti nepagrįstų interpretacijų atlikėjas nusprendė oficialiai paskelbti savo poziciją ir nuraminti visus savo gerbėjus.
Foto naujienai: Deivis: „Niekada nedrįsčiau sukurti dainos apie Lietuvą, naudodamasis vogta muzika“
Tomo Kapočiaus nuotrauka / zmones24.lt

Sekmadienį užėmęs pirmąją vietą konkurso „Dainų daina“ atrankoje Deivis išgyveno tikrai neramų pirmadienį, kai internete pasklido iš jo dainos „Lietuva“ ir grupės „Sixpence none the richer“ atliekamo kūrinio „There she goes“ sumontuotas klipas, kuris išprovokavo audringą diskusiją, ar šiuo atveju Deivio daina nėra plagiatas. Siekdamas išvengti nepagrįstų interpretacijų atlikėjas nusprendė oficialiai paskelbti savo poziciją ir nuraminti visus savo gerbėjus. „Tikrai galiu visus užtikrinti, kad daina „Lietuva“ nėra plagiatas - tai nuoširdus mano kūrybos rezultatas. Aišku, paklausęs kūrinio „There she goes“ galiu pripažinti, kad ir pats matau panašumų. Tačiau kalbėti apie plagijavimą negalima. Manau, kad šiuo atveju galima tik įžvelgti atsitiktinį panašumą, ne daugiau, - sakė Deivis. - Aš niekada nedrįsčiau sukurti dainos apie Lietuvą, naudodamasis vogta muzika. Esu patriotas ir tokie veiksmai prieštarautų visiems mano įsitikinimams. Šioje situacijoje jaučiu atsakomybę už tuos žmones, kurie mane palaikė ir balsavo už mano dainą. Nenoriu, kad jie jaustųsi nuvilti, todėl pats inicijavau ir pirmą, ir pakartotinę ekspertizę, kad nešališki profesionalai išsakytų savo nuomonę ir baigtųsi visi spėliojimai. Kokios bebūtų galutinės išvados ar sprendimai, esu švarus tiek prieš save, tiek prieš savo klausytojus, tiek prieš Dievą“, - pridūrė atlikėjas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius