Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dennisas Rodmanas. Velnias povo plunksnomis?

Ne visuomet Rodmano galva buvo panaši į avangardisto tapytą drobę, o kūnas papuoštas tatuiruotėmis, ne visuomet jis buvo toks ekscentriškas, kokį įpratome matyti.
Foto naujienai: Dennisas Rodmanas. Velnias povo plunksnomis?
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Ne visuomet Rodmano galva buvo panaši į avangardisto tapytą drobę, o kūnas papuoštas tatuiruotėmis, ne visuomet jis buvo toks ekscentriškas, kokį įpratome matyti.


Dosjė:


Vardas, pavardė: Dennisas Keithas Rodmanas.

Gimimo data, vieta: 1961 05 13 Trentonas, Naujasis Džersis, JAV. 48 m.

Šeima, kurioje gimė: gimė Shirley ir karinių oro pajėgų Vietnamo karo veterano Philanderio Rodmano jaunesniojo šeimoje. Tėvas paliko šeimą tuomet, kai Dennisui buvo 3 metukai. Philanderis turėjo net 27 vaikus su 4 skirtingomis moterimis. Dennisas augo su dviem seserimis.

Šeiminė padėtis: 1993 m. vedė ir tais pačiais metais išsiskyrė su Anna Bakes, 1989 m. su ja susilaukė dukters Alexis. 1998 m. vedė Carmen Electrą, bet po 10 dienų santuoka buvo anuliuota. 2003 m. vedė Michelle Moyer, su kuria susilaukė sūnaus D. J. (9) ir dukters Trinity (8).

Pasiekimai: vienas iš garsiausių buvusių NBA krepšininkų, žaidė Detroito „Pistons" (1986-1993), San Antonijaus „Spurs" (1986-1993), Čikagos „Bulls" (1995-1998), Los Andželo „Lakers" (1999), Dalaso „Mavericks" (2000) klubuose. Žinomas pramoginių renginių organizatorius ir aktorius, yra išleidęs 4 autobiografines knygas.


Dvi šeimos


Jo vaikystė nebuvo saldi. Po skyrybų motina liko viena su trimis vaikais. Kad galėtų juos išmaitinti, moteris dirbo trijuose darbuose. Augdamas moterų apsuptyje bręstantis Dennisas visiškai užsisklendė nuo jų, nes išgyveno savotišką diskomfortą dėl kitokio nei jų kūno. Motinos ir seserų draugijoje jis jautėsi toks nesaugus, kad paauglystėje manė esantis gėjus. Galbūt dėl to Rodmanas net iki 20 savo gimtadienio išsaugojo nekaltybę.

Vos sulaukęs 13, berniukas jau pats pasirūpindavo duonos kąsniu: dirbo krovėju, kiemsargiu, duobkasiu... Dirbdamas vienoje iš jaunimo krepšinio vasaros stovyklų, Rodmanas susipažino su ten stovyklavusiu Byrne'u Richu. Richas buvo drovus ir uždaras vaikinas - jį kamavo kaltės jausmas dėl per medžioklę netyčia nušauto savo geriausio draugo. Rodmanas ir Richas tapo neišskiriamais draugais. Kartą Byrne'as pasikvietė Dennisą paviešėti jų namuose Oklahomos kaime. Richo šeima gana skeptiškai žiūrėjo į tamsiaodžius, tačiau susipažinus su Dennisu, kuris jų sūnų vėl sugrąžino į gyvenimą, jų vertybės pasikeitė. Taip 1982 m. Rodmanas miestą iškeitė į kaimą ir sėdo prie traktoriaus vairo, išmoko melžti. Richai tapo antrąja, kaip vėliau įvardino Dennisas - „surogatine", jo šeima. Būtent Richai ir paskatino Rodmaną stoti į koledžą.

Teksaso koledžo komandoje Rodmanas pradėjo krepšininko karjerą. Netrukus jis tapo pagrindiniu pietryčių Oklahomos universiteto komandos žaidėju. Dėl neįtikėtinų gabumų, atsiskleidžiančių krepšinio aikštelėje, Rodmanas labai greitai atkreipė profesionalių trenerių dėmesį. Iki pat koledžo baigimo jis buvo vienas iš lyderių. 1986 m. išsipildė didžiausia Denniso svajonė - jis buvo pakviestas į NBA.


Gyveno taip, kaip jam liepė


Naujoji NBA žvaigždė visa galva paniro į krepšinį. Tačiau NBA - ne tik sportas, tai pasaulis su savais malonumais ir taisyklėmis. Patekę į šią asociaciją žaidėjai akimirksniu išpopuliarėja, jiems mokami didžiuliai pinigai. Nenuostabu, kad šalia jų atsiranda ir tokių, kurie nori pasinaudoti tais pinigais. „Galėčiau sukurti valandos trukmės filmą, kuriame parodyčiau tikrąjį gyvenimą NBA - su prostitutėmis, narkotikais ir gražiausiomis moterimis. 50 procentų NBA gyvenimo - seksas, likę 50 - pinigai", - taip teigia D. Rodmanas. Šlovė Dennisą apsvaigino ir jis pasidavė prabangaus gyvenimo malonumams. Krepšininkas buvo nuolatinis naktinių klubų lankytojas, su juo kaskart pasirodydavo vis kita mergina. Deja, toks gyvenimo būdas turėjo neigiamos įtakos Rodmano žaidimui krepšinio aikštelėje. „Pistons" komandos treneris tuomet Denniso paprašė nurimti, kitaip viskas labai blogai pasibaigs.

Dennisas pasirinko merginą, vardu Anna Bakes. Netrukus jiedu susilaukė dukters Alexis (10). Šios mergaitės gimimas, Rodmano teigimu, buvo nuostabiausias įvykis jo gyvenime. Anna 1993 m. paliko NBA žvaigždę: pasiėmė mažylę ir išėjo. Tą akimirką Dennisui ėmė slysti iš po kojų žemė. Teigiama, kad Anna ir Dennisas išsiskyrė dėl to, jog vyras atsisakė pasidaryti ŽIV testą. Netrukus ir jo klubas pradėjo byrėti. „Vieną naktį sėdėjau savo pikapo priekaboje su ginklu rankose ir galvojau - nusižudyti ar gyventi... Iš šalies atrodė, kad turiu viską, bet iš tiesų neturėjau nieko, išskyrus savo sielą ir ginklą. Man nusibodo būti tokiu žmogumi, kokį norėjo matyti aplinkiniai", - vėliau apie tai, ką jautė 1993 m., savo knygoje pasakojo Dennisas.


Gyvenimas pagal save


Vieną dieną Dennisas spjovė į viską ir nusprendė gyventi taip, kaip jam liepė širdis. Iš „Detroit Pistons" jis perėjo žaisti į „San Antonio Spurs" klubą, kūną išmargino tatuiruotėmis, įsivėrė auskarų. Prieš kiekvienas rungtynes Rodmanas dažė plaukus ir lakavo nagus tokia spalva, kokius marškinėlius dėvėdavo per susitikimą. Pasikeitė ne tik jo išorė, bet ir elgesys. NBA pradėjo jo nemėgti už ūmų būdą ir ilgą liežuvį. Jis nuolat kivirčijosi su teisėjais ir varžovais, o kartą vienam teisėjui ir sudavė. „Išskridęs" iš aikštės ir užvirtęs ant žmonių su kameromis vietoj atsiprašymo nukentėjusiuosius dar ir apkumščiuodavo. Tačiau krepšinį jis žaidė puikiai. 1995 m. Rodmanas jau žaidė „Chicago Bulls" ir buvo vadinamas fenomenaliu sportininku.

Krepšininkas nuolat troško dėmesio. Reklamuodamas savo knygą „Bad as I Wanna Be" per televiziją paskelbė apie tai, kad tuokiasi. Nuotakos vardo nepaminėjo. Kitą dieną minia gerbėjų ir fotografų susirinko prie nurodyto knygyno ir galėjo stebėti savireklamos ir Rodmano narcisizmo viršūnę. Dviejų metrų ūgio „nuotaka" su vestuvine suknele, veliumu ir baltu peruku pasirodė su asmens sargybinių palyda. Pasisukiojusi prieš kameras, „ji" išdidžiai įžingsniavo į knygyną ir uoliai ėmė pasirašinėti ant savo „draugužio" knygų.


Genialus meilužis


Viename interviu Rodmanas prisipažino turėjęs net tūkstantį meilužių: „Visos jos gali patvirtinti, kad Dennisas Rodmanas - genialus meilužis." Kai Dennisas buvo berniūkštis, merginos iš jo šaipėsi. Tuomet jis buvo mažas, liesas, atlėpusiomis ausimis. Kai jis tapo žvaigžde, dauguma moterų kraustėsi dėl jo iš proto. Tarp jų - ir garsioji Madonna (50). Popkaralienė eidavo į visas rungtynes, kuriose žaisdavo Rodmanas, - taip Amerika sužinojo apie naująją Madonnos meilę. Tai nutiko 1994 metais. Dainininkė norą susipažinti su šiuo krepšininku išreiškė duodama interviu. Įžymybių agentai derėjosi net 3 mėnesius. Kai Dennisas ir Madonna susitiko, jų jausmai peraugo į audringą romaną, užsitęsusį pusę metų, kuris nutrūko dėl to, kad Rodmanas nepanoro tapti Madonnos berniuku-žaisliuku ir jos vaikų tėvu. Vėliau Dennisas savo knygoje atskleidė keletą intymių šios draugystės paslapčių: „Lovoje ji neišdarinėdavo jokių akrobatinių triukų", „Mudviejų seksas buvo malonus, bet jame nebuvo nieko laukinio, beprotiško ar keisto", „Daugelis mano, kad ji - Sekso deivė, kad su ja galima mylėtis pačiais įmantriausiais ar beprotiškiausiais būdais. Aš taip nemanau." Madonna šių Rodmano pasisakymų nekomentavo.

Baigęs krepšininko karjerą, Rodmanas iš pramogų pasaulio nepasitraukė. Jis išliko toks pat laisvas, ekstravagantiškas ir nenuspėjamas. „Aš tik pasinaudojau galimybe išlikti pačiu savimi. Tie, kuriems nepatinku toks, koks esu, tegul bučiuoja mano subinę..." - išrėžia Dennisas Rodmanas.


„Tie, kuriems nepatinku toks, koks esu, tegul bučiuoja mano subinę..."


Įdomūs faktai:


  • Motina apsidžiaugė, kad paauglį sūnų, kuris jos neklausė, uždarė į koloniją.
  • Pirmąkart pasimylėjo sulaukęs 20-ies su prostitute. Vėliau krepšininkas prisipažino, kad tai nebuvo malonu.
  • Krepšininko santuoka su manekene Carmen Electra truko vos 10 dienų. Vėliau ji buvo anuliuota dėl to, kad šiedu žmonės susituokė neblaivūs.
  • Gerbėjai vyrai Rodmanui nuolat siūlydavo pasimylėti su savo žmonomis. Dennisą tokie pasiūlymai šiurpindavo.
  • Vaikystėje troško būti baltaodžiu.
  • Dirbdamas valytoju oro uoste iš dovanų parduotuvės pavogė 50 rankinių laikrodžių. Taip jis norėjo įrodyti savo draugams, kuriems tuos laikrodžius ir padovanojo, kad yra „kietas".
  • Rodmanas - prisiekęs vegetaras. 2005 m. buvo pirmas nuogas vyras, nusifotografavęs PETA reklamai.
  • Daug kartų yra patekęs į policijos nemalonę už greičio viršijimą, girtumą, buitinius konfliktus, muštynes ir kitus pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius