Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„DiArchy“: ir pensijoje būsime magai

Dianos ir Arvydo triukai užgniaužia kvapą, stulbina, o kartais ne vieną žmogų priverčia aikčioti iš nuostabos.
Foto naujienai: „DiArchy“: ir pensijoje būsime magai
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Diana Gaičiūnaitė-Dirmė.

Gimimo data, vieta: 1976 12 13, Gorskis, Rusija.

Šeima: tėvai - praeityje buvę garsūs cirko artistai, o dabar - magijos teatro „DiArchy“ pagalbininkai ir gerbėjai.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi, vyras - Virgilijus Dirma; vaikų neturi.

Pasiekimai: didžiuojasi su broliu įkūrusi magijos teatrą „DiArchy“, kuris nuolat žmones stebina stulbinamais pasirodymais; baigė Maskvos cirko estrados akademiją; TV3 laidos „DiArchy kodas“ kūrėja.


Vardas, pavardė: Arvydas Gaičiūnas.

Gimimo data, vieta: 1969 05 08, Gorskis, Rusija.

Šeima, kurioje gimė: tėvai - praeityje buvę garsūs cirko artistai, o dabar - magijos teatro „DiArchy“ pagalbininkai ir gerbėjai.

Šeiminė padėtis: vedęs, žmona - Aurelija Gaičiūnienė, turi sūnų Arvydą (7).

Pasiekimai: su seserimi įkūrė magijos teatrą „DiArchy“, kuriam kuria kvapą gniaužiančius magijos pasirodymus; baigė Maskvos cirko estrados akademiją; TV3 laidos „DiArchy kodas“ kūrėjas.


Dianos ir Arvydo triukai užgniaužia kvapą, stulbina, o kartais ne vieną žmogų priverčia aikčioti iš nuostabos. Magijos teatro „DiArchy“ įkūrėjai, artistai Diana ir Arvydas stebina nuoširdumu ir paprastumu.


Dėmesys gerokai padidėjo


Pastaruoju metu Diana ir Arvydas dažnai yra rodomi per televizorių, jų gyvenimu ir darbu domisi ne tik žiniasklaidos atstovai, bet ir gerbėjai. Tai natūralu: triukų meistrai jau beveik 18 metų pasirodymais stengiasi sužavėti vis daugiau žmonių. „Dabar mes išgyvename pakilimą ir stengiamės, kad jis kuo ilgiau tęstųsi. Šiuo metu susidomėjimas mumis yra smarkiai padidėjęs“, - sako simpatingoji Diana.

Labiausiai iliuzionistai išgarsėjo tada, kai beveik tris paras išbuvo ledo luite ir po vandeniu nekvėpavo ilgiau nei dešimt minučių. Įdomu, kodėl jie daro tokius ir panašius triukus? „Mes taip elgiamės ne dėl adrenalino stygiaus. Kai žmonės į mus žiūri, jie pradeda galvoti, jog kiekvienas gali pasiekti neįmanomų dalykų. Mūsų tikslas, kad žmonės daugiau svajotų“, - su šypsena veide pasakoja Diana. Arvydas priduria: „Norime įrodyti sau ir kitiems, kad ribų beveik nėra. Mūsų misija kol kas sėkminga.“


Magija pažymių knygelėje


Didelę Dianos ir Arvydo trauką scenai galima paaiškinti: jie kilę iš cirko artistų dinastijos. Gaičiūnų senelis dirbo Lietuvos cirke, kuris gyvavo dar prieš sovietinius laikus. Dianos ir Arvydo tėtis taip pat atsidavė šiam menui ir 30 metų dirbo akrobatu, o mama buvo oro akrobatė.

„Mes su tėvais visą gyvenimą važinėjomės ir užaugome kartu su cirku. Todėl prisižiūrėdavome įdomių vaizdų“, - pasakoja Arvydas Gaičiūnas. Diana teigia, kad cirkas jai ir broliui jau praėjęs etapas - dabar svarbiausia nauji magijos triukai ir jų kuriama laida „DiArchy kodas“.

Tiesa, vyras prisimena, kad įvairių triukų jis darė dar trečioje klasėje: tada bendraklasiams Arvydas demonstruodavo numerius su kortomis, bandydavo „magija“ pažymių knygelėje trejetukus pakeisti penketukais. Šiandien tokie prisiminimai magams kelia tik šypsnį, nes dabar jie atlieka daug ekstremalesnius numerius, dėl kurių „DiArchy“ artistai dažnai rizikuoja gyvybe.


Baimę jie turi


Diana ir Arvydas, paklausti, ar yra apsidraudę savo gyvybes, tik gūžteli pečiais.

„Ne. Mūsų nedraudžia. Manome, kad mums to nereikia. Geriausi draudėjai esame mes patys. Tik mes atsakome už savo veiksmus“, - tvirtina Druskininkuose gyvenantys pašnekovai. Stulbinamų triukų meistrai prisipažįsta, kad baimės jausmas jiems nesvetimas. „Esame sveiki žmonės, todėl ir mes kartais bijome. Atsikratyti baimės neįmanoma, bet kovoti su ja galima. Pasirodymais ir norime tai parodyti žmonėms.“

Dianos ir Arvydo teigimu, kiekvienas triukas reikalauja specialaus pasiruošimo, todėl sunku išskirti, kuris iš atliktų pasirodymų išsunkė daugiausia fizinių ir dvasinių jėgų. „Visi jie labai skirtingi. Galiu pasakyti, kad nekvėpuoti po vandeniu nebuvo labai lengva. Ar prieš triukus specialiai ruošiamės? Mes nuolat sportuojame, laikomės dietos ir sveikai gyvename, tačiau kartais tenka pakoreguoti savo tvarkaraštį. Beje, prieš pasirodymą mes atliekame specialius pratimus“, - atvirai sako magai.


Pensijai ir magijai - taip


Dabar Dianos ir Arvydo gyvenimas sukasi apie magiją, tačiau įdomu sužinoti, kokia dar veikla jie norėtų užsiimti. Diana sako, kad būtų sportininkė, o Arvydas prisipažįsta, jog toli nuo scenos nesuktų, mat vyrui patinka... muzika.

„Aš pats kuriu, groju gitara. Anksčiau mėgdavau roko stiliaus muziką, o dabar labiau patinka elektroninė. Kelias kompozicijas sukūriau ir mūsų pasirodymams“, - šypteli magas.

Nors Diana ir Arvydu galėtų valandų valandas pasakoti apie savo veiklą, tačiau į vieną klausimą jiems nebuvo lengva atsakyti. Domėjomės, ar jie žino, kada baigs savo veiklą.

„Kol kas mes apie tai negalvojame. Manome, kad dabar esame „ant bangos“, turime nemažai idėjų ir judame į priekį. Kai būsime 60 ar 70 metų pensininkai, mes darysime tą patį, nes magija - visagalė“, - linksmai pokalbį baigia pašnekovai.


Brigita Budginaitė: tik gerais žodžiais


„Kaip žmonės ir kolegos Diana ir Arvydas man labai patinka. Anksčiau jų nepažinojau, tik per televizorių mačiau šiuos iliuzionistus. Asmeniškai su Diana ir Arvydu susipažinau, kai pradėjome filmuoti mūsų laidą. Iki tol aš neturėjau jokios nuomonės apie šiuos du žmones, bet pabendravusi supratau, kad jie labai paprasti, faini ir nuoširdūs. Gerai sutariame. Žinoma, nesusitikinėjame laisvalaikiu, bet kai būname kartu, tai viskas vyksta sklandžiai“, - sako moteris.

Brigita Budginaitė (27), paklausta, ar kada nors ryžtųsi magijos triukams, kalbėjo atsargiai: „Nebent būčiau tik Dianos ir Arvydo asistentė. Tai ne mano sritis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius