Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donata Virbilaitė: „Džiaugiuosi išleidusi albumą“

„Dar negaliu pasakyti, kaip perka mano albumą, nes jis ką tik pasirodė prekybos vietose. Bet mano mama užsisakė visą šimtą“, – džiaugsmu netveria raudonplaukė atlikėja Donata Virbilaitė.
Foto naujienai: Donata Virbilaitė: „Džiaugiuosi išleidusi albumą“
Foto naujienai: Donata Virbilaitė: „Džiaugiuosi išleidusi albumą“ / zmones24.lt
„Dar negaliu pasakyti, kaip perka mano albumą, nes jis ką tik pasirodė prekybos vietose. Bet mano mama užsisakė visą šimtą“, – džiaugsmu netveria raudonplaukė atlikėja Donata Virbilaitė.

Keletas faktų
Gimė 1986 m. gruodžio 18 dieną Vengrijoje.
Mokslai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos muzikos vadybos III kurso studentė.
Muzikinė karjera – išgarsėjo TV realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Pati kuria dainų tekstus ir muziką, koncertuoja.
Veikla – po realybės šou tęsė koncertinę veiklą, dirbo TV laidų vedėja, įgarsino TV realybės šou „Kitas“, rašo straipsnius į leidinius.
Charakteris – linksmo būdo, niekada nebūna pikta.

Kodėl savo debiutinį albumą pavadinote tiesiog „Donata“?
Pavadinau jį tiesiog „Donata“, nes iš dvylikos dainų nebuvo nė vienos, kuri perteiktų albumo esmę. Visos dainos labai skirtingos, nėra nė vienos panašios. Aštuonios – mano kūrybos. Skirtingo stiliaus muziką – nuo „popso“ iki dainuojamosios poezijos – rinkausi specialiai, kad nebūtų monotonijos ir klausantis žmonėms nepabostų.

Minėjote, kad mama užsisakė net šimtą albumų...
Taip, neš į mokyklą, kurioje dirba. Sakė, jog užsiprašė ir jos kolegos mokytojai, ir kai kurie mokiniai. Smagu, kad kažkam rūpi mano kūryba. Tikiuosi, trejus metus brandintos dainos ras raktą į klausytojų širdis, pirmas blynas nebus prisvilęs.

Ar tiesa, kad dainą „Atleisk“ parašėte būdama trylikos?
Tiesa. Dar paauglystės laikais, kai kamavo nelaimingos meilės (juokiasi). Dabartinė dainos versija šiek tiek pakoreguota.

Per debiutinio albumo pristatymą svečius vaišinote mamos keptomis bandelėmis.
Turiu fantastišką mamą, mes – tikros draugės. Pristatymui ruošiausi labai atsakingai, norėjosi sukurti jaukią namų aplinką, todėl paprašiau mamos, kad iškeptų bandelių. Per naktį maišė ir kildino tešlą, kepė net dvi dienas. Specialiai pristatymui iš kino studijos išsinuomojau seną šaldytuvą, visokių rakandų, kad visi pasijustų lyg namuose. Iš draugų reakcijos supratau, jog sumanymas pavyko. Vis dėlto pirmasis albumas. Kiekvienam atlikėjui, manau, pirmasis „kūdikis“ yra svarbiausias.

Kaip nutiko, kad gimėte Vengrijoje, o užaugote ir gyvenote Kaune?
Mano tėvai penkerius metus gyveno ir dirbo Vengrijoje. Taip išėjo, kad pasaulį išvydau būtent toje šalyje. Ten gimė ir, deja, iškart mirė ir mano broliukas. Jo nepažinau, buvau per maža, bet labai ilgiuosi. Dažnai pagalvoju, kaip mums būtų visiems trims smagu. O dabar esame tik dviese su mama – tėtis mus paliko prieš penkiolika metų.
Bet kur kas įdomesnė ne mano gimimo, o vardo išrinkimo istorija.

?..
Kai tėvai man rinko vardą, Vengrijoje viešėjo aktorius Donatas Banionis. Mama juo labai žavėjosi, todėl jo garbei mane pavadino Donata. Sakė, gal ir aš išaugsiu tokia pat talentinga.

Ir tapote talentinga atlikėja. Turbūt tai ne atsitiktinumas.
Mano gyvenime yra nutikę nemažai mistinių dalykų. Nori nenori kartais imi ir patiki likimu. Ne kartą, kai jau buvau praradusi viltį, aplinkybės savaime taip susiklostydavo, jog viskas išeidavo į gera.
Pamenu, kai draugė paskambino ir pasakė, kad užpildyčiau anketą į realybės šou, turėjo omenyje „Dangų“, o aš susipainiojau ir iš pradžių užpildžiau anketą į „Kelias į žvaigždes“. Į „Dangų“ taip ir nepatekau, buvau labai nusivylusi. Tačiau kitą dieną man paskambino „Kelio į žvaigždes“ rengėjai ir pranešė, kad perėjau atranką. O buvau visai pamiršusi, kad ir ten užpildžiau anketą. Jaučiausi it devintame danguje.

Norite gyvenimą susieti su scena?
Turiu begalę planų, vienas jų – scena. Dar norėčiau įsisukti į televiziją, nes kol kas pragyventi iš muzikos sunkoka.

O kaip širdies reikalai?
Kad nelabai man sekasi su tom meilėm (juokiasi). Niekada neturėjau daug gerbėjų. Vis sutinku ne savo žmogų. Matyt, tai turi ateiti savaime.

Turite vyro idealą?

Man svarbiausia, kad vyras būtų draugas, artima siela, su kuria galėtum kalbėtis apie viską, nereikėtų nieko slėpti vienas nuo kito. Ir kad jis gerbtų tai, ką darau, kuo gyvenu, ko siekiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius