Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgaras Lubys: mylimoji buvo, yra ir bus!

Viskas! Dainininkui Edgarui Lubiui (26), geriau žinomam kaip „amberlife'ui", prireikė beveik metų, kad jis suprastų, jog Islandijoje nekurs tolimesnio gyvenimo.
Foto naujienai: Edgaras Lubys: mylimoji buvo, yra ir bus!
Nuotrauka iš asmeninio albumo / zmones24.lt

Viskas! Dainininkui Edgarui Lubiui (26), geriau žinomam kaip „amberlife'ui", prireikė beveik metų, kad jis suprastų, jog Islandijoje nekurs tolimesnio gyvenimo. Tik „Privatu!" muzikantas atskleidžia, kad grįžta į Lietuvą.


Vardas, pavardė: Edgaras Lubys.

Gimimo data, vieta: 1982 08 17, Klaipėda.

Šeima, kurioje gimė: mama - medikė, tėtis - ekonomiką baigęs verslininkas, turi seserį.

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: pirmasis Lietuvoje išpopuliarėjęs atlikėjas, kuris dainavo anglų kalba; Edgaro kūryba susidomėjo žymūs skandinavų prodiuseriai, be to, jis populiarus kaimyninėje Latvijoje; su atlikėjo dainomis susipažinę ir Islandijos melomanai.


Edgarai, kodėl vis dėlto nusprendei grįžti? Suėmė tėvynės ilgesys?


Apie grįžimą mane labiausiai verčia galvoti artimi žmonės, taip pat klausytojai, kurie, spėju, pasiilgo mano muzikos. Maniau, kad jie mane jau pamiršo, bet vis sulaukiu laiškų, atsiliepimų iš gerbėjų Lietuvoje. Tai mane įkvepia ryžtis grįžti. Kol kas tikslios grįžimo datos nenumačiau, bet manau, kad grįšiu rudenį.


O gal ir mylimoji Tavęs laukia Lietuvoje?


Mylimoji buvo, yra ir bus! Kad ir kur aš būčiau (šypteli)...


Atskleisk, kuriame pasaulio gale Tavo mergina? Jei išvyksti iš Islandijos, vadinasi, ten jos nepalieki...


Ji visada šalia.


Pasiilgai tėvynės?


Hmmm... Pasiilgau lietuviškos gamtos. Dievinu ją. Man labai svarbi gamta. Kol gyvenau Lietuvoje, mėgau kaimo turizmą. To turbūt ir esu labiausiai išsiilgęs.


Kaip įvertintumei Islandijoje praleistus metus?


Puikūs metai! Tai savęs atradimo, kristalizacijos metai. Labai paaugau kaip žmogus. Įgijau nemažai patirties. Būdamas svetimoje šalyje, gyveni tarsi kito žmogaus gyvenimą. Man tai patinka.


Su kokiomis mintimis paliksi Islandiją?


Man bus sunku palikti šią šalį, nes ji man patinka. Manau, dar ilgai prisiminsiu Islandiją. Įtariu - visam gyvenimui.


Kaip ketini gyventi Lietuvoje?


Kaip ir kiekvieną į Lietuvą grįžtantį išeivį, mane baugina ekonominė situacija. Pirmiausia ieškosiu darbo, nes nemanau, kad šiuo metu galėsiu pragyventi iš muzikos.


Kokio darbo norėtumei? Ką sugebėtumei dirbti?


Esu dirbęs anglų kalbos vertėju. Galėčiau dirbti administracinį, vadybinį darbą. Pagal specialybę esu vadybininkas (šypteli). Nors daugelis bičiulių sako, kad Lietuvoje prasti popieriai, tačiau aš nusiteikęs optimistiškai.


O jeigu Tavo buvusi mergina Viktorija Perminaitė pakviestų Tave dirbti į savo ir kolegių kompaniją „Mango turas", ar sutiktumei?


Kiek žinau, Vika ten nebedirba. Jei pakviestų Rima (kita buvusios grupės „Mango" narė Rima Petrauskytė - aut. past.), tai, ko gero, sutikčiau (juokiasi).


Jei žinai, kad Vika ten nebedirba, vadinasi, su ja bendrauji artimai...


Gal galima šią temą nustumti į šalį? Sakai, kad žmones vis dar domina šie dalykai? Keista! Juk tiek laiko jau praėjo! Ir vėl tie patys tauškalai. Nebenoriu...


Tuomet pakalbėkime apie dabartinius Tavo širdies reikalus. Ar šiuo metu turi merginą?


Taip. Ar mes seniai kartu? Aš nežinau, kas yra seniai. Laiką kartu skaičiuojame savaitėmis. Tačiau nenoriu plačiai apie tai kalbėti. Jau įsitikinau, kad artimų santykių paviešinimas nieko gera neduoda.


Nemanai, kad atlikėjui turėti merginą nepalanku? Juk daugelis gerbėjų tuomet negalės svajoti, jog kada nors tapsi jų vaikinu...


Niekada nenorėjau būti dievinamas. Tikiu, kad žmonės, kurie klauso mano muzikos, pirmiausia pagal ją mane vertina, myli.


Papasakok apie savo ketinimus dalyvauti „Eurovizijoje". Ar tai rimta?


Turiu tokių minčių. Kol kas svarstau. Dainą, kurią numačiau siūlyti konkursui, nusiunčiau keliems prodiuseriams. Kūrinys buvo įvertintas puikiai.


Kartą jau bandei jėgas „Eurovizijoje". Tada viskas baigėsi skandalingai. Nebaisu antrą kartą bristi į tą pačią upę?


Aš nebe taip sureikšminu tą konkursą. Jei dalyvaučiau jame, tai tik todėl, kad nėra kur kitur šiuo metu dalyvauti Lietuvoje. Tai būtų tik savo muzikos populiarinimas.


Dar pakalbėkime apie Tavo gyvenimo užkulisius. Prieš pusmetį pasakojai, kad atsisakei žalingų įpročių: nerūkai, nevartoji alkoholio, net nevalgai mėsos. Vis dar laikaisi tokių pačių principų?


Taip. Tiesa, neseniai su draugais išgėriau vyno taurę. Velnias! Vynas suveikė kaip paaugliui (šypteli). O šiaip vis dar esu už sveiką gyvenseną. („Privatu!" įspėja, kad tai nėra alkoholio reklama. Vartodami svaigiuosius gėrimus, rizikuojate savo ir visuomenės gerove - red. past.)


Gal galėtumei patvirtinti arba paneigti gandus, esą Islandijoje dirbai viešbučių tvarkytoju...


Nei pieno fabrike, nei viešbučių tvarkytoju nedirbau.


Kaip manai, kodėl tuomet žmonės tvirtina, kad taip yra?


Nemanau nieko. Interneto portalų komentaruose mane vadino ir gėjumi, ir narkomanu, tačiau tai nereiškia, kad aš toks esu. Žmonės apie viską daug šneka, bet manęs tai nejaudina. Aišku, jauną žmogų tai gali žeisti, tačiau vėliau tiesiog nebekreipi į tai dėmesio.


„Mane vadino ir gėjumi, ir narkomanu, tačiau tai nereiškia, kad aš toks esu. Žmonės apie viską daug šneka, bet manęs tai nejaudina."


Laimės ieško svetur


Alicija Barščevska (23): emigravo dėl mylimojo


Dainininkės Alicijos Barščevskos gyvenime dabar pokyčių metas. Mergina, išgarsėjusi realybės šou „Kelias į žvaigždes 3", maždaug prieš mėnesį nusprendė palikti Lietuvą ir išvykti į Airiją. Ten, artimo merginai šaltinio teigimu, ji išvyko pas naują mylimąjį. Prieš išvažiuodama Alicija paprašė savo vadybininko neorganizuoti jokių koncertų. Kada A. Barščevska grįš, ar iš viso grįš į Lietuvą, kol kas neaišku.


Berneen Candice-Čereška (24) išvyko į Katarą


Prieš kelias savaites dainininkė Berneen Candice-Čereška su vyru Andriumi (28) nusprendė metams palikti Lietuvą ir kraustytis į Artimuosiuose Rytuose esančią Kataro valstybę. Ten šiuo metu apsistojusi Berneen šeima. Dainininkė ir jos mylimasis tikisi įsitvirtinti svečioje šalyje, susirasti darbą.


Giedrė Rusytė (24) pasirinko Ameriką


Tituluota gražuolė Giedrė Rusytė dabar džiugina visų Amerikos vyrų akis. Lietuvė šiuo metu gyvena ir dirba už Atlanto. Modelis bendradarbiauja su televizijos kanalu NYC LTV ir rengia reportažus apie vietos lietuvių gyvenimą. Prieš porą mėnesių Giedrė, duodama interviu, džiaugėsi šia veikla ir tikino, kad kūrybinis procesas jai teikia didžiulį malonumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius