Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eduardo Gimenezas: slaptų pasimatymų irgi bus...

Visus dešimt metų, kiek tango mokytojas Eduardo Gimenezas (38) nuolat gyvena Lietuvoje, jam tenka kovoti su kiekvieną žiemą atslenkančiu liūdesiu.
Foto naujienai: Eduardo Gimenezas: slaptų pasimatymų irgi bus...
Mariaus Žičiaus nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Mokytojai

Visus dešimt metų, kiek tango mokytojas Eduardo Gimenezas (38) nuolat gyvena Lietuvoje, jam tenka kovoti su kiekvieną žiemą atslenkančiu liūdesiu. Tačiau niūrius ir šaltus šiųmečius orus, atrodo, nuskaidrins nauja veikla - vaidmuo seriale „Nekviesta meilė".


Po pirmos filmavimo dienos Eduardo akys dega. „Iki šiol jaučiu jaudulį pilve. Gėriau daug sulčių, kad nusiraminčiau, nieko nevalgiau - kai būnu susijaudinęs, negaliu valgyti, - prisipažįsta vyriškis. - Labai jaudinausi, nes visi aktoriai solidūs, žymūs, turi didelę patirtį. Ko gero, geriausi Lietuvoje. Bijojau, kad nepasieksiu tokio lygio, bet, panašu, mano vaidyba visiems patiko." Jaunasis aktorius neslepia daugiausia pagalbos sulaukęs iš režisieriaus Sauliaus Balandžio: jis kalba trumpai, bet įsiklausęs pataikysi į tašką. „O! - net kvapo pritrūksta, norėdamas išberti komplimentus. - Kokia puiki aktorė Larisa Kalpokaitė, vaidinanti Angeliną! Ji sugeba serialą paversti gyvu gyvenimu."


Seriale Eduardo vaidins Pablą. Šis - taip pat tango mokytojas, užsienietis, gyvenantis Lietuvoje, bet šiek tiek kitoks nei Eduardo. „Kai tampu Pablu, gerokai daugiau galimybių atsiveria, tarsi naują gyvenimą pradedu. Galiu laisviau fantazuoti, negu būdamas Eduardo. Kadangi turiu Pablo bruožų, publikai bus galimybė pažinti dar nematytą Eduardo. Koks jis? Labai jautrus, švelnus, humaniškas. Aš toks ne visada būnu, - juokiasi vyriškis ir nuoširdžiai gina savo personažą. - Pablas ieško meilės, kito šanso, naujo įkvėpimo..."


Pirmosios jau nufilmuotos scenos - visai nekaltos: Pablas susipažįsta su Angelina ir Steponu, kurie ateina pas jį mokytis šokti. Tačiau atrodo, kad vien tuo bendravimas neapsiribos... „Negaliu atskleisti visų scenarijaus paslapčių, bet kad mes būsime labai artimi, tai tikrai, - intriguoja. - Kol kas tik susipažinome, bendraujame, patinkame vieni kitiems. Slaptų pasimatymų irgi bus, o dėl rimto romano nežinau, scenarijus dar neparašytas..." Vyriškis neslepia šiuo metu patiriantis ypatingų jausmų, juk jau senokai buvo bandęs užkariauti patinkančios moters širdį, suokęs romantiškas kalbas... Užtat gražų merginimo procesą bent jau prieš televizijos kameras prisiminti labai smagu ir naudinga. Net gražiausius žodžius stengiasi sakyti ne pagal scenarijų, o labiau iš širdies. Jausmus reikšti lietuviškais žodžiais, kai kalba nėra gimtoji, sunkoka, bet nei serialo kūrėjai, nei pats Eduardo dėl to neišgyvena. „Režisierius kaip tik nori, kad būčiau toks, koks esu gyvenime, man leidžiama reikštis visomis kalbomis: lietuvių, ispanų, rankomis, šokiu... Kartais prasideda interpretacijos: Angelina ne taip suprato, aš ką nors ne taip pasakiau... Bet dėl to tik dar įdomiau - tokie pokalbiai labai nuspalvina mūsų santykius", - pasakoja tango mokytojas.


Pirmąkart vaidybą Eduardo išbandė dar Urugvajuje. Prieš gerus penkiolika ar šešiolika metų Montevidėjo muzikos akademijoje studijavo operą ir lankė teatro pamokas. Nuo tada aktorystės sėkla jame giliai įsišaknijo. 1996-aisiais gavęs stipendiją ir galimybę operos meno mokytis pas Eduardą Kaniavą, metus praleido Lietuvoje. Paskui grįžo namo, bet 1999-aisiais savo namais galutinai nusprendė vadinti tolimą ir lietingą kraštą. Čia Eduardo gyvenimas neatsiejamas nuo tango ir vaidybos: jau šešerius metus Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklyje „Trijų minučių romanas" jis vaidina tango mokytoją, įgyvendino nemažai su šiuo šokiu susijusių projektų, koncertuoja su muzikos grupėmis „Latinpower" ir „Tango Gatos", vadovauja Tango akademijai. Galbūt todėl pasiūlymą vaidinti ne teatre, o seriale šokėjas įvertino kaip didelį iššūkį ir tikina dabar turįs kur kas daugiau dirbti, mąstyti, gilintis į savo ir kolegų personažus.


Naujoji televizijos žvaigždė prisipažįsta: net ir labai norėdamas vaidinti, niekada nejautė pavydo, kad gyvenimo draugė Ineta Stasiulytė (28) - puiki aktorė, tiesiog graibstoma serialų kūrėjų. „Į aktoriaus profesiją žiūriu labai rimtai: tam skiriama nemažai laiko, lankomi universitetai, daug dirbama. Matau, kad turėdama tokių aktorės gebėjimų Ineta labai toli nuo manęs. Negaliu savęs vadinti aktoriumi, - neslepia Eduardo. - Taip, aš jautrus žmogus, galiu interpretuoti, vaidinti, bet iki aktoriaus vaidybos man dar toli."


Galvos dėl to, kaip dabar dvi serialų žvaigždės sugyvens šeimoje, vyriškis nesuka. Greičiau lenkia ją prieš mylimos moters vaidybą seriale „Neskubėk gyventi". „Ineta labai graži, kai filmuojasi. Labai graži... - žybteli akimis. - Bet turiu pasakyti, kad net išsigandau, kokia ji gali būti... Ir draugai stebėjosi, kokia mano Ineta. Girdėjau, kad Telšiuose gyvenantys jos tėvai net gavo žinučių: „Pažiūrėk, ką daro tavo dukra! Ji gi turi meilužį ir dar prieš kameras demonstruoja!" Žymusis tango mokytojas supranta, kad, vos tik pasirodys ekrane, meilužę „prikabins" ir jam. „Bet geriau turėti meilužių televizijoje nei tikrovėje", - juokiasi vyras.


Jų namuose jau kuris laikas vakarais užsimezga smagūs pokalbiai: aptariami visų serialų personažai, charakteriai, dalijamasi patirtimi. Net ketverių dukrytė Upė Sofija mielai į juos įsitraukia ir išsako svarią savo nuomonę. Beje, būtent ji namuose - didžiausia „Nekviestos meilės" gerbėja, žinanti visus aktorius ir serialo peripetijas. Eduardo neslepia, kad jam malonu savo personažą aptarti su profesionalia aktore: „Ineta mane moko vaidybos paslapčių, nors sako, jog iš prigimties esu aktorius, nes moku meluoti arba pateikti viską taip, kad atrodytų tikra. Man irgi atrodo, kad ji puikiai meluoja! Prisimenu, kai pradėjome kartu gyventi, staiga toptelėjo: „Oi, bet tu juk esi aktorė! Kokį vaidmenį dabar sumanei?!" Iš pradžių buvo sudėtinga, nori nenori abejojai, ar viskas, ką matai, tikra. Paskui supratau: arba ji labai labai gera aktorė, arba viskas vyksta iš tikrųjų!"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius