Eva: ten būsiu savimi

Dainininkė Eva (35) - lyg ant sparnų. Po kelis mėnesius trukusio muzikinio gyvenimo štilio vasarą ji pasitiko turėdama daugiau, ir ne tik su muzika susijusios veiklos...
Foto naujienai: Eva: ten būsiu savimi
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Gyvūnai

Dainininkė Eva (35) - lyg ant sparnų. Po kelis mėnesius trukusio muzikinio gyvenimo štilio vasarą ji pasitiko turėdama daugiau, ir ne tik su muzika susijusios veiklos: nuo ateinančio šeštadienio TV3 eteryje pradedamoje rodyti laidoje „Žalioji akademija" linksmoji atlikėja pasakos apie žinomų šalies žmonių naminius gyvūnus.


Eva švyti: pasiūlymas dirbti televizijoje buvo netikėtas, tačiau be galo malonus, todėl neabejodama sutiko pabandyti. Jos partneris laidoje bus meteorologas ir astrologas Naglis Šulija - pasakos apie gamtą. Su Nagliu dainininkė dar nesusipažino. „Jis laksto po miškus, aš važinėju po namus. Susitikti dar nepasitaikė galimybės", - atlikėja šypsosi, kad kolegos būtinai paprašys žvilgtelėti, ką jai žada žvaigždės.


Astrologija Evai - labai įdomi tema. Kartais, ypač kai išgyvena sunkų laikotarpį, rūpi praskleisti likimo užuolaidą ir žvilgtelėti, kas laukia ateityje. Tačiau nesidomėjo, ar darbas televizijoje jai pasiūlytas palankiu metu. „Tai man buvo lyg gimimo dienos dovana", - sako gegužės pabaigoje gimtadienį šventusi dainininkė. Prisipažįsta, jau kuris laikas pasvajodavusi, pagalvodavusi apie galimybę dirbti televizijoje.


„Dainavimas - ne amžinai, nežinia, kiek tai trūks. Šiandien - gerai, o rytoj gal darbo nebebus: ką tuomet daryčiau? Pagalvodavau, kad galėčiau arba į turizmo sritį sukti, arba kokią nors televizijos laidą vesti, - prisimena apmąstymus. - Tuomet svarstydavau: jeigu pasitaikytų galimybė vesti laidą, kokią norėčiau? Visuomet įsivaizdavau, kad televizijoje patiktų dirbti prie projektų šeimai - apie gyvūnus, vaikus." Eva nudžiugo sulaukusi būtent šio kvietimo - linksmoje ryto laidoje „Žalioji akademija" paprastai, lengvai pasakoti apie žinomų šalies žmonių naminius gyvūnus. O kitą akimirką ją apėmė panika: juk viena - pačiai dalyti interviu, visai kas kita - kalbinti kitus! Ko ir kaip klausti? Gal susirašyti klausimus? Kaip elgtis? O ką rengtis?


Eva juokiasi, kad prieš pirmojo siužeto filmavimą buvę daug nežinios ir nerimo. Tačiau laidoje jai nereikia kurti vaidmens, sakyti kitų parašytus žodžius. „Pagrindinis laidos rengėjų noras buvo, kad būčiau savimi - tokia, kokia esu, - Eva negali patikėti, kaip pasisekė. - Jie prašė neperspausti, nevaidinti. Nesu aktorė, jei reikėtų mokytis tekstą, į vaidmenį nebūtų paprasta įsijausti. Dabar man labai gerai!"


Pirmasis laidos siužetas jau nufilmuotas. Eva lankėsi muzikos grupės „Išjunk šviesą" lyderio Valdo Burnio namuose. „Su Valdeliu lengva bendrauti. Buvo labai linksma", - dainininkė žada, kad ateityje kalbins ne tik kolegas iš muzikos pasaulio. Ji tiksi, kad šalies įžymybės sutiks atverti namų duris ir prieš televizijos kameras papasakos apie savo augintinius. 


Ar „Žaliosios akademijos" herojais taps jos įnamiai šeškas Goša ir katinas Horacijus? Eva kvatoja, kad jos žvėrynas tikriausiai populiaresnis už ją pačią. Augindama gyvūnus atlikėja įsitikino: jie, kaip ir vaikai, teikia daug džiaugsmo. „Turiu du broliukus - savo sūnus Kristupą ir Simoną. Ir du broliukus, tik su kailiais - katiną ir šešką", - juokiasi. Pasak jos, labai svarbu vaikams turėti kokį nors augintinį.


Gyvūnėlis juos moko rūpintis kitais, būti draugiškiems ir nuoširdiems. Nesigina: kai ūgtelėję berniukai pradėjo prašyti augintinio, kaip ir dažni tėvai, ji iš pradžių sakė „ne". Tačiau pajuto, kad su vaikais elgiasi neteisingai, suprato, kad jie gali turėti gyvūną, tik reikia apgalvoti, koks šeimai būtų tinkamiausias. Eva labiausiai myli šunis. Tačiau žino, kad šiems padarams reikia skirti ypač daug dėmesio, todėl pasirinko lengviau prižiūrimą šešką. Prieš jį įsigydama pasidomėjo, kas tai per žvėris, ir prisipažįsta - įsimylėjo. „Nepaisant  kvapo, tai be galo meilus, nuoširdus, draugiškas gyvūnėlis. Jis be galo linksmas, smalsus. Ir negraužia namų", - atlikėja žarsto šeškui komplimentus.


Katinas Evos namuose atsirado neplanuotai. Kartą jai svečiuojantis pas bičiulius šie parodė rastą benamį kačiuką. Nors dainininkė iš karto pasakė, kad šių gyvūnų nemėgsta, kol su bičiuliais vakarojo, kačiukas tupėjo nejudėdamas ir stebėjo. Jis buvo nepaprastai gražus, ir Eva pasiryžo parsivežti namo bandomajam laikotarpiui: nežinojo, ar padarėlis sutars su anksčiau čia apsigyvenusiu šešku. „Dabar jis - absoliučiai mano gyvūnas, jaučia mano nuotaiką, savijautą. Niurkau kaip plušinį žaislą", - Horacijumi džiaugiasi  atlikėja.


Eva neabejinga benamiams gyvūnams. Užsimena, kad ne tik veisliniai, su kilmės dokumentais nusipelno laimės. Tikisi, kad naujoje televizijos laidoje jos pasakojamos istorijos apie gyvūnų gyvenimą žmonėms atvers akis. „Žalioji akademija" - ne tiesioginė laida. Eva žavisi žurnalistais, kurie veda ankstyvas kasdienes ryto laidas. Pati sako mėgstanti šeštadienio rytais ilgiau vartytis lovoje ir žiūrėti, ką kuris kanalas siūlo. Juokiasi, kad jos vedama ilgoms ryto laidoms - ne konkurentė. Beje, „Žaliosios akademijos" anonse nusifilmavo jaunesnysis dainininkės sūnus Kristupas. Eva neatmeta galimybės, kad galbūt kada nors sūnus ji pakvies drauge rengti siužeto.


Darbas televizijoje tik prasideda - bus matyti, kaip seksis. Tačiau azartas - didžiulis.

Atlikėja prisipažįsta, kad metų pradžia buvo sunki: koncertų mažai, todėl ir pajamų nedaug. Tačiau veiklos netrūko: turėjo laiko susikaupti studijoms Vilniaus kolegijoje. Praėjusią savaitę sėkmingai apgynė baigiamąjį darbą. Dabar ji - muzikos vadybos bakalaurė. Eva džiaugiasi, kad įsibėgėjant vasarai gausėja pasiūlymų koncertuoti. O krizės metu pasitaikiusi galimybė dirbti televizijoje - tiesiog neįtikėtina. Todėl apie jokias atostogas negalvoja: džiaugsis galimybe imtis malonios veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius