Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gražiausias vasaros kiemelis Vilniuje

Vasarą, kai norisi mėgautis gražiomis dienomis arba vakarine gaiva, klegėti lauke, net nemąstydamos einam į skverus skverelius, kiemus, terasas, sėdam ant suoliukų, kur vėjai kedena plaukus, saulė šildo skruostus ir strazdanas.
Restorono „Žemaičiai“ kiemelis
Restorono „Žemaičiai“ kiemelis / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Mano pati gražiausia lauko vieta Vilniuje, rasta šiais metais, yra restorano „Žemaičiai“ kiemelis.

Vieta truputį pasislėpusi – pirmiausia pamatai medinį takelį, vedantį per smėlį, kuris primena paplūdimį, ir įdomius šviestuvus iš alaus butelių –  atrodo, tuoj ir ošiančią jūrą išgirsi, ir tik tada įžengi į kiemelį. Pasirodo, taip lengva tiesiai iš Vokiečių gatvės patekti prie jūros.

O viduj! O viduj daug baltos spalvos, medžio, žalumos, jaukumo ir pasiilgtos ramybės. Prie didelio didžiausio, apvalaus, balto stalo telpa net 14 draugų. Jei ateini su mažesne kompanija – lipk į terasą, iš ten gali mėgautis namų stogais ir bažnyčios bokštais, prisiminsi, koks gražus yra Vilnius!

Atsidūriau ten netikėtai vieną šiltą vakarą, kuomet draugai nutarė padaryti staigmeną gimtadienio proga. Pačios gražiausios pasipuošusios draugės, linksmi vaikinai, rožinis dramblys, balionas, skraidantis palubėje, išpieštas ir išrašytas eifeliais, prancūzaitėmis ir mieliausiais sveikinimais, įspūdinga puokštė, skaniausi gėrimai ir valgiai, malonus aptarnavimas – toks netikėtai malonus buvo mano vakaras! (merci beaucoup!).

Ir tu ten apsilankyk. Dar liko keli vasaros vakarai, kuomet kiemelyje karaliaus Vasaros džiazo klubas. Kiekvieną ketvirtadienį nuo 20 valandos vilniečiams ir sostinės svečiams čia koncertuoja Lietuvos džiazo meistrai. Graži muzika tinka gražiam kiemeliui.

Tiesa, ten nėra pigu, gali peržvelgti valgiaraštį prieš nuspręsdama, ar nori apsilankyti ten, tačiau aš tikrai patariu – kiemelio nuotaika ir jaukumas atperka viską.

Visą įrašą peržiūrėkite Odetos tinklaraštyje.

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius