Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvaizdis yra viskas!

Tikriausiai visi žiūrovai labiausiai gerbia atlikėjus, kurie scenoje stebina įspūdingais kostiumais. Įdomu, kiek patiems dainininkams yra svarbu jų sceninis įvaizdis?..
Foto naujienai: Įvaizdis yra viskas!
Foto naujienai: Įvaizdis yra viskas! / zmones24.lt

Tikriausiai visi žiūrovai labiausiai gerbia atlikėjus, kurie scenoje stebina įspūdingais kostiumais. Įdomu, kiek patiems dainininkams yra svarbu jų sceninis įvaizdis?..


Rytis Cicinas: „Scenoje svarbu išsiskirti"


Popscenos princu tituluojamas Rytis Cicinas jau dvejus metus yra ištikimas klasikiniam stiliui. „Dabar rengiuosi klasikiniais vienspalviais kostiumais, - sako dainininkas. - Tačiau gerbėjams, be abejo, labiausiai įsiminė ankstesnis mano sceninis įvaizdis. Kai tik pradėjau dainuoti, norėjau išsiskirti iš kitų atlikėjų ir būti pastebėtas, tad mano kostiumai buvo blizgantys, spalvingi, ekstravagantiški."

Pasak estrados žvaigždės, tokį jo sceninių drabužių stilių lėmė darbas Kauno muzikiniame teatre. „Buvo išties sunku atsisakyti teatre į kraują įaugusios pompastikos, - prisipažįsta. - Be to, beveik visus sceninius drabužius tuo metu man siuvo Kauno muzikinio teatro siuvėjos."

Vėliau popscenos princas nusprendė kreiptis į dizainerius. Pasak Ryčio, jo spintoje yra ne tik lietuvių, bet ir amerikiečių dizainerių sukurtų apdarų. „Tikriausiai pas juos siūdindamasis ir priartėjau prie klasikinio kostiumo, kuris puikiausiai tinka scenoje, - svarsto atlikėjas. - Svarbu, kad tai nuosaikiai klasikai scenoje būtų atsvara. Dėl to mano pasirodymuose dalyvauja šokių grupė „Rokada", jos puošnius kostiumus siūdiname Tailande. Nuvažiavus tenka pakloti nemenką sumelę ir laukti nepakartojamų apdarų. Dalį jų parsivežu pats, likusius gaunu paštu. Juk ne vieno žmogaus jėgoms partempti visas tas povo uodegas..."

Dainininkas tikina, kad kiekvienas atlikėjas, norintis suprasti, kas yra išties geras pasirodymas, turi nuvykti į Tailandą. „Pas mus šou elementu laikomos kelios „go-go" šokėjos, - nusivylęs konstatuoja. - Retas atlikėjas vykdamas koncertuoti pasiima kelis kostiumus. Daugybė, deja, drįsta į sceną įžengti net su džinsais. Aš taip negalėčiau. Į sceną visada žengiu pasiruošęs žiūrovams padovanoti ne tik muziką, bet ir akiai gražų reginį."


Natalija Zvonkė: „Kiekvienai dainai - naujas drabužis"


Grupės „Yva" lyderė Natalija Zvonkė tikina, kad sceninis įvaizdis yra arba bent jau turėtų būti svarbus kiekvienam atlikėjui. „Kruopštus pasirengimas koncertui rodo pagarbą žiūrovui, - įsitikinusi ji. - Gavusios naują dainą, visos trys susėdame ir galvojame, kaip galėtume išreikšti jos idėją. Nusipiešusios apytikslį eskizą, keliaujame pas vieną Klaipėdos siuvėją. Ji padeda įgyvendinti mūsų sumanymus."

Grupės merginos negaili pinigų išskirtiniam sceniniam įvaizdžiui. „Scena - ne vieta taupyti. Pavyzdžiui, kad ir mūsų „Swarovski" kristalais nusagstyti bateliai... Juk galėjome tiesiog aptraukti juos blizgia medžiaga, bet... Norime būti išskirtinės ir vilkėti originalius apdarus, avėti įspūdingus batelius. Originalumas, be abejo, nepigiai atsieina. Bet verta investuoti į viską, kas gali padėti išpopuliarėti ar likti populiarumo viršūnėje."

Kaip reaguoja į dažnus komentarus, kad grupės „Yva" įvaizdis kartais prasilenkia su skoningumu? Natalija tikina dėl to visiškai nesikremtanti: „Tai - skonio reikalas. Man daugelio Lietuvos atlikėjų drabužiai taip pat atrodo neskoningi, netinkami ar visiškai nevykę. Tačiau žiūrovų yra daug ir įvairių, todėl gerai, kad yra iš ko rinktis kalbant ne tik apie muziką, bet ir apie įvaizdį."


Birutė Dambrauskaitė: „Visi mano pinigai - scenai"


Šlagerių karaliene tituluota Birutė Dambrauskaitė itin kruopščiai rūpinasi sceniniu įvaizdžiu ir turi sukaupusi visą scenos kostiumų kolekciją. „Turiu dvi siuvėjas bei dailininkę, kurios man kuria sceninius drabužius, - pasakoja sodraus balso dainininkė. - Pati taip pat domiuosi, ieškau, mintyse kuriu įvairius modelius, kuriuos vėliau įgyvendina mano siuvėjos."

Scena Birutei Dambrauskaitei - ypatinga vieta, į kurią kasdieniais drabužiais apsivilkusi niekada nedrįstų nė kojos įkelti: „Mane šokiruoja, kai scenoje pamatau atlikėjus su nutrintais džinsais ir nutįsusiais megztiniais. Nors... jei būčiau aukšta ilgakojė puikios figūros mergina, gal ir išeičiau į sceną su kokiais nors itin išskirtiniais džinsais...

O dabar turiu nemažai pavargti, kol prisitaikau gražius ir tinkamus drabužius. Kartais net ašarų išlieju, kol su siuvėjomis bandome išsiaiškinti, kaip turėsiu rengtis. Bet esu beveik tikra, kad niekada nenuvyliau žiūrovų. Scenoje visada demonstruoju jiems deramą pagarbą."

Birutei Dambrauskaitei svarbu ne tik originalūs geros kokybės sceniniai drabužiai, bet ir bateliai, makiažas, šukuosena, aksesuarai. „Svarbu atrodyti puikiai nuo galvos iki kojų, - įsitikinusi dainininkė. - Kiti žmonės uždirbtus pinigus investuoja, perka namus, automobilius, aš viską atiduodu scenai. Prabangiems drabužiams ir kokybiškoms orkestruotėms tenka pakloti nemažus pinigus... Viską atperka per kiekvieną koncertą matomi džiugūs veidai, dovanojami gėlių glėbiai ir prašymai pakartoti dainas."


Nijolė Pareigytė: „Svarbu įsimintinai debiutuoti"


Grupės „69 danguje" narė Nijolė Pareigytė įsitikinusi, kad svarbu ne tik geras sceninis įvaizdis. „Svarbiau yra gera muzika, bendravimas su publika, - įsitikinusi dainininkė. -  Na, o visų svarbiausia, mano manymu, įsimintinai įžengti į popscenos pasaulį. O paskui jau viskas priklauso nuo dainų.

Mūsų vadybininkas Egmontas Bžeskas labai sumaniai parinko strategiją per pirmus koncertus šokiruoti žiūrovus originaliais, ekstravagantiškais kostiumais. Tada buvome aprengtos kaip lėlės: daug spalvų, keistų detalių ir pan. Tikslas buvo tapti pastebėtoms ir įsidėmėtoms."
Dabar grupės „69 danguje" merginos mažiau dėmesio skiria kostiumams ir yra labiau susitelkusios į dainavimą. „Šiandien mums daug svarbiau, kad suknelės būtų patogios, - tikina Nijolė. - Renkamės drabužius, su kuriais galime šokti, kilnoti rankas ir laisvai judėti. Scenos aprangos idėjas kuriame pačios, daug dirba ir Egmontas Bžeskas, konsultuojamės su stilistu Mantu Petruškevičiumi."
Pačiai Nijolei Pareigytei nelabai patinka Lietuvos scenos žvaigždžių drabužiai. Jai imponuoja rusų estrados dainininkai. „Norėčiau išskirti grupę „Viagra", - susižavėjusi kalba atlikėja. - Merginų drabužiai, makiažas, plaukai, avalynė - viskas tobula ir išdailinta iki mažiausių smulkmenų. Tiesiog žiūri į jas ir negali atplėšti akių. Lietuviams yra daug ko pasimokyti. Be abejo, galimybes gerokai riboja ir finansai. Pagalvokite, kiek gerbėjų turime mes, o kokia didelė yra Rusija..."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius