Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Javieras Bardemas – gardus Ispanijos kąsnelis

Filmavimo aikštelėje Javieras įkūnija ir ekstravagantišką ispaną menininką, ir žudiką psichopatą, tačiau gyvenime jis ramus, pastovaus būdo, supratingas bei moterų širdis verčiantis sparčiau plakti romantikas.
Foto naujienai: Javieras Bardemas – gardus Ispanijos kąsnelis
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Javieras Angelas Encinas Bardemas.

Gimimo data, vieta: 1969 05 01, Las Palmas, Ispanija.

Šeima, kurioje gimė: tėvas - Carlosas Encinas, mama - aktorė Pilar Bardem (70) , brolis Carlosas (46) ir sesuo Monica (44) - aktoriai.

Meilės nuotykiai: 10 metų susitikinėjo su mokytoja Cristina Pales; šuo metu draugauja su ispanų aktore Penelope Cruz (34).

Šeiminė padėtis: nevedęs.

Pasiekimai: pelnė keturis „Goya“ apdovanojimus (Ispanijoje šis apdovanojimas prilygsta „Oskarui“); Venecijos kino festivalyje pripažintas geriausiu aktoriumi už vaidmenis filmuose „Kol ne naktis“ ir „Jūros gelmėse“; už vaidmenį dramoje „Kol ne naktis“ aktorius buvo nominuotas „Oskarui“; už vaidmenį filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ pelnė „Oskarą“.


Filmavimo aikštelėje Javieras įkūnija ir ekstravagantišką ispaną menininką, ir žudiką psichopatą, tačiau gyvenime jis ramus, pastovaus būdo, supratingas bei moterų širdis verčiantis sparčiau plakti romantikas.

 

Gyvenimas iki „Oskaro“


Javieras gimė prieš 40 metų nuostabaus kraštovaizdžio Kanarų salose. Jo mama, gerbiama ispanų aktorė, su vyru ir vaikų tėvu išsiskyrė tik gimus paskutiniam šeimos vaikui. „Mane augino mama ir sesuo, todėl aš labai džiaugiuosi, nes išmokau suprasti moteris bei jų elgesį. Aš dievinu moterų jautrumą ir be galo jas gerbiu“, - atvirai sakė Ispanijos kino žvaigždė. Tad nenuostabu, kad Bardemas, tapęs žinomu aktoriumi, niekada nepasižymėjo trumpalaikiais meilės romanais ir ilgu meilužių sąrašu. Prieš įsimylėdamas Penelope Cruz, Javieras 14 metų draugavo su viena moterimi ir visą laiką buvo jai ištikimas. Tai vertėja ir mokytoja Cristina Pales. „Aš myliu savo anglų kalbos mokytoją. Daug mūsų pamokų vyksta lovoje“, - kartą šmaikštavo Javieras. Ši ilga draugystė vestuvių varpų skambesiu nesibaigė - nežinia, ar dėl užgesusios meilės, ar dėl Penelope...

Mokykloje Javieras nebuvo puikus mokinys. Jis dažnai pamokas iškeisdavo į sportą, rečiau į vaidybą. Jo dėdė - režisierius Juanas Antonio Bardemas, senelis - aktorius Rafaelis Bardemas, brolis Carlosas ir sesuo Monica - taip pat aktoriai. Gal Bardemas tiesiog tęsė giminės tradicijas? Sulaukęs 20-ies, Javieras gavo pirmąjį vaidmenį filme „Aistringoji Lulu“. „Jei ruošiesi to imtis, privalai rimtai nusiteikti, nes tai ne juokas“, - pasakė ponia Bardem, išgirdusi apie sūnaus planus. Tik pradėjęs vaidinti, Javieras suprato, kad nieko kita, išskyrus vaidybą, jis negalėtų atlikti geriau...

 

Šlovė, prišaukusi meilę


Šių dienų vienais iš talentingiausių laikomų aktorių keliai pirmąkart susitiko prieš 15 metų. Tada, mažai kam žinomi Javieras ir Penelope iškart krito vienas kitam į akį, tačiau nepasidavė jausmams. Pirmiausia - aktorystė, karjera ir, žinoma, pinigai. 1992 m. jie filmavosi režisieriaus Bigaso  Lunos (63) filme „Kumpis, kumpis“, kuris sukėlė daugybę apkalbų dėl itin atvirų erotinių scenų. Javierui ir Penelopei vaidinti aistrą ir meilę prieš filmavimo kameras nebuvo sunku, mat tuo metu jie itin daug „repetavo“ per pertraukas tarp filmavimų ir naktimis pigiuose moteliuose. Jau tada Cruz svajojo rasti turtingą ir įtakingą vyrą, tad, tik pasibaigus filmavimams, Bardemą gražuolė iškeitė į režisierių. Prabėgus 15 metų nuo pažinties filmavimo aikštelėje, aktoriai vėl joje susitiko - šįkart Woody Alleno (73) filme „Vicky Cristina Barcelona“. Šiandien šios dvi Ispanijos kino žvaigždės turi viską, apie ką tuo metu svajojo, o svarbiausia - vienas kitą. Ilgai slėpę savo meilę Javieras ir Penelope vis rečiau slapstosi nuo įkyrių paparacų, o kalbos apie galimas aktorių vestuves vis dažniau pasiekia gerbėjų ausis. Beje, Penelope be galo patinka Javiero mamai. Kartą ji sūnui papriekaištavo: „Kas tau darosi? Ji - tobula! Tu myli ją, ji myli tave. Tuokitės!“ Iš tikrųjų, Javierai, ko jūs delsiate? Tiesa, praeityje Cruz ne kartą minėjo, jog netiki santuoka. Gal dėl Bardemo ji vis dėlto pakeis savo nuomonę?


Nuogas kūnas už pinigus


Prisiminus scenas iš filmo „Vicky Cristina Barcelona“, prieš akis iškyla treniruotas, labai seksualus Javiero kūnas. Tai rimtų treniruočių ir nuolatinės priežiūros rezultatas. Dar paauglystėje būsima Holivudo žvaigždė priklausė nacionalinei Ispanijos rinktinei, žaidė regbį ir sporto salėje kilnojo sunkumus. Būtent treniruotas Javiero kūnas ilgainiui tapo neatsiejama jo, kaip aktoriaus, įvaizdžio dalimi. Dėl gundančios išvaizdos Bardemas dažnai tapatinamas su kitu ispanų aktoriumi Antonio Banderasu (48).

Prieš tapdamas Ispanijoje ir visame pasaulyje pripažintu bei didžiulius honorarus gaunančiu aktoriumi, Javieras sunkiai sudūrė galą su galu. Todėl prasimanyti pinigų jis bandė įvairiausiais būdais. Šlamančiųjų aktorius užsidirbo ir savo gundančiu kūnu! Javieras neslepia, kad viename klube  jis nusirengė. „Lankiausi viename klube, kuriame buvo siūloma sušokti striptizą. Aš jį sušokau! Tai truko 10 minučių, be to, man žiauriai reikėjo pinigų.“ Beje, šį pasirodymą salėje stebėjo ir aktoriaus mama, kuri be galo didžiavosi savo berniuku ir buvo sužavėta jo šokiu. Štai kur motiniškas palaikymas! Įdomu, kas šiandien priverstų Javierą pakartoti šį pasirodymą?..


10 faktų apie Javierą:


  1. Prieš tapdamas aktoriumi, Javieras žavėjosi tapyba.
  2. Praeityje Bardemas dirbo apsaugos darbuotoju, statybininku ir netgi šoko striptizą.
  3. Ispanijoje aktoriaus šeima turi jiems priklausantį restoraną „La Bardemcilla“.
  4. Javieras patenka į visų laikų seksualiausių aktorių šimtuką.
  5. Ispano geriausias draugas - aktorius Joshas Brolinas (41).
  6. Iš Johnny Deppo (45) Bardemas atėmė vaidmenį filme „Meilė choleros metu“ (2007).
  7. Daugiau nei dešimtmetį diskotekoje Javierui sulaužyta nosis už tai, kad paklaustas pasakė savo vardą.
  8. Aktorius teigia nemokantis vairuoti automobilio.
  9. Jis yra pirmasis ispanų aktorius, pelnęs „Oskarą“.
  10. Pakeitus šukuoseną dėl vaidmens filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“, Bardemas paniro į depresiją.

Penelope Cruz (34): nebijanti laiko tėkmės


Ispanijos perlu dažnai vadinama aktorė įsitikinusi, kad ateityje jos laukia dar daugybė potyrių ir malonių akimirkų, tad senatvės ji tikrai nebijo. Be to, Penelope visiškai nesijaudina, kad po kelių dešimtmečių jos veidą išvagos raukšlės bei sidabru sužvilgs plaukai, nes vyresnės aktorės, su kuriomis jai teko dirbti, paliko Cruz neišdildomą įspūdį. Deja, dėl santykių su Javieru gražuolė nesijaučia saugi: „Puikiai save pažįstu. Kai kurie dalykai visą gyvenimą ir lieka paslaptimi. Nuolatiniai ieškojimai nesibaigia, nenoriu keisti savo dabartinių jausmų, bet norėčiau jaustis saugesnė.“ Galbūt tai santykių įteisinimo šauksmas, o gal tiesiog aplink pirštą apsuktas dar vienas Holivudo gražuoliukas nebeįdomus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius