Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis: išsvajota ramybė

Vienos populiariausių Lietuvos dainininkių Jurgos Šeduikytės (29) ir jos mylimojo grupės „Suicide DJ's" nario Vido Bareikio (23) vestuvės daug kam buvo gana netikėtos, kartu - ir ilgai lauktos.
Foto naujienai: Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis: išsvajota ramybė
Oskaro Miliaus nuotrauka / zmones24.lt

Vienos populiariausių Lietuvos dainininkių Jurgos Šeduikytės (29) ir jos mylimojo grupės „Suicide DJ's" nario Vido Bareikio (23) vestuvės daug kam buvo gana netikėtos, kartu - ir ilgai lauktos. Apie vienų metų sūnų Adą auginančios poros santuoką kalbėta ne kartą, o prieš kurį laiką buvo net pasklidę gandų, kad Jurga su Vidu jau seniai - vyras ir žmona. Bet iš tikrųjų vestuvės įvyko prieš pat pirmąjį sūnaus gimtadienį jiems abiem svarbiame mieste - Juodkrantėje.


Jurga ir Vidas niekada nemėgo pasakoti apie asmeniškumus, apie jųdviejų draugystę ilgą laiką buvo kalbama užuominomis, o gimus sūnui žiniasklaida turėjo pasitenkinti tik sausais komentarais. Dainininkai galbūt būtų norėję, kad ir apie jų vestuves niekas nebūtų suuodęs, bet šį kartą pasislėpti nepavyko. „Mūsų ne tokia natūra, kad galėtume iš asmeninių švenčių pūsti burbulą, - mėgino paaiškinti Jurga. - Tačiau prie bažnyčios pamačiusi žurnalistus nė kiek nenustebau. Juk ne kosmose gyvenu, žinau, kaip kai kuriems žmonėms svarbu sužinoti tokius dalykus. Mes nei slėpėmės, nei skelbėmės. Vestuvėse buvo tie, kurie kažkaip apie vestuves sužinojo. Paprašiau žurnalistų neiti į bažnyčią, bet paskui visi draugiškai pasivaišinome šampanu. Jei žmogus dengtų veidą, vis tiek stengtumeisi pamatyti, kas jame. Slapstymasis sukelia visai kitokį poveikį."

Juodkrantę Jurga ir Vidas pasirinko neatsitiktinai: būtent šiame jaukiame pajūrio miestelyje prieš beveik penkerius metus per miuziklo „Ugnies medžioklė su varovais" repeticijas užsimezgė jųdviejų pažintis. Kalbama, kad pora artimiau bendrauti pradėjo prieš trejetą metų, kai vadybos kompanija, rūpinusis Jurgos muzikiniais reikalais, ėmėsi globoti ir grupę „Suicide DJ's", kurioje groja Vidas. Prieš metus, rugpjūčio 28-ąją, Jurgai ir Vidui gimė sūnus, kurį pora pavadino Adu.


„Susipažinome Juodkrantėje, todėl mums abiem tai yra emociškai nepaprastai svarbi vieta, - paaiškina dainininkė. - Kartais važiuojame į Juodkrantę ilsėtis, kartais į ją nuveda darbai. Svarstėme susituokti ir Vilniuje, Bernardinų bažnyčioje, bet galiausiai nusprendėme, kad geresnės ir svarbesnės vietos už Juodkrantę nerasime." 

Amžinos meilės priesaikos žodžius, stebint būriui pačių artimiausių žmonių, Jurga ir Vidas ištarė nedidukėje Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Čia pat įvyko ir mažojo Ado krikštynos. „Manau, jam buvo visai smagu, tik gal žmonių šiek tiek per daug, - šypteli Jurga. Tapti sūnaus krikštatėviais pora pakvietė aktorę Aldoną Vilutytę ir Vido kolegą iš grupės „Suicide DJ's" Ainį Storpirštį. Kitą dieną po šventės jaunavedžiai santuoką įteisino Metrikacijos skyriuje, Jurga, nusprendusi pasirinkti dvigubą pavardę, tapo Šeduikyte-Bareikiene. 


Dainininkė prisipažįsta, kad kai žmonės tuokiasi būdami visiškai jauni, jai visada kyla klausimas: o kas bus, kai atsiras vaikų? Ar tikrai viskas bus gerai? „Žinoma, visiems linkiu, kad viskas būtų gerai, bet mes nusprendėme tuoktis dabar, kai jau turime vaiką, ir dėl to tik džiaugiuosi, - klausantis Jurgos nekyla jokių abejonių. - Per šventę tvyrojo ramybė, apie kurią visada svajojau. Esame kartu, išbandėme vienas kitą jau ne kartą. Net vaiku. Manau, viskas įvyko reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje. Man net nekyla klausimo: „Kodėl tik dabar?" Atėjo laikas, ir tai padarėme."


Jurgai su Vidu nekilo ir klausimo, ar verta tuoktis bažnyčioje. Kad pasielgė teisingai, dainininkė sako įsitikinusi jau kitą dieną, kai santuoką įregistravo oficialiai. „Galiu pasakyti iš savo patirties: ištarti priesaikos žodžius bažnyčioje ir pasirašyti dokumentus Metrikacijos skyriuje - du visiškai skirtingi dalykai, - patikina Jurga. - Bažnyčioje - tokia nuotaika, kai išties supranti, kad žmogui pasižadi visam gyvenimui. Tą akimirką, rodos, įvyksta stebuklas. O dar kai ant rankų laikai mažiuką, kuris glaudžiasi prie tavęs, yra šalia, apskritai apima nerealus jausmas."


Ir vis dėlto Jurga prasitaria: ištarus priesaikos žodžius bent jau tarp jųdviejų su Vidu niekas nepasikeitė. „To ir tikėjausi, - prisipažįsta. - Jei poros gyvenime po vestuvių pradeda kas nors radikaliai keistis, vadinasi, kažkas ne taip. Manau, nėra gerai, jei žmogus staiga specialiai ir nenatūraliai ima gyventi kitaip." 


Jurga ir Vidas vestuves rengė patys ir tapo jų režisieriais. Tik jie žinojo, kokios šventės nori, tik jie įsivaizdavo, kaip galėtų nudžiuginti mylimiausius žmones. Dainininkė juokiasi, jog šventė buvo visur, kur tik įmanoma: miške valgė Jurgos brolio pagamintą aitriąją sriubą, prie jūros - krikšto mamos keptus pyragus, paskui „Ąžuolyno" poilsio namų estradoje įvyko improvizuotas koncertas. „Į sceną lipo visi, kurie norėjo mus pasveikinti. O mes su Vidu buvome vakaro vedėjai", - nusikvatoja. Vieną įsimintiniausių gyvenimo dienų žinoma atlikėja vilkėjo dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės sukurtą romantišką suknelę. Kodėl siūti nuotakos drabužio nepatikėjo žinomiems dizaineriams Aleksandrui Pogrebnojui ir Vidai Simanavičiūtei, kurie anksčiau yra ne kartą prisilietę kuriant Jurgos įvaizdį? „Jums kilo toks klausimas? O man ne, - šypteli. - Mano gyvenime žmonės atsiranda atsitiktinai. Pas Viktoriją užsukau genama visai kitų reikalų. Pamačiau sukneles, man jos pasirodė labai gražios, todėl pradėjau klausinėti, kaip ir kas, o ji ėmė ir vieną padovanojo."


Kur švęsti medaus mėnesį, pora ketina pagalvoti vėliau. Kol kas jų laukia begalė darbų, o Jurgos - dar ir Muzikos akademijoje prasidėsiančios studijos. „Ką nors sugalvosime šaltesniu metų laiku", - nė kiek nenusimena dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius