Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Savickytė-Damanskienė: meilės scenos jos negąsdina

Po pusantrų metų pertraukos į televizoriaus ekranus sugrįžusi dabar jau serialų „Nemylimi“ bei „Nekviesta meilė“ aktorė prasitaria, kad meilės scenos ar apnuogintas kūnas jos tikrai negąsdina.
Foto naujienai: Kristina Savickytė-Damanskienė: meilės scenos jos negąsdina
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Kristina Savickytė-Damanskienė.
Gimimo data, vieta: 1975 09 05, Klaipėda.
Šeima, kurioje gimė: mama Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja.
Šeiminė padėtis: ištekėjusi; augina dvynes Gabiją (8) ir Justiną (8).
Pasiekimai: aktorė vaidino kino filmuose „Elzė iš Gilijos“, „Vilniaus getas“, seriale „Viltys ir vilionės“; dabar filmuojasi televizijos serialuose „Nemylimi“ ir „Nekviesta meilė“; ketverius metus vedė televizijos humoro šou „Dviračio žinios“; veda renginius, yra teatro mokytoja.

Po pusantrų metų pertraukos į televizoriaus ekranus sugrįžusi dabar jau serialų „Nemylimi“ bei „Nekviesta meilė“ aktorė prasitaria, kad meilės scenos ar apnuogintas kūnas jos tikrai negąsdina.

– Pusantrų metų Jūsų nebuvo televizijoje. Ką veikėte?


– Vedžiau renginius, dirbau mokyklėlėje, nemažai laiko skyriau miuziklui „Voro vestuvės“. Nostalgijos televizijai nespėjau pajausti: šiek tiek dirbau laidoje „Ačiū Dievui, atėjai“, dalyvavau „Žvaigždžių duetuose“. Veiklos netrūko, be to, ji buvo įvairesnė, įdomesnė. Atsirado daugiau galimybių. Įgijau naujos patirties. Dirbau su priešokiais, bet kad sėdėčiau be darbo ir galvočiau, ką daryti, taip tikrai nebuvo.

– Kaip suprantu, ekonomikos krizės nepajaučiate?


– Nespėjau pajausti (juokiasi). Nors jeigu lygintume, kiek renginių buvo šį gruodį ir kiek 2007-ųjų gruodį, skirtumas akivaizdus. Tai pajuto visi. Aš turiu kelias veiklas, todėl krizės, turint omenyje apie darbą, nejaučiu. Žinoma, padidėjo mokesčiai, pabrango vaikų darželis, nebemaitinami vaikai – viskas jaučiasi. Tačiau kol kas neturėjau laiko apie tai galvoti.

– Esate profesionali aktorė, tačiau režisieriai ir prodiuseriai nelepina Jūsų pasiūlymais. Ar tai Jūsų neskaudina?

– Jei sąžiningai peržvelgčiau, ką ir kur dariau, manau, negalėčiau skųstis. Vaidinau filmuose „Elzė iš Gilijos“, „Vilniaus getas“, seriale „Viltys ir vilionės“, amerikiečių filmuose. Aišku, dirbdama „Dviračio šou“, kaip aktorė, buvau suvaržyta. O dabar vėl po truputį sulaukiu pasiūlymų. Gal galėčiau skųstis, kad nevaidinu teatre, bet priimu tai kaip tam tikrą etapą ar lemtį. Džiaugiuosi tuo, ką turiu, ir stengiuosi viską daryti kuo geriausiai.

– Ar labai nustebote sulaukusi pasiūlymo filmuotis seriale?


– Man tai nebuvo labai netikėta. Tai dėsninga, juk tokia mano profesija. Naktimis tikrai ramiai miegodavau ir nesikankindavau, kad manęs nekviečia, tačiau kartais pagalvodavau, jog ir aš galėčiau, o kartais svarstydavau, ar sugebėsiu. Negaliu pasakyti, kad tai lauktas ir išlauktas vaidmuo, bet man tikrai labai malonus. Aišku, „Nemylimuose“ mano vaidmuo labai trumpas – jau baigiau filmuotis, tačiau dabar „Nekviestoje meilėje“ vaidinu naują Andriaus (aktorius Saulius Balandis) mylimąją. Mano herojė įsivėlė į meilės trikampį. Kol kas neaišku, kaip ši istorija baigsis.

– Ar realiame gyvenime teko pakliūti meilės trikampyje?


– Nuoširdžiai tikiuosi, kad man visa tai teks patirti tik seriale. Su vyru gyvename labai gražiai. Tikrai džiaugiuosi, kad man neteko rinktis iš dviejų vyrų, ar būti tokioje situacijoje, jog mane rinktųsi iš dviejų moterų.

– O jei reikėtų apsinuoginti prieš kameras, ar išdrįstumėte?

– Esu rami, nes seriale to tikrai negali rodyti. Kai režisierius pasakė, kad vienoje scenoje turėsiu pusnuogė išlipti iš lovos, tai priėmiau labai normaliai. Man tai nebuvo labai didelis iššūkis. Režisierius net nustebo, kad nereikėjo manęs ilgai įkalbinėti. Sakė, kad kitoms moterims reikia vyno pasiūlyti. Gal vertėjo pasispyrioti, būčiau bent vyno išlošusi? (juokiasi) Aišku, nesu medinė. Visą laiką galvoju, kaip atrodau, ar geros meilės scenos... Metams bėgant kūnas tikrai negražėja, be to, juk pagimdžiau dvynukes... Jeigu vaidinant būtinai reikėtų apsinuoginti, tada svarstyčiau. Viskas priklauso nuo to, ar režisieriaus sugebėtų mane įtikinti.

– Ar vyras labai pavydi žiūrėdamas, kaip flirtuojate ir bučiuojatės?

– Manau, jam nelengva. Jei aš atsidurčiau jo padėtyje, man taip pat būtų sunku. Tačiau mes suprantame, kad tai priimame kaip mano darbo dalį. Galiu drąsiai pasakyti, kad bučiuotis filmuojantis tikrai nejaučiu jokio džiaugsmo ar malonumo. Visi žiūri, o tu galvoji, ar viskas gerai. Tai visai kitaip, nei bučiuotis su mylimu žmogumi, kai jauti jo kvapą, skonį, tau gera, malonu. Gerai, kad bučiuotis teko tik su tais aktoriais, kurie iš tiesų yra simpatiški ir man patinka. Bet dar kartą sakau, tai tik darbas. Nusifilmuoji ir viską greitai pamiršti.

– Įdomu, o kaip dukros reagavo sužinojusios, kad vaidinsite seriale?

– Kai pasakiau, jog vaidinsiu, jos apsidžiaugė, kad krizė mums tikrai nebegresia. Joms tikriausiai atrodo, kad aktoriams mokami dideli pinigai. Aišku, iš dalies jos teisios, kai turi darbą, tokiu metu tikrai lengviau. Tačiau, kai gavau vaidmenį „Nekviestoje meilėje“, pakilau jų akyse. Juk tai mylimiausias jų serialas! Prisimenu, kai išpopuliarėjo „Nekviesta meilėje“, dukrelės manęs klausinėjo, kokius aktorius pažįstu, o svarbiausia, ar jie mane pažįsta, ar sutikę gatvėje pasisveikintų. Kai sužinojo, kad pažįstu visus, išskyrus tas mergaites, ir visi su manimi pasisveikintų, tai taip pakilau jų akyse, jog man net baisu pasidarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius