Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lindsay Lohan: ankstyvos šlovės auka?

Viena iš skandalingiausių Amerikos žemyno merginų šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus.
Foto naujienai: Lindsay Lohan: ankstyvos šlovės auka?
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Lindsay Lohan.

Gimimo data, vieta: 1986 07 02, Niujorkas, JAV.

Šeima, kurioje gimė: tėtis - turtingas verslininkas, už suktybes sėdėjęs kalėjime; jis paliko šeimą ir dukra nesidomėjo tol, kol Lindsay nesusidėjo su Samantha Ronson; mama - buvęs modelis, Lindsay vadybininkė.

Meilės nuotykiai: susitikinėjo su muzikantu Aaronu Carteriu (21) , aktoriumi Jaredu Leto (37), aktoriumi Heathu Ledgeriu (1979-2008), profesionaliu snieglentininku Riley Gilesu (25), manekenu Calumu Bestu (28), aktoriumi Bruce'u Willisu (54), šiuo metu draugauja su didžėja Samantha Ronson (31).

Šeiminė padėtis: netekėjusi.

Pasiekimai: aktorė, dainininkė, drabužių dizainerė; 2005 m. už vaidmenį filme „Spąstai tėvams" pripažinta geriausia jaunąja Holivudo aktore; išleido tris muzikinius albumus; 2007 m. žurnalas „Maxim" išrinko geidžiamiausia planetos moterimi; gavo „Auksinę avietę" už vaidmenį filme „Žinau, kas mane nužudė" (2007), 2008 m. sukūrė timpių kolekciją.


Viena iš skandalingiausių Amerikos žemyno merginų šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus. Alkoholis, narkotikai, lesbietiška meilė ar pernelyg anksti patirta šlovė sugriovė protingos, gabios ir talentingos merginos gyvenimą?


Žvaigždėta vaikystė


Šios mergaitės likimas susiklostė taip, kad ji negalėjo tapti nei gydytoja, nei mokytoja, nei inžiniere. Lindsay tėvas - praeityje garsus verslininkas, pardavęs daugiamilijoninį makaronų verslą ir ėmęsis nepriklausomų Holivudo projektų finansavimo. Beveik visą Lindsay vaikystę jos tėvas praleido kalėjime už suktybes su vertingais popieriais, o Lindsay motina dukros ateitį siejo tik su pramogų verslu. Todėl būdama dar visiškas pipiras, Lohan dalyvaudavo beveik visose peržiūrose. Į strazdanotą raudonplaukę merginą iš karto dėmesį atkreipė stipriausia Amerikos modelių agentūra. Trimetė mergaitė iš kitų vaikų išsiskyrė talentu. Kai mažoji Lindsay nusifilmavo keliose populiariose reklamose, ji tapo geidžiamiausiu reklamos verslo vaiku. Pasiūlymai filmuotis pylėsi lyg iš gausybės rago. Paauglystėje Lindsay nusifilmavo daugiau nei 60 reklamų, ji buvo kviečiama dalyvauti radijo ir televizijos laidose. Tačiau jau tada LiLo (taip šią žvaigždę vėliau vadino žurnalistai) suprato, kad jos vieta - ne reklamos, o kino pasaulyje.


1996 m. Lindsay pradėjo vaidinti muilo operose. Specialistai palankiai įvertino Lohan aktorės talentą ir pakvietė ją atlikti pagrindinį vaidmenį filme „Spąstai tėvams" (1998). Aktorė turėjo vaidinti dvynukes - Hollie ir Enny, kurios iš išvaizdos be galo viena į kitą panašios, tačiau labai skirtingų charakterių. Šią užduotį Lindsay atliko puikiai - už dvynių vaidmenį ji gavo geriausio jaunojo aktoriaus titulą. Štai taip LiLo išpopuliarėjo visame pasaulyje. Paauglei buvo siūloma daugybė sutarčių. Atrodė, kad Lindsay pasmerkta sėkmingai aktorės karjerai. Tačiau Lohan mama nusprendė kitaip. Dina žinojo, kad talentu ir ypatingais gabumais išsiskiriantis vaikas, kaip dažniausiai nutinka, vėliau tampa paprastu aktoriumi, todėl ji apribojo filmų, kuriuose turėjo vaidinti dukra, kiekį.


Lindsay puikiai mokėsi, sportavo ir daug laiko skyrė aktoriniam meistriškumui tobulinti, pradėjo dainininkės karjerą. 2003 m. ji grįžo į didįjį ekraną jau ne kaip vaikas, o kaip talentinga jauna aktorė. Už vaidmenį režisieriaus Marko S. Waterso filme „Pakvaišęs penktadienis" Lohan buvo nominuota „Auksiniam gaubliui". Filmai, kuriuose vaidina Lindsay, sulaukia milžiniško populiarumo, o jos kuriami albumai patenka į perkamiausiųjų sąrašus, tačiau... Nuo nuolatinių stresų, kuriuos aktorė patyrė dėl įtempto darbo grafiko (2005 m. Lohan filmavosi net penkiuose filmuose), ji susirgo bulimija. Mergina smarkiai sulyso, filmavimų metu dažnai alpdavo, pradėjo šlubuoti nervų sistema). Tik gydytojų pagalba ir artimųjų supratimas tuo metu Lindsay padėjo grįžti į filmavimo aikštelę.

2006 m. Lindsay užėmė 3-iąją vietą seksualiausių pasaulio moterų šimtuke.


Nesėkmių ruožo pradžia


2007-ieji metai Lindsay nebuvo lengvi. Gegužės mėnesį ją areštavo už vairavimą išgėrus. Pareigūnams apieškojus automobilį, rasta narkotikų. Po šio įvykio LiLo pirmąkart atsigulė į reabilitacijos kliniką, kurioje praleido beveik du mėnesius. Tačiau vos po kelių dienų, kai mergina išėjo iš klinikos, policininkai ir vėl Lindsay sulaikė girtą, o kelnių kišenėje rado kokaino. Rugpjūtį Lohan nuteista kalėti vieną dieną, trims metams lygtinai ir 10 dienų dirbti viešuosius darbus. Po kelių dienų Holivudo žvaigždė ir vėl atsigulė į priklausomybės centrą.

Už rudenį pasirodžiusį filmą „Žinau, kas mane nužudė", Lindsay buvo „apdovanota" „Auksine aviete".


Laiminga mylėdama moterį?


Asmeninis Lindsay gyvenimas nuolat stebimas tarsi pro padidinamąjį stiklą. Nors aktorė nemėgsta kalbėti apie meilės nuotykius, tačiau spaudos atstovai, regis, dalyvauja beveik kiekviename Lohan pasimatyme. Vos mergina  atsikratė žalingų įpročių, geltonojoje spaudoje pasirodė pranešimų, kad Lindsay pakeitė savo seksualinę orientaciją ir užmezgė rimtus santykius su didžėja Samantha Ronson (31). Merginos netgi ketino susituokti. Lohan teigia, jog ji nėra lesbietė ir ją vis dar traukia vaikinai. Samantha - vienintelė moteris, kurią Lindsay labai myli. Nors spaudoje pastaruoju metu mirga  pranešimai apie merginų audringus barnius, jų draugai tvirtina, kad Samantha ir Lindsay vis dar žavisi viena kita, be proto viena kitą myli.


Tačiau LiLo visą laiką kartoja, kad jei išsiskirtų su Samantha, ji vėl draugautų su vaikinais, mat Lohan, jei šalia nėra Samanthos, niekuomet nepraleidžia progos paflirtuoti su vaikinais. Dėl to dažnai ir kyla barniai tarp merginų. Lindsay tėvas nepaliauja kartojęs, kad jo dukra juda uždaru ratu ir jos laukia dar baisesnis likimas nei Britney Spears. Šiuo metu jis nori išgelbėti atžalą ir išskirti ją su Samantha. „Ronson ja naudojasi. Nesvarbu, kur Samantha benusitemptų Lindsay, tarp jų nuolat įsižiebia konfliktas. Kai Lindsay po reabilitacijos grįžo į normalų gyvenimą, Samantha ją ir vėl nutempė atgal. Lindsay - labai pažeidžiama, o Samantha tuo naudojasi ir ja manipuliuoja", - teigia įsiutęs tėtušis. Holivudo aktorę siutina toks tėvo kišimasis į jos gyvenimą ir jam dažnai žodžiais primena apie mergaitės, kurios tėvas sėdėjo kalėjime, sužalotą vaikystę. Lohan ne kartą viešai išsižadėjo savo tėvo. Lindsay iš visų jėgų nuo paparacų bando apginti savo asmeninį gyvenimą: „Laikas nustoti apie mus kalbėti, pasakoti, kad mes mušamės ir vaidijamės. Žmonės apie mane Samanthai pripasakoja įvairiausių nesąmonių. Iš tikrųjų esu geras žmogus, turiu gerą širdį ir tetrokštu vieno - dirbti. Naktiniuose klubuose lankausi tik todėl, kad noriu paklausyti, kaip groja Samantha", - teigia Lindsay.


Liūdna dabartis ir gražios svajonės


Bjaurus elgesys, alkoholizmas ir stačiokiškumas - būtent dėl šių priežasčių šiuo metu dauguma režisierių atsisako dirbti su jaunąja gražuole. Lindsay ne juokais sunerimo dėl ateities, mat ji dabar nesulaukia gundančių pasiūlymų. Aktorė nebeišgali išlaikyti savo buto prestižiniame Niujorko rajone. Prabangiai įrengtą būstą Lohan priversta parduoti už šešiskart mažesnę kainą, nei įsigijo. Kadangi niekas nebekviečia Lindsay filmuotis ir nebemoka jai didžiulių honorarų, vėjavaikei tenka stipriai susiveržti diržus. Pasak aktorės draugų, ji leidžia pinigus kaip beprotė ir gyvena tik iš kredito. Tačiau LiLo gerai žino, ką dar norėtų nuveikti gyvenime: „Norėčiau užsiimti labdara, dirbti užsienyje, būti nominuota „Oskarui", sukurti scenarijų, kurti drabužius, muziką, rašyti knygas. Visa tai būtų įmanoma, jei žmonės nustotų mane smerkti ir kaltinti tuo, ko aš nepadariau. Jeigu jie nesikištų į mano gyvenimą, nes jis nėra jau labai įdomus, galėčiau gauti normalų vaidmenį. Visi pamišę gerbėjai ir jų keliamas triukšmas man tikrai labai trukdo", - savo nesėkmių priežastis vardija pastaruoju metu labiau skandalais, o ne talentu garsėjanti aktorė.

Norėtųsi tikėti, kad nesėkmės LiLo nepalaužė - ji vis dar bando kabintis į šou pasaulį. Kalbama, kad neseniai Lindsay pasiūlytas modelio darbas.


Calumas Bestas (28), buvęs Lindsay vaikinas


„Visos tos vargšės merginos, kaip ir Britney, priklausomos nuo visuomenės dėmesio. Jas visą parą persekioja paparacai. Ilgainiui šios merginos iš to išmoksta pasipelnyti ir joms tai patinka. Galiausiai nutinka taip, kad mergina nebegali padaryti nieko, apie ką nebūtų girdėjęs bet kuris sutiktas praeivis. O jei Lindsay šiuo metu patinka merginos - puiku! Aš už ją džiaugiuosi."


Įdomūs faktai apie Lindsay:


Mokykloje aktorė buvo pirmūnė, ypač mėgo chemiją ir matematiką.

Lindsay užsiima gimnastika, plaukimu, patinka čiuožti pačiūžomis ir važinėti riedučiais, skaityti ir dainuoti.

Tarp Lohan protėvių yra airių ir italų.

Jos mėgstamiausias patiekalas - sušis.

Aktorė alergiška mėlynėms.

Žavisi Marilyn Monroe.

Jos debiutinis albumas „Speak" JAV tapo platininis.

Sukurta į Lindsay labai panaši lėlė Barbė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius