-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNK "Gerumo dienos" sąskaitoje – daugiau nei 1,4 milijono litų

Šeštoji LNK Gerumo diena baigėsi žmoniškumo ir gerumo triumfu. 1 460 721 litas – tiek pinigų paaukota, kad vėžys būtų nugalėtas.
Foto naujienai: LNK "Gerumo dienos" sąskaitoje – daugiau nei 1,4 milijono litų
Foto naujienai: LNK "Gerumo dienos" sąskaitoje – daugiau nei 1,4 milijono litų / zmones24.lt
Šeštoji LNK „Gerumo diena“ baigėsi žmoniškumo ir gerumo triumfu. 1 460 721 litas – tiek pinigų paaukota, kad vėžys būtų nugalėtas. Besibaigiant koncertui sostinės Katedros aikštėje tūkstantinė minia skandavo „Ačiū“, „Ačiū“, „Ačiū“. Tačiau „Gerumo diena“ nesibaigė – mokamosios linijos veikė iki pat vidurnakčio. Į bankų sąskaitas bus galima aukoti dar dvi dienas. Penkias valandas įprastai trunkanti Gerumo diena buvo pratęsta dviem valandomis dėl didžiulio žmonių gerumo. Renginio metu nuo didžiulio skambučių kiekio sutriko mobilusis ryšys ir kurį laiką pinigų buvo galima pervesti tik trumposiomis žinutėmis arba internetu. „Mes negalime atimti šanso paaukoti, tad buvo nutarta telemaratoną pratęsti“, - jau po vidurnakčio kalbėjo „Gerumo dienos“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Milijonas litų į „Gerumo dienos“ sąskaitą sukrito nepraėjus nė keturioms valandoms. Manoma, kad jei ne tinklo gedimas, bendra suma būtų buvusi kur kas didesnė, nes vienu metu visai nebuvo įmanoma paaukoti skambinant. Suaukoti pinigai bus skiriami didžiausiems Lietuvoje vėžio gydymo centrams – Vilniaus universiteto onkologijos institutui ir Kauno medicinos universiteto Onkologijos klinikai. „Noriu padėkoti visiems Lietuvos žmonėms už jų gerumą. Ankstyva diagnostika su nauja, tikslia aparatūra padovanos ne vienam viltį gyventi“, - sako VU onkologijos instituto Vėžio kontrolės ir profilaktikos centro vadovė Birutė Aleknavičienė.
Dabar VU onkologijos institutas labiausiai norėtų įsigyti mamografą, reikalingą tirti krūties vėžiui, nes senasis aparatas institute yra sugedęs. Krūties vėžys yra labiausiai paplitęs tarp moterų, kasdien šalyje trims moterims nustatomas vėžys. Be mamografo, institutui reikėtų kolonoskopo, echoskopo. „Šis milijonas – tai investicija į mūsų pačių saugią ateitį ir savo pačių sveikatos priežiūrą. Negali žinoti, kada tau pačiam neprireiks to aparato, kuriam paaukojai“, - sakė Lietuvos žmonių gerumo sujaudinta Rasa Jančiauskienė, onkologė chemoterapeutė iš Kauno medicinos universiteto Onkologijos klinikos.
Iš viso per šešias „Gerumo dienas“ buvo paaukota per 6,3 milijono litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius