Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maksas Melmanas išleido septintąjį albumą

„Po albumo „Nuodai. P. S. Lyg paskutinį kartą“ mums priklijuota chuliganų „etiketė“ visiškai netiks“, – juokauja Metų roko grupės titulą pelniusios „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas.
Foto naujienai: Maksas Melmanas išleido septintąjį albumą
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt
„Po albumo „Nuodai. P. S. Lyg paskutinį kartą“ mums priklijuota chuliganų „etiketė“ visiškai netiks“, – juokauja Metų roko grupės titulą pelniusios „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas.

Keletas faktų

Gimė 1977 m. spalio 11 d. Vilniuje.
Mokslai: savamokslis atlikėjas.
Veikla: 1995 m. su bendraminčiais įkūrė lengvojo roko grupę „Biplan“. Pats kuria ir muziką, ir tekstus.
Diskografija: išleido 4 albumus Lietuvoje („Banzai“, „Braškės“, „Jazz,e tik merginos“, „Chuligans“) ir 2 Rusijoje („Blondinkam“, „V jazz,e tolko dievuški“).
Apdovanojimai: geriausia roko ir metų grupė, geriausias metų vaizdo klipas (2004 m.) ir kt.
Šeima: vedęs.
Silpnybės: automobiliai, ledo ritulys ir skanus maistas.

Kuo naujasis jūsų albumas skiriasi nuo ankstesnių?

Būtų banalu sakyti, kad jis yra brandesnis, nors taip ir yra. Sakyčiau, „Nuodai. P. S. Lyg paskutinį kartą“ yra kur kas romantiškesnis ir lyriškesnis.

Išaugote iš „chuliganiško“ įvaizdžio?..

Po paskutinio „Chuligans“ albumo tokią „etiketę“ mums prilipdė žurnalistai. Iš tikrųjų širdies gilumoje visą laiką buvome lyrikai (šypsosi). Iki dabar mano mėgstamiausias – filmo „Amelija“ iš Monmartro“ garso takelis. Toks romantiškas ir šviesus...

Jūsų albumo pavadinimas skamba labai fatališkai...

Jį sugalvojome paskutinę minutę, kai jau baigėme albumo įrašus. Ir ne todėl, kad jame yra daina tokiu pačiu pavadinimu. Tiesiog frazė „lyg paskutinį kartą“ geriausiai atitinka ne tik albumo, bet ir to, ką dabar darome, esmę. Norėjome pagroti taip, kaip niekada iki tol negrojome. Lyg paskutinį kartą. Manau, viską gyvenime reikia daryti taip, tarsi ši diena būtų paskutinė. Juk niekada nežinai, kas gali nutikti rytoj.

Žodis „nuodai“ kelia šiurpą. Ką turėjote omenyje?


Kiekvienas pavadinimą gali suvokti taip, kaip jam patinka, kas jam arčiau širdies. Nuodų gali būti visokių: pavasario, meilės, ir jie, beje, yra svaiginamai saldūs (šypsosi).

Pernai spalį šventėte tryliktąjį grupės gimtadienį. Nesate prietaringas?..

Nebijau nei skaičiaus 13, nei penktadienio tryliktos dienos. Tai – tik skaičiai, kurių nesureikšminu. Tryliktąjį gimtadienį pavadinčiau atskaitos tašku, linija, vedančia į naują kūrybinį etapą. Natūralu – keičiamės mes, keičiasi ir mūsų kūryba.

Turbūt per tiek muzikavimo metų grupė patyrė ir šilto, ir šalto?


Visko buvo. Ir pakilimų, ir nuosmukių, ir kūrybinių krizių – viskas kaip ir gyvenime. Jaučiamės tarsi tolimųjų distancijų bėgikai – nežinai, kokios kliūtys laukia kelyje. Tai gerai, nes jei visą laiką tik sektųsi, nebūtų stimulo siekti daugiau, neskatintų kūrybinių ieškojimų.
Kai prisimenu pačią pradžią, buvome tokie žali, jauni ir naivūs. Nors kai neseniai perklausiau mūsų pirmąjį albumą „Banzai“, pats nustebau, kokios tada buvo mūsų deklaruojamos idėjos. Ohoho! Tokių dabar gal net į galvą nešautų.

Kaip gimė grupės pavadinimas?

Iš pradžių pasivadinome „Planas B“, paskui kvailiojant prilipo „B planas“, kol vieną dieną kažkas pakišo mintį, jog „Biplanai“ (išvertus reiškia „dvisparnis lėktuvas“) skamba kur kas romantiškiau. Tai mums asocijavosi su skrydžiu, begalinėmis erdvėmis.

Jus vadina linksmos sielos atlikėju. Ar krizė nuotaikos nesugadino?


Ir dar kaip ta krizė gadina nuotaiką, nes apie ją kasdien visi ir visur tekalba. Manau, būtų kur kas baisiau, jei ištiktų žmogiškumo krizė. O finansinė ne tokia skausminga. Turbūt daugelis dar prisimena laikus, kai kiaušinius dalydavo tik trečiadienis ir tik po dešimt „štukų“. Ir nieko, iš bado nenumirėme (juokiasi).
Tiesa, koncertų sumažėjo, bet žvelgiu optimistiškai. Svarbiausia – nenustoti kurti. Jau turime tris naujas dainas aštuntajam mūsų albumui. Taigi nesakome, kad neliko prasmės. Jei taip atsitiktų, būtų labai liūdna.

Ne per seniausiai sakėte, kad neplanuojate vaikų, nežadate tapti abstinentu ir t. t. Prisišnekėjote...

Na, abstinentu netapau, o visa kita vyksta pagal planą. Tai, kad vasarą tapsiu tėčiu, manęs nebaugina. Ši žinia nebuvo it griaustinis iš giedro dangaus. Jaučiuosi tam subrendęs. Su nekantrumu laukiu tos dienos. Esu įsitikinęs, kad mažasis Melmaniukas bus talentingesnis už tėvelį.

Esate sakęs, kad vyrai ieško idealių moterų. Kartais – ir visą gyvenimą. Jums pasisekė...


Net 110 procentų. Žodį „myliu“ ištariu tik gerai pagalvojęs. Tai – didelė atsakomybė. Laimė, toms idealo paieškoms nesugaišau viso gyvenimo. Esu ramus, nes žinau, kad po penkerių metų galėsiu pasakyti tą patį. Nes meilė arba yra ir visam gyvenimui, arba jos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius