Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

"Mango" lieka tik prisiminimuose

Žaviosios atlikėjos rankose laiko geriausios 2007 metų grupės apdovanojimą ir džiaugiasi sceną paliekančios iškelta galva. Koncertų salės iki šiol pilnos, o Viktorija, Rima ir Lina vis dar populiarios.
Foto naujienai: "Mango" lieka tik prisiminimuose
Grupė "Mango". Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt
Dešimt metų - tokį jubiliejų šiemet švenčia grupės „Mango" merginos. Žaviosios atlikėjos rankose laiko geriausios 2007 metų grupės apdovanojimą ir džiaugiasi sceną paliekančios iškelta galva. Koncertų salės iki šiol pilnos, o Viktorija, Rima ir Lina vis dar populiarios.


Kodėl „Mango" išsiskyrė

Prieš pusmetį pasklidusiomis kalbomis, kad ilgametė merginų grupė ketina pasukti skirtingais keliais, niekas negalėjo patikėti. Buvo manančių, kad tai reklaminis triukas - juk šitokiu būdu nesunku vėl visiems garsiai priminti apie save. Tačiau merginos tvirtai apsisprendė. Tiesa, pradžioje buvo ypač sunku, mat, kaip dabar pati Rima sako, ji pirmoji prabilo apie tai, kad jau pats laikas nutraukti grupės „Mango" veiklą. „Viskas prasidėjo prieš metus. Supratau, kad nebenoriu ir nebegaliu. Pajutau, kad atėjo pats laikas keisti gyvenimo būdą. Nebesinorėjo lipti į sceną per kančią. Troškau kažko naujo", - tvirtus argumentus dėsto Rima. Tačiau pripažįsta, kad prabilti apie tai buvo labai sunku. Mergina apie savo sumanymą pirmiausia pasakė prodiuseriams, kurie tam, aišku, nepritarė. Rima apie savo sprendimą Viktorijai ir Linai pasakė tik po ilgų diskusijų su grupės vadybininkais.


Viktorijai lengva depresija

Neseniai žmona tapusią Liną ši idėja išgąsdino kiek mažiau, tačiau Viktorija nuoširdžiai išgyveno ir visaip bandė Rimą įtikinti, jog dar tikrai ne laikas viską nutraukti. „Bandžiau sudėlioti visus pliusus ir minusus, įtikinti, kad mums dar reikia dainuoti, juk pilnos salės ir mes dar popiuliarios. Tačiau suvokiu ir tai, kad jeigu žmogus tvirtai apsisprendė ir jo argumentai labai svarūs - per prievartą nieko nepadarysi. Supratau, būtų labai sunku būti vienoje scenoje su žmogumi, kuris savęs visu šimtu procentų nebegali atiduoti publikai - iš to juk nieko gero neišeitų", - įsitikinusi Viktorija. Mergina teigia itin išgyvenanti dėl šių pasikeitimų ir sako, kad ją apėmusi „lengvos formos depresija". „Net mano draugas Edgaras išgyvena kartu su manimi. Vos sužinojęs šią žinią iš karto prasitarė, kad pats laikas susikaupti ir sukaupti jėgas sunkiam laikotarpiui. Palaikymo man tikrai reikia", - sako Viktorija.

Na, o Rima pripažįsta, kad dabar apie faktą, jog grupės „Mango" nebebus, kalbėti jau lengviau. „Nereikia slėpti, kad per tą laiką, kol sprendėsi grupės likimas, buvo visko - pykčių, nuoskaudų, nepasitenkinimo. O aš jaučiausiu kalta, nes viena ėjau kita barikadų puse. Tik per paskutiniuosius turus buvo akimirkų, kada net Vika su Lina susimąstydavo ir pasakydavo, kad gal iš tiesų šis žingsnis, kurį žengiame, yra teisingas. Tada ir man pasidarė kiek lengviau", - atvirai sakė Rima.


Dirbo demokratinės diktatūros sąlygomis
„Radiocentro" apdovanojimuose gautą geriausios metų dainos titulą merginos vadina pačiu svarbiausiu. Linai - tai pirmasis apdovanojimas, o Viktorijai ir Rimai - atpildas už ilgą ir prasmingą dešimtmetį kartu su grupe „Mango". „Manau, kad kiekvienas, nuspendęs baigti muzikinę karjerą, galėtų tik pasvajoti apie tokį laimėjimą. Geriau jau ir būti negalėjo", - įsitikinusi Viktorija. Dabar merginos svajoja po atsisveikinimo turo Dubline, Londone ir Lietuvoje visos kartu nuskristi į kokį šiltą kraštą ir smagiai padūkti. „Su karščiausiomis emocijomis ten, kur šilta ir ten, kur mes visi kartu", - nekantrauja Viktorija.
Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Merginos, atrodo, pritaria šiam posakiui ir teigdamos, kad per grupės gyvavimo metus būta tiek lengvesnių, tiek sunkesnių dienų, pripažįsta, jog šių dešimt prasmingų, spalvingų, įdomių ir nelengvų metų atiduota taip mėgstamai grupei. „Ir džiaugsmo, ir skausmo ašarų ir nusivylimo akimirkų, ir euforijos protrūkių - per šitiek metų buvo visko. Užaugome, subrendome, įgijome gyvenimiškos patirties ir kaip reikiant užsigrūdinome", - nostalgiškai kalba Vika. Nors pramogų pasaulio užkulisiuose netyla kalbos, kad merginoms dirbti kartu su prodiuseriais Gintaru ir Mindaugu Bendžiais nebuvo lengva, jos pačios šiuo klausimu turi tvirtą nuomonę. „Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad jie nebuvo mūsų vadybininkai. Taip, jie buvo, bet šie žmonės ir sukūrė „Mango" grupę, jų žodis daugeliu atveju buvo pirmas ir paskutinis, tačiau jeigu yra manančių, kad mes neturėjome sprendimo teisės ir negalėjome daryti įtakos tam tikriems dalykams, tie labai apsirinka. Kiekvienoje situacijoje ieškodavome kompromiso ir jį būtinai surasdavome, - teigia Rima. - Esu įsitikinusi, jeigu to vadovavimo nebūtų buvę, „Mango" būtų gyvavusi vos keletą metų, nes 3 merginoms surasti vieną sprendimą labai sunku. Juolab, kad mes visos labai skirtingos. Todėl dabar kartais pagalvoju, kad gerai, jog buvo tas, kuris pasako ir padeda tašką, kitaip būtų vadovautasi vien emocijomis", - juokiasi Rima ir nuoširdų darbą grupėje „Mango" pavadina demokratiška diktatūra.


Nauji tikslai

Taškas padėtas. O kas toliau? Kad ir kaip būtų keista, nieko konkretaus merginos taip ir nepasakė, nes teigia iki šiol nežinančios. Lina turi planų išvažiuoti į Angliją pas ten dirbantį vyrą. „Galiu išduoti paslaptį - būsiu namų šeimininkė", - juokiasi ji. Tačiau vėliau paaiškina, kad iš tiesų net nenutuokia, ką galėtų svetur veikti. „Pirmiausia pabūsiu gera namų šeimininke, o paskui pažiūrėsim. Juk kiekviena moteris giliai širdyje pasvajoja apie namų šeimininkės vaidmenį", - įsitikinusi jauna moteris. Viktorija, šiuo metu išgyvenanti lengvą depresiją, sakė taip pat jokių viliojančių pasiūlymų kol kas negavusi. „Gal ir juokingai skamba, bet tikrai nežinau, ką toliau veiksiu. Iš pradžių ta nežinomybė labai intrigavo, o dabar jaučiu, kad jau pradėjau jos bijoti", - kaip visada atvirai ir paprastai paaiškina. Viktorija Perminaitė prasitarė, kad jai tikrai nesvetimas ir mielas darbas būtų netgi kažkur už kadro, užkulisiuose. O jei vėl scena? Akimirką patyli ir drąsiai teigia, kad jeigu gautų viliojantį pasiūlymą, į sceną dar tikrai liptų. „Kiti sako kad mums jau pats laikas vaikus gimdyti, mamomis būti, o mes dar scenoje strypčiojame. Bet aš dar tokia kartais vaikiška jaučiuosi... Esu jauna, energinga. O kam dėl to blogai?" - intriguoja Viktorija. Mergina sako svajojanti išmokti anglų ir ispanų kalbas, o paskui gal netgi kažkur išvažiuoti. O vestuvės?! Juk su Edgaru Lubiu Viktorija draugauja jau ne vienerius metus? „Tam reikia pasiruošti. Dabar turėsiu daug laiko, tai galbūt?!", - išsisukdama nuo tiesaus atsakymo, gudriai kalba Viktorija. Rima, pastūmėjusi nutraukti grupės „Mango" veiklą, nustebino labiausiai. Ji taip pat nėra tiksliai apsisprendusi, ką norėtų veikti. Tačiau viena žino, kad taip, kaip gyveno pastaruosius dešimt metų, jau nebegyvens. „Tiesą pasakius, tik dabar pradėjau domėtis darbo pasiūlymais, pradėjau domėtis kaip parašyti savo CV. Tačiau džiaugiuosi, kad šalia „Mango" veiklos baigiau vadybos studijas, o dabar jau esu gavusi porą darbo pasiūlymų. Dėl to labai džiaugiuosi", - sakė Rima, tačiau tiksliai nieko neatskleidė, mat yra prietaringa. Su draugu Aidu jau septynerius metus gyvenanti moteris nutyli ir apie šeimą, tik prasitarė, kad šiuo metu remontuojamame poros būste jau yra paruoštas vaikų kambarys. „Daugiau apie tai nieko nenoriu sakyti", - šypsosi mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius