-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mantas Vaitiekūnas: esu paprastas vaikinas iš provincijos

Kad Mantas Vaitiekūnas (30) pasirinks aktoriaus kelią, jauno vyro krikšto tėtvas išpranašavo prieš trisdešimt metų. „Kai gimiau, jis pažvelgė į mane ir pasakė: „Šitas bus aktorius", - taip Mantui pasakojo mama.
Foto naujienai: Mantas Vaitiekūnas: esu paprastas vaikinas iš provincijos
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt

Kad Mantas Vaitiekūnas (30) pasirinks aktoriaus kelią, jauno vyro krikšto tėtvas išpranašavo prieš trisdešimt metų. „Kai gimiau, jis pažvelgė į mane ir pasakė: „Šitas bus aktorius", - taip Mantui pasakojo mama.


Ką tik atšventėte trisdešimtąjį gimtadienį. Tai daug ar mažai?


Kaip vyrui - mažai. Širdyje jaučiuosi jaunas. Man atrodo, taip jausiuosi ir būdamas šešiasdešimties. O kaip aktoriui toks amžius jau branda... Gal ir per mažai nuveikta... Tai amžius, kai pradedi laukti galimybės suvaidinti kažkokį rimtą personažą. Gal ir blogai darau, bet daug kam prisipažįstu, kad jaučiu tuštumą. Dar negaliu pasigirti prasmingais vaidmenimis, laukiu savo valandos, savo didžiojo vaidmens.


Jaučiatės vertas to didžiojo vaidmens?


Jaučiuosi tam subrendęs. Įgijau nemažai patirties, labai noriu save išbandyti.


Jau išmėginote jėgas televizijoje. Seriale „Moterys meluoja geriau" sukurtas Tomo personažas Jums artimas?


Oi, ne! Man britku į jį žiūrėti. Gyvenime aš toks tikrai nesu, taip nesielgiu, o tokius vyrus vadinu liurbiais, lepšiais. Jei ateityje dar filmuosiuosi seriale, prašysiu man tokių personažų nebeskirti.


Televizija - tai šansas būti pastebėtam?


Gavau pamoką, kad reikia rinktis, kur eini. Negalima pulti stačia galva. Pavyzdžiui, laidoje „Dar pažiūrėsim..." mes, galima sakyti, ne dirbame, o linksminamės. Pažįstame vienas kitą jau dešimt metų, todėl su tokia gera kompanija, su puikiu režisieriumi vienas malonumas dirbti. Negaliu ginčytis - televizijoje ir pinigai didesni, ir išpopuliarėti galima greičiau.


Išpopuliarėti nebaisu? Juk Jūsų bendraamžiai Vytautas Rumšas jaunesnysis, Audrius Bružas, Marius Jampolskis ne visada būna patenkinti, kai žurnalistai įkyriai kišasi į jų gyvenimą...


Šito nebijau. Nesu toks populiarus, kad mane narstytų po kaulelį. Be to, nelabai leisčiau. Nemanau, kad mano gyvenimas kažkam įdomus.


Kadaise ir Jūsų kolegų asmeninis gyvenimas aplinkinių nedomino. Užteko tik pakliūti į televiziją...


Nors aš patekau į televiziją, vis dar esu tas paprastas vaikinas iš provincijos ir per daug įkyraus dėmesio nesulaukiau. Man jo ir nereikia! Na, visi praeina tą populiarumo etapą, kai iš pradžių džiaugiesi, mėgaujiesi dėmesiu, o paskui imi slapstytis nuo svetimų akių. Tas perdėtas dėmesys tampa kančia. Ne kartą dėl to skundėsi kolegos. Juos fotografuoja, o aš sėdžiu šalia ramus, nes galiausiai arba mane iškerpa iš nuotraukos, arba parašo, tarkime, aktorius Ramūnas Cicėnas su draugu.


Prasitarėte, kad rinkotės tarp krepšinio ir aktorystės.


Taip, tik krepšiniui pritrūko ūgio. Iš pradžių žadėjau mokytis pas Andželiką Choliną. Per atranką teko šokti, tad sušilau, suprakaitavau ir iškart pasakiau, kad tai ne man. Vaidybos paslapčių mokiausi pas Rimą Tuminą. O dabar ratas apsisuko, ir aš vėl patekau pas Andželiką - ji mane pakvietė šokti spektaklyje „Vyrai ir moterys". Esu jai dėkingas už suteiktą galimybę pabūti šokėjo kailyje. Pasirodo, mėgstu šokti!


Ką galima sužinoti apie Jūsų asmeninį gyvenimą?


Esu vedęs, su žmona Brigita auginame sūnelį. Daugiau nieko nenoriu pasakoti. Tiesiog esame graži šeima. Brigita - graži ir protinga moteris, gera žmona, puiki mama.


Scenoje dažnai tenka bučiuotis. Nesijaudinate?


Absoliučiai nieko nejaučiu. Kai reikia bučiuotis su partnere, kurią pažįsti dešimt metų, tai tas pats, kaip bučiuoti seserį. Oi, čia turbūt nenormaliai nuskambėjo (juokiasi)!.. Bučiniui scenoje nereikia jokių pastangų. Kai pirmą kartą bučiavausi su Inga Norkute (seriale „Moterys meluoja geriau" vaidina Medą - aut. past.) truputį paraudonavome vienas prieš kitą, pirštukus patrynėme į delniukus, nes iki tol vienas kito nepažinojome. Mus vėliau ir į lovą suguldė - jokių problemų!


Jei nebūtumėt vedęs, tokią moterį kaip Meda kviestumėte į pasimatymą?


Manau, kad kviesčiau. Man patinka tokios guvios, energingos moterys, truputėlį patarškos. Iš jų sklinda gera energija. Sunkiau būtų bendrauti su mimoza, iš kurios tektų traukti po žodelį.


Mantai, o kas toliau? Atsibos teatras, tapsite verslininku?


Ne. Svajoju sukurti vieną, bet labai didelį, prasmingą vaidmenį. Noriu užauginti sūnų, taip pat pastatyti namą. Aišku, būna momentų, kai viskas atsibosta, norisi pasielgti spontaniškai - viską mesti ir toli išvažiuoti. Bet dabar, kai turiu šeimą, nebesu toks drąsus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius