Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelas Jacksonas (1958–2009). Gyvųjų orgijos prie mirusiojo

Šis dainininkas buvo vadinamas ekscentrišku keistuoliu. Bet net ir jam būtų buvę sunku numatyti, kokios aistros užvirs dėl jo laidotuvių ir palikimo. Liko daugybė neatsakytų klausimų.
Foto naujienai: Michaelas Jacksonas (1958–2009). Gyvųjų orgijos prie mirusiojo
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Šis dainininkas buvo vadinamas ekscentrišku keistuoliu. Bet net ir jam būtų buvę sunku numatyti, kokios aistros užvirs dėl jo laidotuvių ir palikimo. Liko daugybė neatsakytų klausimų.


Net ir iš kūno daromas šou


Kodėl per atsisveikinimo ceremoniją nebuvo atidarytas prabangus karstas? Ar tai reiškė, kad karstas buvo tuščias? Kur iš tikrųjų palaidotas Michaelas? Juk jo kūnas nebuvo nugabentas nei į kapines, nei į „Neverland" rančą, kurioje galėjo būti šio talentingo žmogaus amžino poilsio vieta.

Michaelo sesuo La Toya (53) pirmoji garsiai prabilo apie tai, kad jos brolis buvo nužudytas. „Michaelas buvo apsuptas žmonių, kurie visiškai nepaisė jo interesų. Jis niekuomet nebūtų koncertavęs Londone. Miręs Michaelas kur kas vertingesnis nei gyvas." Sesuo tvirtina, kad ant brolio kaklo rasti keturi švieži dūrių pėdsakai. Baisiausia tai, kad sunku suprasti, ar artimieji meluoja, ar sako tiesą. Juk šiandien jie už kiekvieną sensacingą interviu gali gauti apvalią sumelę.


Kautynės dėl vaikų globos?


Daugumą žmonių neramina dainininko trijų mažamečių vaikų likimas. Kalbama, kad Michaelas norėjo, jog jo vaikais po mirties pasirūpintų jo artima draugė ir kolegė Diana Ross (65). „Michaelas buvo prašęs manęs kada nors pasirūpinti jo vaikais. Ši žinia man tikrai nebuvo naujiena. Kol kas išgyvenu didžiulį netekties skausmą. Dėl vaikų globos padarysiu viską, ką galėsiu", - žurnalistams prisipažino dainininkė.

Žinoma, kad tikroji vyresniųjų dviejų vaikų motina Debbie Rowe (50) po skyrybų 1999 m., gavusi iš Michaelo vienkartinę 8 mln. ir kiekvienais metais gaudama iš buvusio vyro dar po 900 tūkst. JAV dolerių, „pardavė" savo motinystės teises. Kai 2001 m. Michaelui buvo iškelta byla dėl nepilnamečių tvirkinimo, Debbie pareiškė norą atsiimti iš jo vaikus, tačiau, dainininkui pasiūlius apie 4 mln. JAV dolerių ir nupirkus prabangų namą, jos motiniškas įniršis iš karto atslūgo. Neseniai pasklido kalbos, kad nepatenkinta Jacksonų šeima dar kartą sumokėjo Debbie 4 mln. JAV dolerių. Taip ši moteris neva pardavusi savo teisę į vaikų globą buvusiai anytai. Maža to, neseniai artima Debbie draugė paviešino žinutes ir elektroninius laiškus, kuriuose Rowe kalba apie Michaelo vaikus. „Mano advokatas liepia prisiimti atsakomybę už vaikų gerovę. Ar aš noriu vaikų? Po velnių, žinoma, kad ne! O kaip atrodys, jei paprašysiu teisės jais rūpintis? Taip ir padarysiu, nes nenoriu atrodyti tokia, kuri tiesiog atidavė savo vaikus ir juos pamiršo", - tai citata iš Debbie laiško, kurį ji rašė draugei šių metų liepos 5 dieną. „Tai ne mano vaikai. Jie visuomet buvo Michaelo. O aš buvau geriausia jo draugė", - citata iš kito Debbie rašyto laiško šių metų liepos 2 dieną. Įdomu tai, kad šiai „geriausiai draugei" Michaelas leisdavo matytis su vaikais, tačiau buvo griežtai uždraudęs prasitarti, jog ji yra tikroji jų motina.


Palikimas


Savo paskutinę valią dainininkas išreiškė 2002 m. parašytame testamente. Buvo paviešintos tik kai kurios šio oficialaus dokumento detalės. Įdomu tai, kad Michaelas nieko nepaliko tėvui. Matyt, negalėjo atleisti už patirtus pažeminimus vaikystėje. Juk net savo mylimai šimpanzei Michaelas po mirties skyrė 2 mln. JAV dolerių. Buvusiai žmonai ir dviejų vaikų motinai Debbie Row jis irgi nepaliko nė cento. Visas turtas priklauso „Michael Jackson Family Trust" fondui, kurio valdytoja paskirta dainininko mama Katherine Jackson (79). Vaikų globą taip pat kol kas teismas skyrė jai. Uolioji močiutė, vos išklausiusi šio teismo sprendimo, nuskubėjo tiesiai į Michaelo namus, kuriuose žinojo esant daug antikvarinių vertybių bei meno kūrinių. Gana solidžią sumą dainininkas skyrė ir keliems labdaros fondams. Nei fondų pavadinimai, nei pinigų suma neatskleidžiami. Mažiausiai pusę amžiaus Michaelo autorinių teisių paveldėtojai (jei tik neatsisakys ar neparduos savo teisių) gaus didžiulius honorarus už kiekvieną kažkada Michaelo ištartą žodį ar parodytą gestą. Tai tikrai neišsenkantis pinigų šaltinis. Nors popkaralius dar nepalaidotas, jo dainos ir vėl užkariavo hitų viršūnes. Vadinasi, netrukus visos M. Jacksono paliktos skolos bus padengtos.

Šiuo metu Michaelo mirtis tiriama kaip nužudymo byla. Belieka luktelti ir galbūt paaiškės tikrasis Michaelo žudikas, o popkaraliaus siela pagaliau galės ilsėtis ramybėje...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius