Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė filmo „Purvini šokiai“ žvaigždė Patrickas Swayze‘as

Pirmadienį, rugsėjo 14-ąją, po ilgos kovos su kasos vėžiu, mirė filmo „Purvini šokiai" (1987) žvaigždė Patrickas Swayze‘as. Jam buvo 57 metai. Aktorius ir šokėjas mirė savo namuose. Visus 20 mėnesių jį kovoje su liga palaikė šeima.
Foto naujienai: Mirė filmo „Purvini šokiai“ žvaigždė Patrickas Swayze‘as
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Pirmadienį, rugsėjo 14-ąją, po ilgos kovos su kasos vėžiu, mirė filmo „Purvini šokiai" (1987) žvaigždė Patrickas Swayze‘as. Jam buvo 57 metai. Aktorius ir šokėjas mirė savo namuose. Visus 20 mėnesių jį kovoje su liga palaikė šeima.

Ketvirta ligos stadija P.Swayze‘ui buvo diagnozuota 2008-ųjų sausį, tačiau aktorius pažadėjo kovoti su liga ir nenuleisti rankų. Jis sutiko išbandyti eksperimentinį gydymą stipriais naujais vaistais. Jis stebino Holivudą sutikęs filmuotis naujose detektyvinio serialo „The Beast" serijose, kur jis atliko varginantį pagrindinį vaidmenį. Šios serijos buvo parodytos metų pradžioje.

„Visi manė, kad aš kvanktelėjau ir kad sugadinsiu visą reikalą", - sakė aktorius 2009-ųjų sausį, duodamas interviu.

Šių metų pradžioje Patrickas Swayze‘as kartu su žmona Lisa Niemi ėmėsi rašyti atsiminimų knygą.
Filmas „Purvini šokiai", kuris vos nežlugo dėl mažo biudžeto, susilaukė masinio populiarumo ir uždirbo abiems pagrindiniams aktoriams po Auksinio gaublio nominaciją, tuo pačiu išpopuliarindamas singlą „(I've Had) The Time of My Life".

Prodiuseriai nedėjo pernelyg daug vilčių į filmą, bet jis uždirbo 214 mln. JAV dolerių visame pasaulyje. P. Swayze‘as buvo šio filmo garso takelio bendraautorius  ir atliko dainą „She's Like the Wind", kuri popmuzikos topuose pakilo iki trečios vietos. Filmas išliko labai populiarus daugiau nei du dešimtmečius.


1990-ųjų filmas „Vaiduoklis" tapo populiaresniu ir už „Purvinus šokius". Visame pasaulyje jis uždirbo 505 mln. JAV dolerių. „Vaiduoklis" buvo pripažintas geriausiu filmu ir gavo Akademijos apdovanojimą. Whoopi Goldberg gavo „Oskarą" už antraplanį vaidmenį šioje kino juostoje.


P.Swayze‘as gimė 1952-aisiais, rugpjūčio 18-ąją. Jis anksti pateko į pramogų pasaulį. Aktoriaus tėvas buvo jojimo čempionas, o mama vadovavo savo baleto mokyklai.

P.Swayze‘as mokėsi šokti nuo mažens. Jo atliktas Danny Zuko vaidmuo Brodvėjaus spektaklyje „Grease" patraukė Holivudo dėmesį ir 1970-aisiais aktorius persikraustė į Vakarinę pakrantę. Jis gaudavo nedidelių vaidmenų televizijoje ir kine.

Pagrindinius vaidmenis, kuriais išgarsėjo, jis atliko 1983-iųjų filme „The Outsiders" ir 1984-ųjų „Red Dawn".

Po vaidmenų filmuose „Purvini šokiai" ir „Vaiduoklis" P. Swayze‘o karjeroje įvyko pertrauka. Viena iš priežasčių buvo ir kova su alkoholizmu.

Dėl šių problemų ir netinkamo holivudiško gyvenimo būdo, aktorius su žmona grįžo gyventi į Teksasą. 2001-aisiais jis nusifilmavo filmuose „The Green Dragon" ir „Donnie Darko".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius