Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Vytautas Kernagis

Šiąnakt mirė su skrandžio vėžiu kovojęs maestro Vytautas Kernagis. Sunki liga jam buvo diagnozuota praėjusią vasarą.
Foto naujienai: Mirė Vytautas Kernagis
Foto naujienai: Mirė Vytautas Kernagis / zmones24.lt
Šiąnakt mirė su skrandžio vėžiu kovojęs maestro Vytautas Kernagis. Sunki liga jam buvo diagnozuota praėjusią vasarą. Dar visai neseniai apie sveikatos pagerėjimą kalbėjęs ir viešai vėl rodytis pradėjęs V.Kernagis šią savaitę vėl buvo atsidūręs reanimacijos skyriuje.
Vasario 12-ąją Vytautas Kernagis Prezidento Valdo Adamkaus buvo apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija už populiariosios kūrybos profesionalumą ir artistiškumą. Tokia premija populiariojo žanro atstovui buvo įteikta pirmą kartą.
Pagerbdama šiąnakt Anapilin iškeliavusį Vytautą Kernagį, Lietuvos televizija keičia šeštadienio ir sekmadienio programą. Šeštadienio popietę bus transliuojamos specialios laidos V. Kernagiui atminti, skambės jo atliekamos dainos, bus rodomi vaizdo klipai su dainomis, kurias mintinai dainuoja visa Lietuva. Sekmadienį vietoj anonsuoto filmo „Nibelungų žiedas“ 21 valandą bus rodomas filmas „Maža išpažintis“, kuriame vaidino Vytautas Kernagis. Filmą Vytauto Bubnio apysakos „Arberonas" motyvais 1971 m. sukūrė Algirdas Araminas. Tai pat vaidina Monika Mironaitė, Vaiva Mainelytė, Rūta Staliliūnaitė, Gediminas Girdvainis, Gediominas Karka, Juozas Budraitis. Būtent „Mažoje išpažintyje“ Kernagis ištaria „Benai, plaukiam į Nidą!“. Ši frazė lydėjo jį iki gyvenimo pabaigos...
Po filmo prasidės laida „Vakaras su Vytautu Kernagiu“. Laida buvo transliuota per praėjusias Kūčias, ir tai buvo paskutinysis dainininko interviu Lietuvos televizijai. Šiandien Žilvino Pekarsko pokalbis su maestro įgauna kitą prasmę.
Šiandien, kovo 15 dieną, 19.05 val. laidoje „In memoriam. Su meile ir pagarba Vytautui Kernagiui“ ir TV3 televizija atiduos pagarbą didžiam Žmogui Vytautui Kernagiui. Minėdama jo šviesų atminimą TV3 rodys maestro tikro garso koncertą „Teisingos dienos“ bei reportažus iš televizijos laidų archyvo. TV3 televizija reiškia nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems ir pažįstamiems.
V.Kernagis bus pašarvotas Vilniaus šv. Jonų bažnyčioje. Atsisveikinti su Maestro bus galima nuo sekmadienio 18 val. Laidotuvės vyks pirmadienį, 13 val., Antakalnio kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius