Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite: aktorė Eva Green

Aš visada norėjau būti savo svajonių moterimi. Yra daug moterų, kurias stebiu, kuriomis žaviuosi, kokia noriu būti pati. Daili, keistų veido bruožų, įdomi, jausminga, kartais isteriška, žinanti, ko nori, žingsniuojanti tarsi Malena iš D. Tornatorės filmo, su pirkinių maišeliais, paprasčiausia suknele, tačiau gilių akių ir to kažko, kas patraukia dėmesį.
Eva Green
Eva Green / Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr.
Temos: 1 Eva Green

(I pedaled as fast as I could… as if I were escaping from longing, from innocence, from her. Time has passed, and I have loved many women. And as they’ve held me close… and asked if I will remember them I’ve said, „Yes, I will remember you.“ But the only one I’ve never forgotten is the one who never asked… Malena.)

Šiandien man svarbi aktorė Eva Green. Prancūzaitė, kine debiutavusi kaip Izabelė mano gyvenimo filme „Svajotojai“. Pirmą kartą ją pamačiau didžiajame ekrane legendiniame Vilniaus kino teatre „Lietuva“ ir negalėjau atitraukti akių. Stebėjau jos judesius, jos šypseną, grožį, jos rūbus, klausiau prancūziško akcento. Ji tokia moteriška, paslaptinga, rimta, susikaupusi, gaivališka ir intriguojanti. Tai buvo mano pirmas pasimatymas su ja ir pirmasis jos vaidmuo kine. Drąsus, intriguojantis vaidmuo, sukėlęs nemažą reakciją vien dėl drąsaus Evos poelgio apsinuoginti prieš kamerą. Ir nors jos tėtis iki šiol nepažiūrėjo „Svajotojų“ vien dėl tos priežasties, pati Eva iki šiol prisimena šią patirtį kaip vieną geriausių savo gyvenime. Juk debiutuoti paties Bernardo Bertolucci filme yra tikras svajonės išsipildymas!

Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Eva Green
Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Eva Green

Eva gimė prancūzų aktorės ir švedo šeimoje, ilgą laiką gyveno Paryžiuje, nuo 14 metų vaidino teatre, o sulaukusi 22 metų atkreipė į save dėmesį kaip į kino aktorę. Ji renkasi arba ją renkasi vaidmenys, kuriuos įkūnydama moteris turi būti drąsi, viliojanti, ragana, sirena, stipri ir tamsi moteris, tarsi nebyliojo kino aktorė – didelėmis akimis, ilgomis blakstienomis, ramiais, plastiškais kūno judesiais, žemu balsu – kaip gotikinė Greta Garbo. B. Bertolucci atskleidžia, kad jau pirmo susitikimo metu akyse pamatė tą paslaptingą, užburiantį žvilgsnį. Eva vaidino karalienę Ridley Scott filme, buvo Džeimso Bondo mergina „Kazino Royale“, ragana „Auksiniame kompase“, keistuolė mokytoja filme „Įskilimai“, o šiuo metu įnirtingai ruošiasi naujam vaidmeniui Tim Burton filme „Dark Shadows“.

Eva pasakoja, kad daugelyje situacijų, ypač atsirinkdama vaidmenis, ji remiasi jausmais (kaip taip moteriška!). „Atsirinkti vaidmenis yra labai sunku, kartais per sunku. Aš turiu pajusti aistrą, įsimylėti savo heroję ir režisierių, su kuriuo dirbu. Turi atsirasti tikrą, nesuvaidintą ryšį su režisieriumi, aš nenoriu dirbti tiesiog už pinigus. Tai privalo būti labai stipru, jausminga ir sunku.“ Todėl pati darbo pradžia filmavimo aikštelėje Evai yra sudėtinga tol, kol ji prisijaukina aplink save esančius žmones.

Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Eva Green
Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Eva Green

Gyvenime ji sugeba patraukti dėmesį pati to nenorėdama, nors yra drovi ir kartais savimi nepasitikinti, tačiau tai netrukdo jai spinduliuoti tuo vidiniu grožiu, kurio jai nestinga. Ir nors pati Eva sako, kad komplimentai jos grožiui sukelia pyktį „Kaip aktorė noriu būti žinoma už tai, ką veikiu, už vaidmenis, kuriuos įkūniju. Kitaip būčiau modeliu“, visgi ji yra buvusi Emporio Armani, Lancôme, Christian Dior namų veidu, o savo suknelėmis žengdama raudonu kilimu šokiruoja mados kritikus.

O man ji visada bus ta moteris, kuri sužavėjo iš pirmo žvilgsnio, užburė savo moteriškais judesiais ir manieromis, savo švelnumu ir akyse kartais suspindinčia baime.

Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Pavadinimas
Zaidziameparyziu.wordpress.com nuotr./Pavadinimas

- Do you dream in French?

- I’m sure I do. I can’t remember my dreams but I am so French…

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius