-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Muzikos akademijos“ naujokė latvė: mane purto nuo Mocarto

Nuo šio šeštadienio „Muzikos akademija“ taps dar karštesnė – prie dalyvių prisijungs tikras energijos užtaisas, džiazo dainininkė iš Latvijos Baiba Skurstene (24).
Foto naujienai: „Muzikos akademijos“ naujokė latvė: mane purto nuo Mocarto
LNK nuotr. / zmones24.lt
Nuo šio šeštadienio „Muzikos akademija“ taps dar karštesnė – prie dalyvių prisijungs tikras energijos užtaisas, džiazo dainininkė iš Latvijos Baiba Skurstene (24).
Baiba pakeis iškritusį „Muzikos akademijos“ dalyvį. Dėl išlikimo kovos mažasis Stasiukas, dailioji Gabrielė, o trečiąjį dalyvį išrinks savaitės lyderis Ruslanas.

Baibai prieš debiutą populiariojoje „Muzikos akademijoje“ šiek tiek baisu. „Stebėjau ankstesnes laidas ir pamačiau, kad žiūrovai jau surado savo numylėtinius. Tad reiks iš visų jėgų stengtis, kad patikčiau žiūrovams“, - sako mergina.

Profesionali džiazo dainininkė tikina einantį į šį šou dėl to, kad apie ją sužinotų didžioji dalis publikos. „Mane žino džiazo pasaulyje, noriu, kad sužinotų kuo daugiau žmonių. Kiekvienas dainininkas to nori. Šis projektas skiriasi nuo kitų, nes čia – tik kokybiška pop muzika“, - sako dainininkė iš Latvijos.

Baiba dar vaikystėje susižavėjo džiazu. „Džiazas – nenuspėjamas. Kartais kupinas skausmo, kartais džiaugsmo, o kartais su juo reikia elgtis atsargiai. Atsimenu, mokykloje reikėdavo groti Mocartą, nekenčiau jo muzikos, mane purto nuo jos... ten viskas taip taisyklinga...“, - sako dainininkė.

Baiba Lietuvoje gyvena ketverius metus. Kadaise ją suviliojo Vilnius, kai atvyko aplankyti čia studijuojančios draugės. „Aš visada svajojau apie muzikinę karjerą, ir žinojau, kad įgyvendinsiu svajonę. Lietuva turi daug įspūdingesnę džiazo istoriją nei Latvija, tad susigundžiau studijuoti čia“, - pasakoja Baiba. Šiandien jos biografijoje – ne tik Liepojos kolegijos, bet ir Vilniaus kolegijos džiazinio dainavimo diplomai.

Veikli, energinga mergina – daugybės tarptautinių konkursų laureatė ir festivalių „Kaunas Jazz“, „Birštonas jazz“, „Vilnius mama jazz“ pažiba. Vilniuje Baiba bendradarbiauja su „Skamp“ muzikantais, „Tabami“ projektu. Taip pat – dėsto džiazinį dainavimą J. Tallat-Kelpšos konservatorijoje ir Vilniaus kolegijoje.

„Ne, nemanau, kad esu itin stipri konkurentė „Muzikos akademijos“ dalyviams. Juk sėkmę tokiame šou lemia ne tik muzikinės žinios“, - gražia lietuvių kalba sako latvė Baiba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius