Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa Čereškevičienė: „Jei švęsti, tai su trenksmu“

TV laidos „Tele bim-bam“ aštuonioliktojo gimtadienio proga jos siela ir įkūrėja Neringa Čereškevičienė sumanė švęsti su trenksmu
Foto naujienai: Neringa Čereškevičienė: „Jei švęsti, tai su trenksmu“
Linksmoji Neringa Čereškevičienė / zmones24.lt
TV laidos „Tele bim-bam“ aštuonioliktojo gimtadienio proga jos siela ir įkūrėja Neringa Čereškevičienė sumanė švęsti su trenksmu ir gerbėjams surengti įspūdingą reginį – didžiausią metų roko operą „Voro vestuvės“.

Jūsų sukurta TV laida „Tele bim-bam“ sulaukė pilnametystės. Turbūt šį jubiliejų išgyvenate kaip savąjį? Juk esate jos gimdytoja…
Išties jausmas labai smagus, tik, sakyčiau reikalaujantis daugiau pasiruošimo. Savo gimtadieniui užtenka išsiplauti kambarius, išsikepti lašišos, pasigaminti salotų, nusipirkti gero vyno ir… sau šoki su draugais. O čia tiek visokių organizacinių darbų, kad pamiršau, kas yra miegas (juokiasi).

Kaip ir kada gimė puiki mintis pastatyti roko operą „Voro vestuvės“?
Ši mintis buvo brandinta gerus trejetą metelių. Ji šovė po penkioliktojo „Tele bim-bam“ gimtadienio, kuris visiems labai patiko. Jau tada visi it susitarę ėmė įkalbinėti švęsti kasmet. Pamaniau, kad 18-ąjį gimtadienį tikrai reikėtų paminėti įspūdingai. Todėl sėdau rašyti libreto roko operai „Voro vestuvės“, o vyras –kurti jai muziką. J. Marcinkevičiaus poemą pasirinkau todėl, kad vaikystėje ji buvo mano mėgstamiausias kūrinys.

Kodėl pasirinkote roko operos žanrą?
Mums patinka išbandyti tai, kas originalu ir sudėtinga. Pamatytumėte, kaip ištisus vakarus per repeticijas mažieji dalyviai „dubces“ judina – stengiasi įsijausti į vaidmenis. Viską darome ne dėl populiarumo ar pinigų, bet todėl, kad tuo sergame ir kad mums tiesiog smagu. Turbūt todėl mus per tiek metų daugelis pastebėjo ir pamilo.

Roko operoje „Voro vestuvės“ dalyvaus ne tik „Tele bim-bam“ kolektyvas, bet ir Lietuvos garsenybės…

Taip, ir M. Mikutavičius, ir A. Kaniava, ir R. Karpis, ir K. Smoriginas, ir choras „Brevis“ – iš viso kuriant spektaklį dalyvauja apie pusantro šimto žmonių. Šį reginį, kuris turėtų patikti ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, žiūrovai galės pamatyti balandžio 5-ąją.
Beje, pasiruošimą lydi mistiniai dalykai. Repetuojame skirtingose salėse, bet kiekvieną sykį mums dainuojant ir šokant išlenda voriukas. Voras jau tapo mūsų talismanu. Gal tai – ženklas, kad einame teisingu keliu?

Aštuoniolika metų darbo su vaikais. Ar niekada nesinorėjo visko mesti?
Ir labai dažnai (juokiasi)! Bet tai būdavo trumpos akimirkos, kad galėčiau viską permąstyti, šviežiai pažiūrėti į šį reikaliuką ir vėl į darbą kibčiau su nauju polėkiu. Iš tiesų beprotiškai myliu vaikus, tiesiog „kaifuoju“ su jais dirbdama. Muzika man – geriausia saviraiškos forma.

Jūsų pačios vaikai irgi dainuoja grupėje „Tele bim-bam“?
Taip, ir labai džiaugiuosi, kad jie to nori, kad jiems tai patinka. Net Kotrynai, kuri jau paauglė. Todėl visada esame kartu. Manau, su vyru abu sergame „amžina motinyste“, nes neįsivaizduojame nei atostogų, nei savaitgalių be vaikų.

Ko gero, nė neverta klausti, ar lieka laiko sau pačiai, ypač prieš premjerą?
Baikite juokus (kvatoja). Su vyru seniai pamiršome, kas yra laisvalaikis. Dabar didžiausia prabanga mums – pabūti tyloje. Grįžus devintą ar dešimtą vakaro, taip norėtųsi nekalbėti apie darbą, bet tai neišvengiama. O dar kaip tyčia pradėjome namo rekonstrukciją, norime jį paplatinti. Taigi reikalų reikalėlių. Žinau, kai viskas aprims, atslūgs įtampa, tas etapas pasirodys labai gražus.

Turint daugiau kaip šimtą vaikų, tikrai reikia didesnio namo…
Taip, juokaudama sakau, jog esu šimtavaikė mama, nes visus mūsų studijos vaikus myliu kaip savus. Sunku patikėti, kad vyriausiajai „Tele bim-bam“ atlikėjai Ievutei jau dvidešimt dveji. Ji užaugo mano akyse, nes buvo viena pirmųjų mano studijos mokinių. Ievutę visi gerai pažįsta iš dainos „Geras daiktas televizorius“. O mažiausiajam – vos treji metukai.

Keletas faktų
Gimė 1966 birželio 25 dieną Kaune (vienerių metų su tėvais persikėlė gyventi į Vilnių, save laiko vilniete).
Mokslai – baigė tuometę Valstybinę konservatoriją.
Veikla – TV laidos ir estetinio lavinimo muzikinės mokyklėlės „Tele bim-bam“ įkūrėja (1990 m.), koncertinės grupės vadovė. Jau dvylika metų rengia „Tele bim-bam“ vasaros stovyklas.
Albumai – su koncertine grupe „Tele bim-bam“ įrašė šešis albumus. Netrukus pasirodys septintasis „Voro vestuvės“.
Ištekėjusi. Su vyru Alfredu augina tris vaikus: dukrą Kotryną (15 m.), sūnus Justą (14 m.) ir Rapolą (5 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius