Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos policininkai vilnietį verslininką riečia į ožio ragą

Laimučio Pinkevičiaus ir Astos Valentaitės valdomuose „Vilniaus vartuose“ prabangų jūros gėrybių restoraną „Marino“ įkūręs verslininkas Rolandas Laurinaitis penktadienio rytą sulaukė smūgio teismo salėje. „Skirti 2200 litų baudą ir dvejiems metams atimti vairuotojo pažymėjimą“, – tokią nutartį paskelbė teisėjas Gintaras Dzedulionis.
R.Laurinaitis už vairo.
R.Laurinaitis už vairo. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Verslas Neringa

15min.lt žurnalistui teisėjas dar replikavo, kad R.Laulinaičiui skirta bausmė palyginti švelni, nes už verslininko padarytus pažeidimus galima buvo skirti ir didesnę baudą.

Apkaltino girtumu

Kaip 15min.lt jau pasakojo praėjusią savaitę, Neringos policijos pareigūnai Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą tikino, kad praėjusią vasarą, birželio 22-osios naktį, restoranų verslininkas R.Laurinaitis Nidoje vairavo automobilį girtas, nepateikė mašinos draudimo dokumentų.

Anot Neringos policininkų, jų dėmesį patraukė į priešpriešinio eismo juostą išvažiavęs visureigis Audi Q7. Sustabdžius R.Laurinaitį, nuo jo sklido alkoholio kvapas, veiksmai buvo nekoordinuoti.

Pūsti į alkoholio tikrintuvą vairuotojas atsisakė, motyvuodamas tuo, jog jo veidas po tos nakties muštynių yra smarkiai sužalotas. Medicinos įstaigos, kur tikrinamas vairuotojų blaivumas, nėra visoje Neringoje. R.Laurinaitis duoti kraujo galbūt galėjo nuvykti į Klaipėdą, tačiau to nepadarė, todėl policija automatiškai traktavo šį įvykį kaip vairavimą neblaiviam.

Rankas jau nuleido?

Skaitydamas nutartį teisėjas G.Dzedulionis minėjo, jog tos nakties muštynių aplinkybes aiškinęsi pareigūnai matė tik apibrozdintą R.Laurinaičio kaktą, tačiau nei lūpų, nei nosies sumušimų neužfiksavo. Policininkus nustebino, jog į medikus verslininkas kreipėsi tik po keturių dienų, birželio 26-ąją. Pažymoje apie lūpos traumą taip pat nekalbama.

Teismo skirtą nuobaudą R.Laurinaitis per 10 dienų galės apskųsti. „Nežinau“, – paklaustas, ar ketina šį šansą išnaudoti, 15min.lt atsakė R.Laurinaitis.

Vasaros metu ne tik Vilniuje, bet ir pajūryje maitinimo verslu užsiimantis R.Laurinaitis anksčiau yra pareiškęs nuomonę, jog Neringos pareigūnų nemalonę užsitraukė, nes už ramybę nemokėjo duoklių vietos publikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius