Kadangi Nijolė Pareigytė (24) susidomėjo sveika mityba, jos šaldytuve daugiau neberasite nei pieno produktų, nei riebios mėsos, kiaušinių, o miltinių patiekalų ji iš viso nebevalgo.
„Visada turiu vaisių, salotoms būtinų produktų ir negazuoto mineralinio vandens. Pasak medikų, kasdien reikia suvalgyti bent po vieną obuolį – tą ir stengiuosi daryti. Nors šaldiklyje laikau pusgaminius, juos valgau tik tada, kai visiškai neturiu laiko gaminti“, – sako Nijolė.
Atlikėja dievina sušį. Šio patiekalo mergina paskanauja japonų restorane ir dar kitai dienai parsineša į namus. „O pusryčiams pradėjau virti įvairias košes. Ir skanu, ir sveika“, – sako Nijolė Pareigytė.
Receptas
(2 porcijos)
Nijolės salotos
300 g kalakutienos filė,
100 g „Ledkalnio“ salotų,
4 vyšninių pomidorų,
sauja džiūvėsėlių,
rapsų aliejaus.
Marinatui: truputį garstyčių, česnakų, druskos ir juodųjų pipirų.
Gabaliukais supjaustytą kalakutienos filė užpilti paruoštu marinatu ir kelias valandas palaikyti šaldytuve, paskui iškepti. Ant lėkštės išdėlioti rankomis suplėšytus salotų lapus, supjaustytus vyšninius pomidorus, kalakutieną, apšlakstyti rapsų aliejumi ir apibarstyti džiūvėsėliais. Skanaus!
„Visada turiu vaisių, salotoms būtinų produktų ir negazuoto mineralinio vandens. Pasak medikų, kasdien reikia suvalgyti bent po vieną obuolį – tą ir stengiuosi daryti. Nors šaldiklyje laikau pusgaminius, juos valgau tik tada, kai visiškai neturiu laiko gaminti“, – sako Nijolė.
Atlikėja dievina sušį. Šio patiekalo mergina paskanauja japonų restorane ir dar kitai dienai parsineša į namus. „O pusryčiams pradėjau virti įvairias košes. Ir skanu, ir sveika“, – sako Nijolė Pareigytė.
Receptas
(2 porcijos)
Nijolės salotos
300 g kalakutienos filė,
100 g „Ledkalnio“ salotų,
4 vyšninių pomidorų,
sauja džiūvėsėlių,
rapsų aliejaus.
Marinatui: truputį garstyčių, česnakų, druskos ir juodųjų pipirų.
Gabaliukais supjaustytą kalakutienos filė užpilti paruoštu marinatu ir kelias valandas palaikyti šaldytuve, paskui iškepti. Ant lėkštės išdėlioti rankomis suplėšytus salotų lapus, supjaustytus vyšninius pomidorus, kalakutieną, apšlakstyti rapsų aliejumi ir apibarstyti džiūvėsėliais. Skanaus!