Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palmira Kelertienė: dvi minutės naujametės laimės

Skaičiuodami paskutines metų dienas mintimis nuklystame į 2008-uosius. Kokie jie bus? Praradimų ar atradimų, išdavysčių ar priesaikų metai?
Foto naujienai: Palmira Kelertienė: dvi minutės naujametės laimės
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt
Skaičiuodami paskutines metų dienas mintimis nuklystame į 2008-uosius. Kokie jie bus? Praradimų ar atradimų, išdavysčių ar priesaikų metai? Kai to pasiteiraujame vienos žinomiausių šalies astrologių Palmiros KELERTIENĖS (46), ši nusišypso: „Astrologija - įvykių tikimybės prognozė."


Pamenu, pernai Naujuosius patarėte sutikti triukšmingai ir itin prabangiai. Ką siūlote šiemet?
Tradiciškai Naujieji metai sutinkami, kai Saulė yra karališkojo laipsnio. Iš 360 laipsnių tokie yra tik septyni. Būtent tuo metu išsakyti linkėjimai, sveikinimai turi magišką galią. Sakoma, su kuo sutiksi ateinančius metus, su tuo ir būsi laimingas. Todėl visada pabrėžiu: astrologiškai tinkamu laiku būkite su mylimais, brangiais, jums gera linkinčiais žmonėmis, skirkite meilės pasimatymus.
Deja, apie 2008-ųjų sutikimą nieko malonaus negaliu pasakyti. Gruodžio 31-ąją planetų padėtis bus labai nepalanki. Nepatariu švęsti su didelėmis kompanijomis. Merkurijus, kuris yra atsakingas už bendravimą, draugiją ir žodžio magiją, tuo metu bus destruktyviojo Ožiaragio laipsnio. Todėl išgirsti linkėjimai gali pildytis atvirkščiai, o susirinkę švęsti žmonės - susipykti. Ypač tai gresia, jei kompanijoje bus naujų žmonių. Konfliktų gali kilti iš nieko. Ugnį simbolizuojančio Marso padėtis taip pat bus nepalanki, todėl nemenka tikimybė nukentėti nuo ugnies.
Naujieji metai skatins agresiją, pasipiktinimą, todėl patariu juos sutikti su artimais, gerai pažįstamais žmonėmis. Tas metas tinkamas šeimyniškai pasisėdėti. Likite namie, žiūrėkite koncertus - jų gausybę žada visi televizijos kanalai.
Beje, moterims Naujųjų metų sutikimas bus palankesnis. Vyrai turėtų paisyti jų nuomonės, poreikių ir norų. Dailioji lytis geriau jaus, kur ir su kuo tą vakarą tinka švęsti.

Išduokite, kada Saulė bus karališkojo laipsnio ir kada bus galima vienas kitam šnabždėti gražiausius linkėjimus.
Sausio 1-osios vidurdienį. Tiesa, pats magiškiausias laikas bus labai trumpas - tik pora minučių. Reikės labai skubėti, kad brangiausiems žmonėms suspėtume pasakyti ką nors gražaus. Vilniuje tas laikas bus nuo 13.45 iki 13.47 valandos, Kaune - nuo 13.49 iki 13.51, Klaipėdoje - nuo 13.55 iki 13.57. Gero po truputį (juokiasi).
Jeigu tikrai visu tuo tikite ir jums svarbu, kad linkėjimai pildytųsi, žinutes, kurias tradiciškai vieni kitiems rašome po vidurnakčio sausio 1-ąją, išsiųskite tomis magiškomis minutėmis.

Gal labiau pasisekė tiems, kurie jau prieš kokį pusmetį Naujiesiems suplanavo keliones į tolimas šalis? Išvykstantys į Kubą, Jungtines Amerikos Valstijas, Havajus neigiamų reiškinių pajus mažiau. Tuo metu Saulė ten bus karališkojo laipsnio, bet Merkurijus - destruktyvus. Todėl tose šalyse žmonės jausis geriau, nei likę Lietuvoje. Bloga padėtis ir visose Azijos valstybėse. Žodžiu, astrologiniu požiūriu idealios vietos sutikti ateinančius metus nėra.

Ne kartą sakėte, kad yra įvairiausių būdų susilpninti neigiamą planetų poveikį. Padeda akmenys, tinkamų spalvų drabužiai...
Kad sumažintumėte blogą įtaką, patarčiau rinktis alyvų spalvos apdarus ir rinktis ametisto papuošalus. Ožiaragis (per Naujuosius šis zodiako ženklas bus prasidėjęs) valgo nedaug, bet tuo metu šiame ženkle bus patekėjęs Jupiteris, prabangos ir ištaigingumo planeta. Todėl vaišių stalas turi rodyti išpuoselėtą aristokratišką skonį. Maisto nedaug, bet jis brangus, kokybiškas. Pavyzdžiui, ikrai, ančių kepenėlių paštetas, kepti karveliai. Ir būtinai šampanas, o ne koks nors putojantis vynas.

Vis populiariau Naujuosius švęsti pagal budistų kalendorių. Gal jame rašoma, kad kiti metai prasidės palankiu laiku?
Ir čia neturiu gerų žinių. Oranžinės Žemės Žiurkės metai prasidės vasario 7-ąją. Tą dieną 5.58 valandą įvyks Saulės užtemimas. Tuo metu reikėtų nemiegoti, uždegti oranžinę žvakę ir medituoti. Užtemimas suteikia fatališkumo - jei viskas gerai, tai gerai, bet jei blogai, tai labai blogai. Per kiekvieną užtemimą susikaupia labai daug energijos, ją galima prilyginti atominei. Svarbu ją suvaldyti ir žinoti, kaip panaudoti. Jeigu nori sau pakenkti, tuo metu tuokis, pradėk verslą. Dėl to sutaria įvairių astrologijos mokyklų atstovai. Kai kada užtemimo energiją galima panaudoti pozityviai, pavyzdžiui, medituojant gydytis įvairias ligas. Tuo metu taip pat palanku kurti planus, bet darbe išlikti pasyviam. Nieko nauja nepradėti, neieškoti pažinčių. Nebent pasiūlymas bus spontaniškas, be jūsų pastangų.
Pagal tibetiečių tradicijas Žiurkės metai prasidės Žiurkės valandą - vienuoliktą vakaro, tuomet juos ir reikėtų švęsti. Užtemimo įtaka bus šiek tiek susilpnėjusi. Minėjau, kad tai bus Žemės Žiurkės metai, todėl vaišių stalą serviruokite molio ar porceliano indais.

Sakoma, kokie Naujieji, tokie ir visi metai. Ar astrologinės 2008-ųjų prognozės patvirtina šį teiginį?
Tai bus Jupiterio metai, juos turi lydėti prabangos elementai, bet ne tokie ryškūs, kaip buvo 2007-aisiais. Kaip minėjau, Ožiaragis yra asketiškas ženklas. Todėl aprangoje dominuos haute couture - aukštoji mada, bet ją atskleis subtilios drabužių detalės, itin geros kokybės audiniai. Jeigu rinksitės aksesuarus, tai tik vieną, bet labai brangų ir dydžiu nekrintantį į akis. Ateinančiais metais prabanga bus rami ir santūri. Gerai, jei dominuos turkis, bronza, purpurinė, tamsiai mėlyna ir alyvų spalvos. Bus palankūs juodos ir baltos deriniai. Skiriamasis kitų metų aprangos ženklas - maža juoda suknelė.

Kaip bus nusiteikusi Oranžinė Žemės Žiurkė? Galbūt viską, ką mums sukaupė Ugninė Rožinė Kiaulė, ji naikins, grauš?
Tik europiečiams žiurkė yra baisus ir blogas padaras. Rytų filosofija ir požiūris į daugelį dalykų labai skiriasi nuo mūsų. Kas ten gražu ir protinga - gyvatė, drakonas, kiaulė, žiurkė, europiečiams kelia pasišlykštėjimą.
Kinai Žiurkės metus laiko vienais palankiausių ir sėkmingiausių ir pradeda dvylikos metų ciklą. O pradžia visada yra labai gera. Žiurkė - turto simbolis. Ji niekada negyvena tuščiuose namuose. 2008-ieji bus kaupimo metai. Todėl palanku krauti kraitį, dėti pinigus į banką, investuoti į nekilnojamąjį turtą. Kiaulė išlaidavo ir be saiko puošėsi, o žiurkė neturi paiko poreikio eikvoti. Ji yra ryški individualistė, pati sau kuria įstatymus. Taip pat elgiasi žmonės, gimę Žiurkės metais. Ateinantieji bus kupini agresijos, kovos, drąsių sprendimų. Kinai tai vertina pozityviai. Naujas ciklas turi prasidėti veržliai. Energijos netrūks dar ir todėl, kad kitais metais vyraus vyriškasis jang. Žiurkė turi savybę prognozuoti ateitį, todėl kitais metais palanku pradėti ilgalaikius projektus.

Kadangi 2008-aisiais vyraus Žemės stichija, bus palankus laikas žemdirbiams. Ši stichija susijusi su neskaidriais (oniksas, turkis, opsidianas, agatas, nefritas, malachitas) akmenimis. Jeigu norite būti stiprūs ir pasinaudoti Žiurkės teikiama energija, nevenkite raudonos spalvos, kuri simbolizuoja ugnies stichiją, o ji maitina žemę.
Kiti metai bus palankūs Ožiaragio valstybėms - Kinijai, Norvegijai ir Suomijai. Gerai, jei namie vyraus tų šalių patiekalai, ten pagaminti daiktai, simboliai. Palanku tuose kraštuose apsilankyti. Kadangi Ožiaragis susijęs su kalnais, patariu šiemet ten ilsėtis. Ypač gerai jausitės Norvegijos fiorduose.

Minėjote, kad metai bus palankūs Kinijai. Vasara ten vyks olimpinės žaidynės. Vadinasi, jose geriausiai seksis kinams?
Kai olimpiada vyksta šalyje, kurios ženklas tais metais vyrauja, jos gyventojus turi lydėti išskirtinė sėkmė. Tačiau rugpjūtį planetų padėtis bus itin nepalanki. Per olimpines žaidynes yra didelė nelaimingų atsitikimų ir neteisybės tikimybė. Sportininkams reikia labai saugoti širdį.
Šis mėnuo bus nepalankiausias per visus 2008-uosius. Įvyks du užtemimai. Rugpjūčio 1-ąją numatomas Saulės užtemimas, jo metu dar kelių planetų padėtis bus itin nepalanki, todėl laikas - labai blogas. Smarkiai gali nukentėti tie, kurie planuoja pasyvų poilsį paplūdimiuose. Saugokitės saulės! Ji ypač pavojinga vaikams. Vienintelė apsauga bus vanduo ir pavėsis. Jeigu negalite pakeisti planų ir nusprendėte atostogauti rugpjūtį, patarčiau tuo metu apsilankyti kalnų vienuolynuose arba keliauti prie šaltų jūrų, į Norvegiją ar Suomiją. Nevykite į šiltuosius kraštus. Puikiai pailsėsite ir Kanadoje.
Šitas užtemimas daug nelaimių gali atnešti įsimylėjėliams, galimos skyrybos, neištikimybė, meilės nuotykiai. Nepalankių reiškinių rugpjūtį padaugės ir dėl Mėnulio užtemimo, kuris vyks septynioliktą dieną, iškart po vidurnakčio. Šis mėnuo nepalankus megzti romantiškus santykius. Neplanuokite ir vestuvių. Dėl niekų gali baigtis daug metų puoselėta karšta meilė. Tuo metu didės azartiškumas, todėl daug kas gali prasilošti. Sunkus mėnuo bus aktoriams ir karališkosioms šeimoms.

Vadinasi, tuoktis magiškais skaičiais pažymėtą 2008-08-08 bus kone pražūtinga?
Pagal fengšui aštuonetas yra laimės skaičius, begalybės mazgo simbolis, iš kurio labai daug tikimasi. Tačiau rugpjūčio 8-oji bus veikiama dviejų užtemimų. Toks laikas netinka santuokai, nes naikina meilės energiją. Tuokiantis tokiu laiku tarsi iš anksto nusiteikiama išsiskirti, pralaimėti ir netekti meilės. Be to, yra ir daugiau nepalankių tos dienos aspektų: Mėnulis bus Skorpiono ženkle. Klasikinė astrologijos taisyklė sako, kad esant tokiai Mėnulio padėčiai tuoktis negalima. Užtemimai ir nepalanki planetų padėtis. Viskas, kas gali būti blogiausia, susitelks rugpjūčio 8-ąją. Kokios galimos pasekmės? Tarp sutuoktinių nebus tikro meilės jausmo, jie nerodys vienas kitam dėmesio. Tai - patys geriausi prognozės aspektai. Galimos didelės nelaimės, avarijos, žūtys. Bet perspėju, kad tai, ką pasakiau, nebūtinai įvyks. Daug lemia ir asmeninis horoskopas. Žmogus gali sušvelninti padėtį arba dar labiau paaštrinti. Jeigu horoskopas itin geras, bus apsauga nuo tragedijų, bet meilės tai nesustiprins.

Kad gyvenimas neatrodytų toks juodas, pasakykite, ar kitais metais bus labai gerų dienų?
Vasario 1-oji. Tą dieną Jupiteris ir Venera bus karališkojo laipsnio. Palankiausias laikas prasidės 13.30 valandą ir truks iki kito ryto. Būtumėte laimingiausi pasaulyje žmonės, jei tą dieną įsimylėtumėte, jums pasipirštų. Linkiu vasario 1-ąją rengti vestuves, pradėti verslą, persikelti į naują būstą, investuoti, darytis plastines operacijas, pirkti meilės talismanus. Tiesiog ryžtis svarbiems žingsniams. Suplanuokite gerai praleisti vakarą. Nueikite į prabangų restoraną ir užsisakykite patiekalą, apie kurį seniai svajojote, o naktį praleiskite naktiniame klube ar diskotekoje. Pasistenkite suteikti džiaugsmo visiems, kuriuos mylite. Pirkite vertingus daiktus, nes juose sutelkta gera pirkimo dienos energija.

Dar viena puiki diena bus vidurvasarį - liepos 29-oji. Tada karališkojo laipsnio bus Saulė ir Merkurijus. Ko nespėsite padaryti vasario 1 dieną, turėsite galimybę atlikti vasarą.
Tiesa, astrologiniu požiūriu gera bus ir kovo 21-oji, kai arijai švęsdavo Naujuosius metus. Na, nors vieni Naujieji šiemet bus palankūs linksmintis (juokiasi). Pagal arijų kalendorių tai bus Žalčio metai.
Astrologai teigia, kad kiekvienam žmogui Naujieji metai yra jo gimtadienis.
Taip, astrologiniu požiūriu gimtadienis kiekvienam yra nepalyginti svarbesnis nei Naujieji. Tai atsakingas momentas, kai mes tarsi prisukame sėkmių ar nelaimių mechanizmą dar vieniems metams. Kaip sutiksime ir praleisime gimtadienį, tokie bus ir ateinantieji. Jokiu būdu negalima gimtadeinio švęsti iš anksto, ypač savaitę prieš. Tai yra simbolinis mirties laikas, kai reikia mąstyti, kas buvo negerai, atsisveikinti su praeitimi, dėkoti likimui, sau ir aplinkai už suteiktas dovanas, padarytus darbus. Taip pasirengiama naujiems savo metams.

Kokius kitus metus prognozuotumėte Lietuvai?
Blogas laikas, prasidėjęs baigiantis vasarai, pavasarį turėtų baigtis. Jeigu kas nepalankaus atsitiks, tai iki kovo-balandžio mėnesio. Vėliau viskas gerės. 2008-aisiais galima tikėtis ekonominio pakilimo. Galbūt gera žinia bus ta, kad pavyks stabilizuoti padėtį. Juk valstybėje pažaboti infliaciją - ne vienos dienos reikalas.
Iki balandžio patarčiau nerizikuoti pinigais, jų neinvestuoti. Kadangi vasarį bus du užtemimai, finansinė padėtis gali pasunkėti. Reikia išgyventi tą laiką. Vėliau viskas pamažu gerės.
Rudenį vyks Seimo rinkimai. Kadangi tuomet Baltasis mėnulis bus Žuvų ženkle, tikėtina, kad tauta lengviau ir paprasčiau atrinks, kas yra kas. Tiesa, jeigu rinkimai vyks lapkritį, aferų ir apgavysčių neišvengsime.

KĄ 2008-AISIAIS PALMIRA PROGNOZUOJA DVYLIKAI ZODIAKO ŽENKLŲ


AVINAS. Geras laikas daryti karjerą. Tačiau teks pamiršti pramogas ir meilės nuotykius. Tai - asketiški metai. Pavyks išsiaiškinti pagrindinį gyvenimo tikslą ir būdą jį pasiekti. Nuo balandžio nepatartina keliauti į užsienį.
JAUTIS. Po ganėtinai sunkių metų atėjo ypatingos sėkmės, klestėjimo ir pripažinimo laikas. Visos problemos išsispręs: verslininkai plės veiklą, studentai išvažiuos studijuoti į užsienį. Moterims palanku susirasti mylimąjį svečioje šalyje. Gal jis bus tautietis, bet jį sutikti lemta užsienyje. Priimkite svečius, eikite į viešumą.
DVYNIAI. Laukia sunkūs, streso kupini metai. Teks daug rizikuoti. Laimės tie, kurie nestokos drąsos ir ryžto. Kuo labiau bėgsite nuo problemų, tuo labiau jos atakuos. Reikia išmokti mesti rūpesčiams iššūkį, tada gyvenimas neatrodys toks blogas.
VĖŽYS. Po didelio darbymečio veiklos ims mažėti. Ateina susimąstymo ir susitaikymo metai. Pasaulis jums bus geras. Šiemet galite sutikti antrąją pusę. Palanku kurti šeima, nes laukia laiminga santuoka. Šiais metais išmoksite sutarti su aplinkiniais ir visu pasauliu.
LIŪTAS. Bus labai neliūtiški metai, reikės būti paprastiems, kukliems ir geriems darbininkams. Anksčiau Liūtams viskas iš dangaus krito už gražias akis, o dabar reikės užsidirbti. Dovanų karalius mirė. Daugiau dėmesio skirkite sveikatai. Problemų gali kilti dėl statybų, remontų. Balandį prasidės nepalankus metas romantiškiems santykiams.
MERGELĖ. Labai sėkmingi metai, baigėsi ribojimų ir nesėkmių laikas. Jausitės tvirtai, būsite nusiteikę optimistiškai. Sėkmė lydės versle, meilėje ir net rezgant avantiūras, nors Mergelė nelinkusi į jas leistis. Laukia meilės nuotykiai. Ypač geri metai menininkams, tačiau nuo balandžio nepatartina imtis statybų ir namų remonto.
SVARSTYKLĖS. Tylos ir nusiraminimo metai, kai reikia gilintis į save, rūpintis šeima. Tai savotiški ne karjeros metai. Darboholikams bus labai sunkus laikas. Geriausia pradėti remontuoti, įrengti namus ar ieškoti gyvenamosios vietos. Gimdykite vaikus.
SKORPIONAS. Lengvi, daug pažinčių nuo balandžio žadantys metai. Palankus laikas mokytis užsienio kalbų, pradėti analitinę veiklą, įsigyti naują automobilį. Taip pat geras metas kelionėms, pažintims.
ŠAULYS. Sėkmė truks iki balandžio, todėl turite tris mėnesius pasirūpinti stabilumu. Kai Juodasis Mėnulis įeis į jūsų ženklą, prasidės nesėkmių ir apribojimų laikas. Tada bus nepalanku rizikuoti. Neprovokuokite, nes galite įgyti daug priešų. Nerizikuokite pinigais.
OŽIARAGIS. Ateina itin geras laikas. Tai, ką pasieksite, išsikovosite šiais metais, turėsite ateinančius dvylika. Laukia ilgalaikis stabilumas, sėkmė ir lyderiavimo laikotarpis. Jums niekas nedrįs pasakyti „ne".
VANDENIS. Tikras zodiako nelaimėlis, tačiau Baltasis Mėnulis nesėkmių ir blogos nuotaikos tikimybę sumažins pačiu nepalankiausiu laiku. Šiais metais neplanuokite sudėtingos ir atsakingos veiklos. Nepersidirbkite, miegokite, valgykite sveiką maistą, ir viskas bus gerai. Nuo vasario iki rugsėjo bus geras laikas kelionėms. Iki 2009 metų patartina atsisakyti didelių ambicijų, labiau gilintis į save. Tai - poilsio laikas prieš dideles permainas ir palankius metus.
ŽUVYS. Permainų metai. Jos prasidės rugsėjį, kai Baltasis Mėnulis įeis į šį ženklą. Nebijokite imtis naujos veiklos ir daryti tai, ko niekada nedarėte. Skirkite daigiau dėmesio draugams, per kuriuos jus gali pasiekti naudinga informacija, Be to, su jais tiesiog gerai jausitės. Tinkamas laikas pradėti mokytis užsienio kalbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius