-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per TV1 – serialas pagal garsiąją švedišką trilogiją „Millennium“

Švęsdamas dešimties metų jubiliejų ir šiandien pradėdamas naują sezoną, TV1 kanalas pristato dar vieną premjerą – švedų sukurtą serialą pagal kultinę Stiego Larssono „MiIlennium“ trilogiją – romanus „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ bei „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“.
Michaelis Nyqvist ir Lisbeta Salander, „MiIlennium“
Michaelis Nyqvist ir Lisbeta Salander, „MiIlennium“ / TV1 nuotr.

Kino ir televizijos kompanija „Yellow Bird“ įsigijo teisę ekranizuoti  fenomenalaus populiarumo sulaukusius kūrinius ir susuko 6 dalių detektyvinį serialą pagal visas tris knygas. Televizijos žiūrovai išvys daugiau nei tie, kurie „Millennium“ filmus stebėjo didžiuosiuose kino ekranuose – čia bus ekranizuota visa trilogija ir parodytos visos scenos, kurios dėl vietos stokos nepateko į kino filmus.

Susidomėjimas „Millennium“ knygomis tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu beveik neturi precedento. Jų autorius ir pačios knygos apipintos tragiškais ir bauginančiais mitais. Rašytojas Stiegas Larssonas, žurnalo „Expo“ žurnalistas-tyrėjas, parašė visas tris knygas – po 600 puslapių kiekvieną – ir tik tuomet įteikė jas „Norstedts“ leidyklai. Tragiška ir netikėta, bet Stiegas Larssonas mirė net neišėjus pirmajai knygai. Pirmosios knygos tiražas, siekęs 60 000 egzempliorių, buvo didžiausias debiutinio detektyvo tiražas Švedijos leidybos istorijoje.

TV1 nuotr./Michaelis Nyqvist ir Lisbeta Salander, „MiIlennium“
TV1 nuotr./Michaelis Nyqvist ir Lisbeta Salander, „MiIlennium“

„Millennium“ serialo siužetai yra unikalios ir naujos formos sąmokslo istorijos bei detektyvai, kuriuos lygiomis dalimis sudaro išsamūs tyrimai ir įtemptas pasakojimas.  Pirmoji knyga turi klasikinio detektyvo bruožų, antroji – labiau įtemptas, kankinantis trileris, trečioji – taip pat trileris, bet didžiąja dalimi ir teismo drama.  Vietoje klasikinio pagrindinio personažo, „Millennium“ seriale yra du pagrindiniai veikėjai – žurnalistas-tyrėjas Mikaelis Bliumkvistas ir jo atžagarioji porininkė Lisbeta Salander – pasaulinio lygio kompiuterių įsilaužėlė, turinti socialinio elgesio problemų.  Veiksmas vyksta Stokholme, Geteborge, Alingsose ir šiaurinėje Hedebio gyvenvietėje.

Personažų galeriją, pristatytą pirmoje knygoje, sutinkame ir antroje bei trečioje knygose, drauge su atsirandančiais naujais veikėjais. Centre – nesuderinama, bet neįveikiama pora: Mikaelis Bliumkvistas ir Lisbeta Salander. Šiuos du personažus Stiegas Larssonas sukūrė kaip dviejų garsių Astridos Lindgren personažų – seklio Kalio Bliumkvisto ir Pepės Ilgakojinės – suaugusiųjų  versijas.

Seriale Mikaelį Blomkvistą vaidina Michaelis Nyqvist, o Lisbetą Salander – Noomi Rapace.

Serialas per TV1 bus rodomas penktadieniais 21 val. nuo spalio 18-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius