-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pete’as Doherty: jautrusis scenos chuliganas

Jis piešia krauju, naktimis apsisvaiginęs kuria poeziją, nuolatos susiduria su policija, scenoje dėvi moterišką liemenėlę... be to, jis mėgino nusižudyti dėl buvusios merginos Kate Moss (34).
Foto naujienai: Pete’as Doherty: jautrusis scenos chuliganas
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Pete'as Doherty.

Gimimo data, vieta: 1979 03 12, Heksamas, Anglija. 29 m.
Šeima: gimė Britų armijos karininko ir žydų kilmės seselės šeimoje; antras vaikas iš trijų.

Meilės nuotykiai: dainininkė Lisa Moorish, modelis Kate Moss, modelis Irina Lazareanu.

Šeiminė padėtis: nevedęs, buvo keletą kartų susižadėjęs, tačiau nesėkmingai. Su Lisa Moorish turi sūnų Astile'ą Louisą Doherty (5).

Karjeros pasiekimai: žinomų grupių „The Libertines" ir „The Babyshambles" įkūrėjas bei muzikantas, solo vokalistas, 2007 metais išspausdino poezijos ir esė knygą, surengė keletą tapybos krauju parodų.


Jis piešia krauju, naktimis apsisvaiginęs kuria poeziją, nuolatos susiduria su policija, scenoje dėvi moterišką liemenėlę... be to, jis mėgino nusižudyti dėl buvusios merginos Kate Moss (34). Rokeris Pete'as Doherty (29) - Didžiosios Britanijos bevalis siaubas ir mėgstamiausias paparacų taikinys.


Spaudos taikinys


Grupės „The Babyshambles" lyderis net keletą kartų mėgino išbristi iš narkotikų liūno, tačiau jis vis neiškęsdavo ir po gydymo kursų reabilitacijos klinikose vėl svaigindavosi. Tai niekam nebūtų įdomu ir nerūpėtų, jei Pete'as nebūtų ne tik žymus britų muzikos padangės atstovas, tačiau ir buvęs supermodelio Kate Moss mylimasis. Nors vyras teigia nieko nedarąs specialiai, bulvarinėje spaudoje daugybė šio muzikanto nuotraukų. Žinoma, kaip spauda nuo jo nemirgės, kai į gastroles išsiruošusi grupė turi atšaukti koncertus, nes jos lyderis Pete'as nepastovi ant kojų, o pilnas stadionas gerbėjų Londone kelia masines riaušes. Bėdų dėl elgesio ir pykčio priepuolių turintis Pete'as, kurio išsižadėjo net tėvas, kartą teisėsaugos buvo areštuotas net tris kartus per dieną. Neseniai vyrukas praleido keliolika savaičių kalėjime už tai, jog nesilaikė pažado nesisvaiginti ir nevairuoti išgėrus.


Statė antkapius


Pete'as niekada nebuvo kvailas vaikis, kokiu kartais pasirodo. Jau nuo paauglystės jis rašė puikius eilėraščius, laimėjo ne vieną poezijos konkursą, puikiai mokėsi, o persikraustęs į Londoną, apsigyveno senelės bute su draugu Carlu Baratu (30), su kuriuo įkūrė žymiąją roko grupę „The Libertines". Pete'as netgi įstojo į Londono universitetą studijuoti anglų literatūros, bet čia iškentė vos vienerius mokslo metus.

Metęs studijas, Pete'as Doherty įsidarbino firmoje, gaminančioje... antkapius. Vilesdeno kapinių periodą dainininkas įvardija kaip vieną įspūdingiausių savo gyvenime. Nieko keista, nes retai jį buvo galima išvysti tašantį akmenis: vaikinas mieliau laiką leisdavo skaitydamas ir kurdamas tekstus savo dainoms medžių atokaitoje.


Kate - jo gyvenimo meilė


Labiausiai Pete'u Doherty susidomėjo spauda tada, kai jis susidėjo su garsiąja manekene Kate Moss. Jiedu susipažino per 31-ąjį Kate gimtadienį 2005-aisiais. Ji buvo ne tik Pete'o mylimoji; kartais Kate dalyvaudavo jo pasirodymuose, net dainuodavo. Per vieną savo solinį koncertą Londone dainininkas po kelerių draugystės metų paskelbė susižadėjęs su Kate. Kalbos apie įžymybių jungtuves nebuvo laužtos iš piršto, mat netgi buvo rengiamasi vasarą įvyksiančioms vestuvėms. Deja, porelė išsiskyrė spaudoje pasirodžius Pete'o neištikimybę įrodančioms nuotraukoms su modeliu iš Pietų Afrikos. Nors muzikantas Kate atleidimo prašė netgi viešai (pasitelkė į  pagalbą net žiniasklaidos priemones), tačiau garsi manekenė išdavystės neatleido. Ji pakeitė savo namų spynas ir neįsileido buvusio mylimojo į namus.

Kai Kate Moss pradėjo susitikinėti su kitu rokeriu Jame Hince'u, dainininkas net mėgino nusižudyti: „Pete'as, sužinojęs apie Kate ir „The Kills" žvaigždės Jamie Hince'o draugystę, labai nuliūdo. Jis man sakė, kad išgėrė nežinomų jam vaistų. Iš tikrųjų jam nesvarbu, kaip vaistai veikia. Jam patinka tai sužinoti", - sakė jo asmens sargybinis Johnny Jeannevolas.


Ragavo ir modelio duonos


Bene didžiausią netikėtumą Pete'as pateikė gerbėjams tapdamas 2007-2008 metų Roberto Cavalli reklaminiu veidu. Nuotraukose  muzikantas atrodo pasitaisęs, gana patrauklus ir iš karto matyti, kad nevartojantis narkotikų. Kai kam jis netgi panašus į Marloną Brando, mat fotosesija primena praėjusio amžiaus 6-ojo dešimtmečio stilių. Tai tikra staigmena buvo ir Pete'o giminaičiams.

Beje, buvo laikas, kai jis, neturėdamas pinigų susimokėti už heroiną, netgi teikdavo intymias paslaugas Londono gėjams ar vykdydavo žeminančius narkotikų prekeivių paliepimus už heroino dozę. Išsiblaivęs muzikantas dažnai visus tikindavo atvertęs naują savo gyvenimo puslapį, tačiau pastaruoju metu sklando kalbos, jog Pete'as vėlei neatsispyrė kokaino kerams. Gal garsenybė kada nors susiprotės?


Kate Moss (34)


Savo karjerą Kate pradėjo būdama vos 14 metų. Ją, smulkutę, ryškių bruožų mergaičiukę, pastebėjo modelių agentė Bahamų paplūdimyje. Kate padarė stulbinamą modelio karjerą: ji tapo viena geriausiai uždirbančių, stilingiausių ir žinomiausių veidų mados pasaulyje. Manekenė kuria drabužių kolekcijas, neatsisako padainuoti, filmuojasi muzikiniuose vaizdo klipuose ir netgi vaidino televizijoje. Linksmintis mėgstanti, nuolat partnerius keičianti Kate Moss taip pat turėjo bėdų dėl narkotikų: prieš keletą metų buvo išplatintos nuotraukos, kuriose ji vartoja kokainą. Tačiau šis skandalas ūžė ir praūžė pro šalį, nepridarydamas itin daug žalos Kate reputacijai. Po skyrybų su Pete'u Doherty Kate susitikinėjo su rokeriu Jamie Hince'u, tačiau po barnio, įvykusio liepos 4 dieną, vyras išsikraustė iš manekenės namų. Jamie pasiuto, kai sužinojo, kad prieš savaitę Pete'as susitiko su Kate Moss. Pasak bičiulių, Pete'as ir Kate kelias naktis trumposiomis žinutėmis bendravo iki ankstyvo ryto. Gal tarp jų vėl įsižiebs aistringas romanas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius